Тютюнопроизводителите: Ще протестираме докрай!

Заканват се, че ще издигнат палатков лагер в Първомай
16 юни 2010 16:44,
130
Тютюнопроизводителите: Ще протестираме докрай!
Снимка: Булфото

Над 500 протестиращи тютюнопроизводители в Първомай са категорични, че ще нощуват там и няма да си тръгнат, докато не постигнат исканията си.

"Ще стоим тук докрай, правителството се подиграва с нас", заяви пред Dnes.bg Драган Иванов. Той отглежда 100 декара тютюн, потънал е в кредити, които не може да изплаща. Дължи надници и на работници.

Хората се надяват на мястото на протеста да пристигне министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, за да изслуша исканията им.

Още по темата

Тютюнопроизводителите искат да им бъдат изплатени предвидените в бюджета 116 милиона лева. "Живеем в мизерия и сме в пълна безизходица, да дойде Дянков, да го видим как ще ни погледне в очите", казват те.

Въпреки ужасните жеги към протестиращите непрестанно се присъединяват още хора, заричат се да издигнат палатков лагер и да продължат с протеста си и утре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
4
 
! Отговори
тютюнопроизводител преди 13 години
Там краде една партия :) . А ние се късаме :). Колко Български партии минаха през годините ???? А забравих те не крадът теси вземат... Нека да не говорим само за тях нека се видим ние на какво приличаме . Не ги защитавам просто съм реалист и гледам нещата от 2-те страни за рализка от вас където не виждате по далеко от вашето его и от вашия нос. И си мислите ,че само вие сте прави и хората ядат доматите с колчетата особенно ние тютюнопроизводителите
98
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Dogodina koi 6e podava za EU subsidii ? Koi 6te e gotov s dokumentite!? Togava i da iska dyrjavata qma da moje da dade i lev! I kakvo 6te stane togava? Pak li Dqnkov 6te e vinoven? Edno si baba znae - edno si bae.
97
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Turskoto ime v EFIRA pred VS4KI ne se posrami da govori za OBRY4ITE si ot FIRMI! I i mi govori6 4e ne kradeli ? Plus ova tehniqt ministyr ne podal za EU subsidiq poneje e bil zaet s 'li4ni dela' kak da okrade pove4e. Ot tozi kradec ne se iska otgovor no pak se plue Dqnkov. Naglost do 6iq! Kak ne izlezne edin s edna kare4nica na tazi sbirka!
96
0
 
3
 
! Отговори
dancho82 преди 13 години
ako nai-glupavoto jivotno,nare4eno 4ovek, ne be6e po4nalo da se samootravq sega tiq nqma6e da protestirat!!Ama kato vi napravqt cigarite po30 leva 6te vi vidim,tapaci!!
95
4
 
0
 
! Отговори
тютюнопроизводител преди 13 години
А така ;) За това говорим . Браво
94
4
 
0
 
! Отговори
тютюнопроизводител преди 13 години
А така ;) За това говим . Браво
93
2
 
2
 
! Отговори
тра ла ла преди 13 години
до 98голяма, голяма, за БГ е голяма. Ако искаш голяма фирма... Сега си правя стажа в EADS в Германия.120 000 служители и 43 млд. евро производство на година.
92
2
 
1
 
! Отговори
тютюнопроизводител преди 13 години
" СИРМА " Значи си от Варна такали да ги разбирам. Тоя пич където офф как се казваше , когато си защтитих дипломата ми за линуксите и clusteringitе , ми предложи работа , на четен човек беше поне с такова впечетление останах. Както и да е той не е прав щети кажа защо. Една държава се издържа от ДАНЪЦИ и тем подобни. Като дойдем на преклонна възраст сигорно НИЕ ИТ ще искаме и пенсии нали така. ?? А пенсиите от къде що дойдат или безплатните прегледи. Както и да е . СИРМА НЕ Е ГОЛЯМА ФИРМА.
91
2
 
11
 
! Отговори
тютюнопроизводител преди 13 години
Аз съм от такъв край и нищо лошо немога да кажа за хората по точно Турците . Я като толкоз ги плюеш от колкот време по новините не си чул Турско име да краде , да е убил да е изнасил и тн. Нищо против хората нямам преди няколко стотин години е било едно , но сега времената са други. Неможеш да виниш някой заради родители бащи дядовци и тн. Но на теб ти стига толкоз акъла за да псуваш на ляво и на дясно. Вземи чети да се ограмотиш малко и да ползваш друг език за да сразиш някой със СЛОВО .
90
7
 
4
 
! Отговори
nacionalist преди 13 години
ami ti kato si tolkova higieni4en 6to ne se obreje6 i ti be da ti *** maikataa otnosno 6ibanite sma4kani fesove ne mi gi hvali 6toto sam im ql poparata i gi znam mnogo dobre
89
0
 
1
 
! Отговори
тра ла ла преди 13 години
Айде сега да се съгласим за едно.Всеки дърпа чергата към него си.Нормално е да искате субсидии. И аз да бях и аз щях да искам. Никого не съдя.Ама ако всеки почне така... Докъде ще стигнем...Чета си днес едно интервю на шефът на СИРМА. Тва е голяма фирма за софтуер.Той разправя, че не трябвало да се плаща данък за доходите на ИТ специалистите в БГ, щото ИТ било важно за икономиката.Аз уча Информатика и ме засяга пряко, но се усещам, че не може някои да плащат а други не...
88
2
 
5
 
! Отговори
тютюнопроизводител преди 13 години
Ако ти трябва личен доктор на 7 месеца май само можеш да го сменяш , ако неможеш да го изчакаш за направление ходиш и плащаш като арабин. Неми говори за здравната система. Човек болен ще си умре.... заради пари. Ходиш си оправяш зъб 400 лева курона и тн .. *** ти здравната каса.
87
1
 
3
 
! Отговори
тютюнопроизводител преди 13 години
Разликата е ,че аз като ида макар и да съм осигуран и тн ... Ако не получя направление ми е 20 лева. АКо ида на заболекар пак си плащам. Ако искам да получи обслужване пак си плащам . АКо искам дасе лекувам пак си плащам антибиотиците и тн . Всичко се плаща в болниците , от както бях студент ми е е налагало да ходя наколко пъти , и винаги съм работил от 1-ви курс здравни пенсионни данъци и незнам си какво всичко ми е плащано но като ида там пак кихам
86
2
 
5
 
! Отговори
тютюнопроизводител преди 13 години
Да не забравяме ,че в България писмен и говорим е Българския (кирилица) . Полгени си коментара след това помисли добре ... над писането
85
1
 
12
 
! Отговори
тютюнопроизводител преди 13 години
Какво те прави по Българин от мен ???? Аз също съм Българин и гледаме тютюн и си искарваме парите. Ние не искаме твойте пари искаме си нашите пари. А на теб ти стига акъла толкоз да обиждаш 2 милиона от населението на България с това "***" Да не говорим ,че рязането може да е от хигиенна част на въпроса ( Но май ти стига толкоз акъла ,че да помислиш и за това). И незнам за какво обиждаш народа ???
84
1
 
2
 
! Отговори
тютюнопроизводител преди 13 години
Не си специалист зада ни дадеш алтернатива а си специалист да ни съдиш за това дали дани дават пари или не. Трябва да има поглени държавния веснитк но за дати дам направление поглени .focus-news.net/?id=f14671
83
1
 
0
 
! Отговори
тра ла ла преди 13 години
не е малко, ама не идва от тютюнопроиъводителите...3 млд. от 52 мпд. БВП за 2008 са си доста.
82
1
 
0
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
ами ако това ти се струва малко сравни го с бюджета на здравната каса и направи едно сравнение.
81
3
 
1
 
! Отговори
тра ла ла преди 13 години
не съм специалист, за да търся аз алтернативата.Я ми кажете тогава какво ще правите от догодина, когато няма да има и 1 лев субсидия за тютюн....
80
1
 
1
 
! Отговори
тра ла ла преди 13 години
Усещам, че само си губя времето да ви обеснявам тука...2 милярда са от акциза и ДДС, които всички плащат!!!!!!!!Субсидиите за тютюн имат най-вече социално значение. Именно затова са най-високи са типовете, които се гледат в по-лошите почви... Вие ги знаете кои са си. Така че не ми обеснявайте колко печелила държавата от това....