Тютюнопроизводителите: Ще протестираме докрай!

Заканват се, че ще издигнат палатков лагер в Първомай
16 юни 2010 16:44,
130
Тютюнопроизводителите: Ще протестираме докрай!
Снимка: Булфото

Над 500 протестиращи тютюнопроизводители в Първомай са категорични, че ще нощуват там и няма да си тръгнат, докато не постигнат исканията си.

"Ще стоим тук докрай, правителството се подиграва с нас", заяви пред Dnes.bg Драган Иванов. Той отглежда 100 декара тютюн, потънал е в кредити, които не може да изплаща. Дължи надници и на работници.

Хората се надяват на мястото на протеста да пристигне министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, за да изслуша исканията им.

Още по темата

Тютюнопроизводителите искат да им бъдат изплатени предвидените в бюджета 116 милиона лева. "Живеем в мизерия и сме в пълна безизходица, да дойде Дянков, да го видим как ще ни погледне в очите", казват те.

Въпреки ужасните жеги към протестиращите непрестанно се присъединяват още хора, заричат се да издигнат палатков лагер и да продължат с протеста си и утре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
5
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
И още нещо, 70 % от вносните цигарите в Бг се произвеждат в Румъния и фабриките там работат с 60-70 % бълг. тютюн, ако искаш може да погледнеш и салдата за внос износ, та да се убедиш па белким ти дойде акъл в главата :) и освен акциз има и лицензионни такси за изкупвачитв
58
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз па ги спрех!На инат на Дянков.И призовавам идругите да ги спрат.Дъвчете дъвки и бонбонки и готово.няма да му плащаме на Дянков акциза.лошото е че иска и на алкохола акциза да пипа ,а там вече нема да се разбереме.Щото поне едно трябва да ни остане!
57
1
 
5
 
! Отговори
7 преди 13 години
В бюджета винаги ще влизат акцизи и ДДС, откъдето и да са цигарите. В момента Булгартабак има пазарен дял от около 36%, почти всичко друго са вносни цигари, тъй че няма проблем с това, никиой да не си въобразява, че държавата печеллеа милиарди от хората, и да не произведем и грам тютюн, тя пак ще печели, но това са пари от пушачите, не от производителите. С премахването на премиите фирмите няма начин да не вдигнат изкупните цени.
56
1
 
2
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
ти да не си 8-ми клас още :))) предтсви си приятел че не се плаща премия и пазара е свободен няма лицензии за изкопуване. А сега като ходиш до метро погледни колко струва нарязания тютюн за цигари и лула например :))) ще видиш че най-евтиния е 15,6 за 100 гр. или 156 килото :))) от тия 156р 123 лв са акциа и ДДС, и още нещо от 1 кг. тютюн се правят 60 кутии цигари, ръчна машинка за цигари струва 7 лв., електрическа с капацитет 1000 бр. в час от турция може да се вземе за около 50 евро, ай смятай
55
2
 
0
 
! Отговори
До 53 преди 13 години
Това е така само че процента на вносните цигари е около 1% от потреблението.Това означава ,че от 3-те милиарда от" Борото" и другите вносни цигари в бюджета влизат 30 милиона.Предполагам можеш да направиш разлика между 30 милиона и 3 милиарда
54
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много интересно, преди да влезнем в ЕС, когато никой, нищо не даваше за да гледаш каквото и да било, тогава простите турци какво правеха. Опъваха аврам-каиша и мълчаха, ама сега доган ги подкокоросва на тези стачки, по-ясно е и от бял ден.
53
2
 
6
 
! Отговори
До Vini преди 13 години
Аз не съм недоволен-Просто съм запознат-тютюн гледаха баба ми и дядо ми преди много години и знам колко труд е.Не си мислете ,че ако имат някаква алтернатива тия хора ще гледат тютюн-това е убийствен труд за тях и децата им целогодишно.Но данъците не си пишеш защото те осигуряват на 300 лв и си внесла максимум 500 лв в бюджета но иначе правиш сметка на хората които са внесли 50 пъти повече от теб
52
2
 
2
 
! Отговори
tra la la преди 13 години
hahhaha udostoi me s 4estta i mi razqsti tazi slojna materiq:)ili samo si govori6 prazni prikazki....primer:kupuva6 si marlboro ot metro. tutunut e ot ujna amerika, a cigarite sa proizvedeni nqkude v evropa, nqma zna4enie kude.-----> tuk idva iznenadata za teb, zatova 4eti vnimatelno ;)--------> na kutiqta e bulgarskiqt banderol, koeto zna4i 4e akcizut e platen v BG!! WOW Iznenada :)))
51
0
 
4
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
те ако се наложат пазарни усовия човек 1 лв. нема да влезне в бюджета :)))то и сега домашно преработен тютюн е от около 30-40 лв. кг. но по принцип търговията с него е незаконна, и поради тази причина изкупните цени са ниски и се плащат премии
50
4
 
4
 
! Отговори
До 46 преди 13 години
Я отивай да стрижеш калинки.Прочети където трябва-колко е производството на тютюн годишно -сложи му по 100 лв акциз на кг и смятай.А колко е делът на пушещите вносни цигари умнико.Дали повече от 1-2% от хората пушат "Давидоф" и "Кент"
49
1
 
6
 
! Отговори
Vini преди 13 години
До Анонимния отворко защото всички като него некадърници са анонимни .Нямам намерение да ти давам отчет колко данъци съм платила но недоволните като теб от всичко и от всекиго не милеят за страната си защото са само лаладжии и негодяи.
48
0
 
5
 
! Отговори
7 преди 13 години
С тези премии трябва да се спре и ясно да се заяви, че повече няма да има. А тези дето реват, че им било поминък, да обяснят защо повече от половината тютюн в страна та се сее не къде да е, а в плодородна Добруджа. Усладиха им се премийките, но не може така. На всичкото отгоре, без никакви премии, те пак са на някаква печалба от порядъка на 50%. Ако се наложат пазарни условия, без премии, може пък фирмите да вдигнат цените с 1-2 лева и да спре целия този цирк.
47
1
 
5
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
глупавия си ти, ама не ми се обяснява и на теб, пък и едва ли ще ме разбереш.ББ като не иска да плаща премии да вземе да либерализира пазара на тютюн пък тогава да видим кой ще е по надалавера
46
2
 
3
 
! Отговори
До 44 преди 13 години
И тогава кратуните като теб ще започнат да пушат цигари на европейски цени-не по 4 лв, а по 4 евро кутийката.Ако ти не пушиш -другите кратунковци дето много разбират от тютюн.Плюс загуба за бюджета 3 милиарда ,което ще ти го компенсират с вдигане на разни данъци.
45
1
 
4
 
! Отговори
tra la la преди 13 години
Pro4etov pove4eto mneniq...Otkroqva se, 4e edin postoqnno povtarq kak ot tiq hora sa idvali 3 Miliarda leva na godina ot akciz.Toq ili e mnogo glupav ili prosto si luje.Akciz se pla6ta za vsi4ki cigari v Bulgaria. Nqma zna4enie kude e proizveden tutuna za tqh. Ako 6te i ot Kambodja da idva pak si vliza akciza v haznata.
44
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако наточат ножовете може бб от баш бакан на баш курбан да стане...
43
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако не им плати на тези помаци и българи с турско гласуване и мислене ще идат сами в Турция без екскурзия.После и на *** ще спре да им плаща и те в Индия ще си идат и готово ще си останеме само българите,чисти и богати:))))
42
4
 
8
 
! Отговори
Ина преди 13 години
Мъжът на комунистката ЦЦачева работи в Булгартабак! Тав има такива тунеядци, които живеят на гърба на тези отрудени тютюнджии! Заплатите им са в хилядарки, а тези нещастници живеят на кредит, трепят се и ги правят на абдали! Егати и мутренската държава - тези, които произвеждат чакат парите си и ги плашат отгоре на това, че ако мрънкат няма да им платят, а такива ояли се крави като другарката ЦЦ и нейния мъж живеят като царе! Тояга и изхвърляне на тези ояли се готованци! За тях има милиони, за т
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не разбирам много, но ми изглежда адски просто - намаляват цената на бг цигарите и хоп - всички ще пушим такива. хем ръст в производството, хем легално ще се изкупуват хем контрабандните ще намалеят. *** както казах, не разбирам много, та аз съм само пушач..
40
5
 
3
 
! Отговори
киро преди 13 години
а така,само че,с тва правителство файда йок,пак ще чуете само празни приказки