Уволниха всички от Гражданска защита във Варна

Служителите чакат да бъдат назначени към МВР
23 дек 2009 13:25,
97
Уволниха всички от Гражданска защита във Варна
Снимка: БГНЕС

Подписани са заповедите за уволнение на служителите в Териториална дирекция "Гражданска защита” – Варна, съобщи инж. Владимир Иванов, директор на Гражданска защита.

Всички служители във варненската дирекция са разписали заповеди за освобождаване от длъжност от 28 декември 2009 г.

Към този момент все още няма заповеди за преназначаване към МВР, където е причислена вече службата, след закриването на Министерството на извънредните ситуации.

Според Иванов няма място за притеснение и заповедите за назначение ще бъдат изготвени и връчени на варненските спасители в очаквания срок.

Пред Фокус, директорът на Гражданска защита – Варна, уточни, че реално службата ще се отзовава на ситуации до 24,00 часа на 27 декември, докогато са в сила и договорите на всички работещи във варненската структура.

"Ако на 28 декември не получим новите договори за назначение, сами си правете изводите. Но аз смятам, че ще ги получим”, каза още Владимир Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Какви отговорности бре. цяла България знае че спите като порове-не могат да ви събудят. А пък ти явно си някой великолепен екземпляр със огромно самочуствие и бе косми по х...я. Не че не си прав за някои работи.
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
За шапкарите си мноого прав!
53
0
 
2
 
! Отговори
до 52 преди 14 години
ОПРЕСНИТЕЛНИ КУРСОВЕ ПО КОЕ ?! И КОЙ ИМ ГИ ВОДИ А.. ИЗОБЩО НЕ МЕ Е СТРАХ, СРЕЩУ МЕН ДА БЯГАШ НЕ МОЖЕШ МЕ СТИГНА ! НЕ МИ ХАРЕСВА НАГЛАСЕНИ ВОЕННИ И ХОРА НА ДПС ДА ИЗЯЖДАТ ХЛЯБА НА МОМЧЕТА КОИТО СЕ ТРЕПЯТ ПО ЦЯЛ ДЕН ЗА 700 ЛЕВА САМО И САМО ДА ИМА НЕЩО НА ЛИЦЕ - С 10 000 ОТГОВОРНОСТИ , ДОКАТО ЕДНИ ДРУГИ СИ БРОЯТ КОСМИТЕ ПО Х*Я САМО И САМО ДА СИ ЗАПАЗЯТ РАБОТНИТЕ МЕСТА А С ЦЯЛОТО СИ НАХАЛСТВО И В МВР ВЕЧЕ !! И ТИ СИ СЪЩИЯТ ЛИСУНГЕР НЕЩАСТЕН ...
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тиси *** бе! Алпинисти водолази и пещерняци постоянно карат "опреснителни " курсове. И определено не по 2 дни. И опеделено не са полицаи на бюро като тебе. Тука се вижда че някои полицаи ги е страх за местата им.
51
0
 
2
 
! Отговори
до 49 преди 14 години
ОТВОРКО, ТЕЗИ ЛЪЖИ ЗА ГОЛЕМИТЕ ГЕРОИЗМИ ГИ РАЗКАЗВАЙ НА БАБА СИ ! ЗА КОЕ МРЪЗНАХА СЛЕД КАТО НАЕМАХА ДОБРОВОЛНИ СПАСИТЕЛИ ОТ АЛПИНИСТИ И МЕСТНИ ХОРА ?! ТОВА ЛИ ИМ Е МРЪЗНЕНЕТО ДА СТОЯТ НА ХИЖА РАЙ И ВРЪХ БОТЕВ В МЕТЕОРОЛОГИЧНАТА СТАНЦИЯ А ?! КАКВИ ПЕЩЕРИ НЕ МЕ ЛЪЖИ АЗ СЕ РАЗПРАВЯМ С ТАКИВА КАТО 'ГЗ' ПО ЦЯЛ ДЕН - ТОВА СА БИВШИ ВОЕННИ И ТУРЦИ ОТ СЕЛАТА ХОРА НА ДПС, НЯМА 1 КОЙТО ДА Е СПЕЦИАЛИСТ. НА КАТАСТРОФИ ХОДИ ПОЖАРНАТА А НЕ 'ГЗ' КАКВИ ГИ ВЪРШИ СЛЕД КАТО НЯМА ПРАВО ДА ВАДИ УМРЕЛИ А ?! СМЕШЕЕН !!
50
0
 
2
 
! Отговори
до 48 преди 14 години
Ама определено си КУХ като пинпонка. "Ядрена механика" и Химията ти са в главата най вече!
49
0
 
2
 
! Отговори
До 35 преди 14 години
Ама пожарникарите и полицаите не мръзнаха 3 дена гладни на връх Ботев нали отворко? Нито влизаха по пещерите и пропастите да вадят отворковци като тебе..Нито пък им плащат или имат привилегиите на пожарна и полиция! Всеки с работата си! Пожелавам ти да не ти се налага да ставаш клиент на гражданска.
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ТИ СИ КОМПЕТЕНТЕН КОЛКОТО БАБА МИ ПО ЯДРЕНА МЕХАНИКА ! КЪДЕ В БЪЛГАРИЯ ИМА ИНДУСТРИЯ С ХИМИЯ И РАДИАЦИЯ БЕ РАЗБИРАЧО !? КАКВИ СВЛАЧИЩА - ТЕЗИ КОИТО ДПС СЪЗДАДЕ ЗА ДА СЕ ИЗТОЧАТ МИЛИОНИ ЛИ ?! И КАКВО АЛПИЙСКИ ГРУПИ КАТО АЛПИНИСТ НЕ СЕ СТАВА С КУРС ЗА 2 ДНИ НИТО ВОДОЛАЗ ЗА 4 ДНИ ?! МИНИСТЪР ЕТЕМ Е КРАДЛА , ТУРКИНЯ КОЯТО СЪСИПА МАЙКА БЪЛГАРИЯ А ТИ СИ ПОРЕДНИЯ ЗАБЛУДЕН ИЗДУХАН ГЪЗОБЛИЗЕЦ НА ДПС И БСП !! КАТО НЕ СИ ИЗОБЩО КОМПЕТЕНТЕН НЕ СЕ ОБАЖДАЙ !!!
47
0
 
2
 
! Отговори
vanko преди 14 години
Евала на 46,човека е в час.Хора не се подигравайте на колегите в "ГЗ".Има хора от тях за който професията е живота им.Знаете ли,че тази нощ са спасени 5 човешки живота след ПТП в района на Гоце Делчев.И как се гледа и действа при такива кървища.А ако счупиш термометър с живак в дома си,кой ще събира разпиляното в-во за да не се отровиш,а?Замислете се как се чувстват в навечерието на "Бъдни вечер" тези хора и не им завиждайте на 400-500 лв. кохто взимат на месец.Весели празници :)
46
0
 
2
 
! Отговори
Компетентен преди 14 години
Господа ГЗ се занимава и с неща за които пожарната не са и чували..например: радиация, хим. остановка, свлачища и срутища, превенция, водолази и алпииски групи и др. Може да е всякаква но министър Етем възроди ГЗ от забравата и пепелта!
45
0
 
2
 
! Отговори
чичо преди 14 години
Чичовците като мен вън от МВР и от гражданска защита.То в МВР колкото искаш мързеливци и сега кусур съм им и тези от гражданска защита.От прости началници прости промени .
44
0
 
2
 
! Отговори
SS преди 14 години
В МВР има вече две главни дирекции с почти еднакви функции и задачи. Това са Пожарната и Гражданска защита. Пожарникарите са около 9000 служители и в ГЗ около 3000 служители- общо 12000. При тази финансово - икономическа криза и намален бюджет с 7-8 милиарда лв. е наложително двете структури да се слеят в една главна дирекция с обща численост 8000 служители. Лошото е ,че най вероятно това оптимизиране на структури и щатове ще стане най вече за сметка на ГЗ. Необходима е тотална реформа в МВР.
43
0
 
2
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
Като знам в моя град кои са в ГЗ,напълно оправдавам министрите,подписали заповедта.Сега е момента да се направи конкурс ,да се подберат млади и физически годни, добре мотивирани и интелегентни хора за тая служба, а не хора с наднормено тегло, пред пенсия но с яки връзки.
42
0
 
2
 
! Отговори
xxx преди 14 години
:ДО Вътрешно- абе гъзе нещастно гледай си там службицата зад бюрцето и не се изказвай неподготвен за спасителите лайнарче мамино!!!
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Нищо общо между заглавието и статията....Типично.
40
0
 
2
 
! Отговори
до 32 преди 14 години
Ами защото самото МИНИСТЕРСТВО "МИС", дублираше функции по защита от бедствия и аварии, каквито са възложени на МВР, в частност на пожарната. Затова се "тръбеше", че МИНИСТЕРСТВОТО "МИС" (разбирай министър заместник министри, политически кабинет...) е излишно, А НЕ СПАСИТЕЛИТЕ. Сега задоволи ли ти се любопитството ?
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хи хи школа от две седмици за хора хванати от пътя и близки на ДПС ако си мислите че за 2седмици се става спасител....
38
0
 
2
 
! Отговори
хит преди 14 години
и спасителите карат школа в Монтана,а обучението ена доста високо ниво.Няма как да работиш като спасител ако не си изкарал тази школа.
37
0
 
2
 
! Отговори
ringo преди 14 години
случайно да си прочел промените в закона за мвр,които касаят гражданска защита бе разбирачо..........не се изказвай неподготвен.
36
0
 
2
 
! Отговори
Вътрешно преди 14 години
Нали щяха да ги разследват, май МУХОБОЙКО само на приказки раследва, ама то толкова му беше и пожарникарството - добре че баща му беше стар началник комунист че да го уреди в академията на МВР, иначе кой знае къде щеше да го вее вятъра по строежите.. Уреди си гъзолизците на хубави службички, а истинските хора останаха смачкани. Всъщност е нормално това поведение на хитра ***, не може преди 10 години да отваря вратата на Бай Тошо, а след това да я затваряш на ЦАРОТ 800 дни ;)