Уволниха всички от Гражданска защита във Варна

Служителите чакат да бъдат назначени към МВР
23 дек 2009 13:25,
97
Уволниха всички от Гражданска защита във Варна
Снимка: БГНЕС

Подписани са заповедите за уволнение на служителите в Териториална дирекция "Гражданска защита” – Варна, съобщи инж. Владимир Иванов, директор на Гражданска защита.

Всички служители във варненската дирекция са разписали заповеди за освобождаване от длъжност от 28 декември 2009 г.

Към този момент все още няма заповеди за преназначаване към МВР, където е причислена вече службата, след закриването на Министерството на извънредните ситуации.

Според Иванов няма място за притеснение и заповедите за назначение ще бъдат изготвени и връчени на варненските спасители в очаквания срок.

Пред Фокус, директорът на Гражданска защита – Варна, уточни, че реално службата ще се отзовава на ситуации до 24,00 часа на 27 декември, докогато са в сила и договорите на всички работещи във варненската структура.

"Ако на 28 декември не получим новите договори за назначение, сами си правете изводите. Но аз смятам, че ще ги получим”, каза още Владимир Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
Вътрешно преди 14 години
Oтдавна трябваше изобщо да ги махнат, а не да ги преназначават и то към МВР. Не му стига на МВР-то пожарникари, полицаи, барети, ДАНС, разни институти по НИЩО, КАТ , документи , столове за хранене.. ами сега и бивши военни ще натресът. А много ми е странно как ще стане, след като по закона на МВР работа се започва след задължително изкарана школа/академия ?! Какъв е риска за 1 полицай или пожарникар и какъв за спасител.. защото не по него стрелят и не при него се взривяват газови бутилки на коли
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
това министерство нали имаше големи кражби защо не се разследва?
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Така трябва да направят в всички министерства,ако искат работата им да върви....
32
0
 
2
 
! Отговори
glen преди 14 години
Много ми е интересно защо няма коментари на факта че в България Герб закри министерството на извънредните ситуации защото нямало нужда от такова, пък изпадвахме във възторг когато назвачиха Румяна Желева за еврокомисар точно с тякъв ресор
31
0
 
2
 
! Отговори
peeban vrazkar преди 14 години
predi 1 godina kandidatsvah za grajdanska za6tita imax vrazka polkovnik i mi kazaha mn ti e malka vrazkata i mi iskaha 2000 lv za da mi dadat mqstoto za 5 mesta kandidatstvaha 830 4oveka
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е, те това е подарък за Коледа!!!
29
0
 
2
 
! Отговори
sss преди 14 години
не само да ги съкратят ами и плазмите,хидромасажите ,луксозните мебели да им вземат защото не са на служба а на почивка господа претенциозните!
28
0
 
2
 
! Отговори
Az преди 14 години
Защо мислите, че само във Варна са освободени от длъжност спасителите от Гражданска защита. Така е в цялата ни мила Родина. Нима мислите, че е редно това да става точно преди Коледа, каква мотивация ще имат спасителите да работят и дават дежурства в тая ситуация с натрупал сняг сега в почти цяла България. И не само това......Кой трябва и кой не трябва да е тук на служба - има проучване, има атестация, така че си правете изводите...
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До 25 вие само показност правите нищо не правите и се самонадъхвате .Истинските спасители никога не са се хвалили колко са велики !!!Нима Пожарникарите не работят ??? Нема Бърза помощ не работят да сте ги чули да се хвалят като вас ??? А и да не забравяме в МИС каква корупция се вихреше и с държавния резерв и с бедствията и как се изписваха грешни пари за несъществуващи бедствия !!!
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Мале... аз си мислех майтап работа, пък то като чета коментарите, май наистина има хора дето си мислят, че от гражданска защита ще ги назначават за полицаи...Така... да започнем с азбучните неща - МВР е едно голямо МИНИСТЕРСТВО. Службите на полицията са ЧАСТ от това министерство. Спасителите от МИС ще ги назначат пак като спасители и ще има същите задължения, само че в МВР. С тях, щата на МВР плътно ще се доближи до 60 000. От тези 60 000, около 30 000 са полицаи.
25
0
 
2
 
! Отговори
румбата преди 14 години
как не ви е срам...................знаете ли ,че има хора които са посветили живота си на това.Знаете ли ,какво е да стоплите ръцете на премръзнало дете във виелицата или да ви благодари оживял човек,който сте извадили размазан сред куп ламарини...........нещастни дребни душици.......................
24
0
 
2
 
! Отговори
Морския преди 14 години
Намериха работа на още изпедерастени военни пенсионери.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не ги уволняват, нито ги съкращават, нито ги освобождават, а ги ПРЕНАЗНАЧАВАТ. Изобщо, що за безсмислени заглавие и статия ? Много ясно, че след като преминават към МВР, трябва трудовите/служебните им правоотношения с подлежащото на закриване МИС да бъдат прекратени. Какво странно има в това и КАКВА ТОЧНО Е НОВИНАТА ???Жълта работа !P.S. Kато ги назначат в МВР, следващата новина в същия стил ще бъде: "България с най-много полицаи във Вселената." Така де - щом са в МВР се броят за полицаи.
22
0
 
2
 
! Отговори
snejanka преди 14 години
абе тея хора не се научиха, че има съществена разлика между уволнение и съкращение....
21
0
 
2
 
! Отговори
БОКО преди 14 години
и на 100 да ме пенсионират пак няма да стигне за администрационната хидра
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
*** работа . Пак връзкари . И как като не са били на полицейски школи . Пак ще се пати мамка му.Имаш вуйчо владика ставаш поп иначе не .
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
заща целия щат - не може ли само групите със спасителите,а останалите да минат като иономия на държавата.ние се топим като нация,а службите и заетите в тях все пове4е и пове4е.преди за вси4ко беше пожарната и е справяха много по бързо и ка4ествено от сегашната "защита'.стига сме хранили никому ненужни 4иновници!!!!!
18
0
 
2
 
! Отговори
sebastiqna преди 14 години
Само във Варна ? Още толкова пари трябва за предназначените служители. Разхищаване.Криза е трябва да се намали щата не да се предназначават хора и назначават нови.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това Гражданска са най некомпетентните хора от всички спасителни структори в България но имат най голямото самочувствие и най голяма пропаганда в медиите .Поинтересувайте се след колко време след като са получили съобщението за произшествие тръгват да "спасяват " и колко човека снимат как 1или 2 от тях извършват някакво действие -като фоторепортери са !!!Дано не ви се налага да търсите тяхното съдействие !!!
16
0
 
2
 
! Отговори
Е! преди 14 години
не може да не ги преназначат хората. Просто са избрали най-тромавия начин. Което си е отделен въпрос, наистина свързан с бюрокрацията и нейните служители. Не се ядосвайте на глупаците, които поздравяват за уволниения, те просто наистина не знаят що е то "Гражданска защита". Вероятно трябва да им се подпали чергицата, за да разберат що и защо е пожарната; да затънат в някоя преспа посред зима с болен човек или малко дете, или бременна в колата, та да разберат що е и защо е "Гражданска защита".