Тютюнопроизводителите: Ще протестираме докрай!

Заканват се, че ще издигнат палатков лагер в Първомай
16 юни 2010 16:44,
130
Тютюнопроизводителите: Ще протестираме докрай!
Снимка: Булфото

Над 500 протестиращи тютюнопроизводители в Първомай са категорични, че ще нощуват там и няма да си тръгнат, докато не постигнат исканията си.

"Ще стоим тук докрай, правителството се подиграва с нас", заяви пред Dnes.bg Драган Иванов. Той отглежда 100 декара тютюн, потънал е в кредити, които не може да изплаща. Дължи надници и на работници.

Хората се надяват на мястото на протеста да пристигне министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, за да изслуша исканията им.

Още по темата

Тютюнопроизводителите искат да им бъдат изплатени предвидените в бюджета 116 милиона лева. "Живеем в мизерия и сме в пълна безизходица, да дойде Дянков, да го видим как ще ни погледне в очите", казват те.

Въпреки ужасните жеги към протестиращите непрестанно се присъединяват още хора, заричат се да издигнат палатков лагер и да продължат с протеста си и утре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
4
 
! Отговори
тютюнопроизводител преди 13 години
А относно алтернатива били дал някой съвет ? С радов бих го прочел ?
78
1
 
3
 
! Отговори
тютюнопроизводител преди 13 години
Излиза ни на нас сметката на нас , но не и по този начин по който ни затвориха правителсвтото , ние вина нямаме че има прдишни задължения , че дали крадът и няма пари ,че дали незнам си какво. Както казах когато парите са извадени с труд те ни се полагат както ние си ги вадим . Нямам на идея вече , но хората са го каали на чужд гръб и 100 тояги са малко.
77
2
 
3
 
! Отговори
Емо преди 13 години
Хайде да видим министъра на земеделието,и най-вече Бойко дали имат дупе да отидат при протестиращите.Имат,ама друг път,Мухобойко не смее дори в Кърджали да припари.Срам и позор са тия.
76
0
 
4
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
ако така вървят нещата, тази година може и 1 млрд. да няма и наче акциз за миналата година беше около 1,8 млрд. към това добави и около 400 млн. ДДС отделно и талкси за лицензии. И понеже подхвана темата за оръжието да ти кажа че Бг печелеше по 1,5 млрд. $ от оръжие, а заетите в сектора над 60 хил., та и тогава едни умници се намериха та стигнахме до сега има няма 100 млн.
75
0
 
3
 
! Отговори
тра ла ла преди 13 години
Че това си е честен труд, така си е.Че е много труден, пак съм съгласен. Баба ми са гледали тютюн и са ми разказвали, колко трудно е.Но времената се менят...Като не излиза сметката да се гледа тютюн... спираш.Задължение на държавата трябва да е да помогне за намирането на алтернатива.
74
1
 
1
 
! Отговори
тютюнопроизводител преди 13 години
не съм на ясно толкоз колко са , но са някъде там дават различно инфо. На различни места е с различно инфо но никдаде не пише под 2 милияарда . Удрям на минимум да не излажа с нещо.
73
1
 
1
 
! Отговори
тютюнопроизводител преди 13 години
Ае ние не си продаваме продукцията без контрол това е проблема не всеки може да я купи , и не всеки има лиценз за това . Офф нищо общо няма с оръжието .. + това държата определя цените за тютюна не ние ... и не пазара. Те определят и премията ..... Запознайте се моля ви и тогава пишете . Хубаво е човек с компетентни хора да говори, не с хора кадето пишат знаят и не знаят
72
1
 
1
 
! Отговори
тра ла ла преди 13 години
Те бяха 3 милиарда...Сега станаха 2 милиарда...
71
1
 
1
 
! Отговори
tra la la преди 13 години
По твойта логика да плащаме и на производителите на оръжие, че иначе ще отидат и те на пазара да продавам без контрол....
70
3
 
4
 
! Отговори
тютюнопроизводител преди 13 години
Ае спрете се е ... Няма да обесням ,че парите са си наши ,че ние неискаме помощи искаме си полагаемите пари по закон само да уточня. 95 ПРОЦЕНТА ОТ ТЮТЮНА СЕ ИЗНАСЯ ЗА НА ВЪН. Ние не тровим никой , ние не караме никой да пуши. Ние работим с честен труд , ние докарваме над 2 милиярда приходи от тютюна на държата а те ни дават 116 милипна смешници
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прав си. Управляващите трябва да бъдат коректни и да не забавят толкова премиите, защото наистина вече има тенденция за домашно преработване на тютюна и хората вече наистина ще бъдат просто принудени да го изкарат на пазара и ще стане по-зле и от домашната ракия... А за евентуални загуби на държавата да не говорим...
68
1
 
4
 
! Отговори
Do norm преди 13 години
И когато няма да има български цигари можеш ли да познаеш каква ще стане цената на вносните и дали контрабандата няма да стане от 20% на 90 %.Тогава на какво ще се лепят бандеролите "умнико"и какво ще влиза в бюджета .тази гимнастика е правена ,резултатите са ясни но българите сме най-големите тарикати в света -за такива като теб икономическите пък и никакви закони не важат.За това имаме *** ,а не държава
67
8
 
5
 
! Отговори
mind twist преди 13 години
Протестират хората, искат да тровят останалите и това си е. Пък и събсидии искат за отровата, която произвеждат.
66
8
 
7
 
! Отговори
живко сталев преди 13 години
какво означава ДО КРАЙ? Аз го разбирам " докато умрете от глад".В тази насока не мисля , че държавата ще ви даде пари,хорица. Искайте си ги от Доган ,,,или по-добре вървете сейте в Анадола.
65
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЦИГАРИ И ТЮТЮН НЕ ТРЯБВА ДА ИМА. ПУШАЧИ СЪЩО, КАКТО И ПРОИЗВОДСТВОТО НА ТЕЗИ ОТРОВИ!!
64
1
 
6
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
човек, смисъла на премиите е стимулиране на производителите на тютюн да продават в лицензирани фирми и по този начин да се гарантира че всички производни на тютюна ще са в бялата икономика, а сега чисто и просто си представи че този тютюн от около 50 хил тона, не се предаде а се преработи в домашни условия и се исипе по пазари и тържища за цени от около 30 - 40 лв. кг. Колко мислиш ще се съберат от акцизи при положение че от 1 кг. се правят около 60 кутии цигари, а цигарите с бандерол са 4,50?
63
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и Дулово стачкува
62
0
 
6
 
! Отговори
norm преди 13 години
Я се научи да мислиш,преди да смяташ.3 милиарда от акциз в бюджета ми се вижда смешно,но не е там проблемът ти.Акцизът и за българските и за вносните цигари е един и същ и не се плаща от тютюнопроизводителите,а от такива като теб,ако си пушач,***,защото влиза в цената на цигарите.Аман от безмозъчни.
61
1
 
4
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
не стоят точно така нещата, в Испания като напрвиха опит за премхване на премиите пазарите се напълниха с нарязан тютюн празни тубоси за цигари и т.н., всъщност модата за ръчно свиваните цигари се възвърна точно от там и от Франция :))) най-интересното е че след това, дяла на този тип пушачи се запази независимо от обратните мерки
60
4
 
5
 
! Отговори
BIVSH GERBER преди 13 години
stiga ste pisali protiv xorata kadeto rabotqt edna ot nai teshkite raboti ako ne im pomagate pone ne im pre4ete be ailqk4iiii tova sa xorata koito proizvejdat pak bilo i tyutyun az gi podkrepqm samo taka do dupka 4e se samozabravixa tiq gore IZBORIIIII