Прокуратурата на лов за богаташки имоти в Пловдив

Проверяват дали собствениците им нарушават закона
Обновена: 11 окт 2010 16:12 | 11 окт 2010 16:11,
38
Прокуратурата на лов за богаташки имоти в Пловдив

Окръжната прокуратура в Пловдив извършва 36 проверки на богаташки имоти в областта. Те касаят същите проверки, които направи и НАП.

Установява се дали има данни за данъчно престъпление, съобщи  говорителят на магистратите Галин Гаврилов.

Най-голямо внимание в областта са привлекли именията в така наречените митничарски селища Марково и Белащица.

Там имоти имат и бивши кметове и прокурори.

Дали са нарушили закона обаче, все още не се знае, тъй като до момента те не са били проверявани.

Обект на търсенията на прокуратурата са самите хора. Проверяват се тяхното движимо и недвижимо имущество и начинът, по който то е придобито.

Вниманието на данъчните и магистратите е привлечено от 3-4-декаров имот в пловдивския квартал „Остромила”.

Там живее известен местен бизнесмен в 4-етажна баровска вила, воден басейн и малка зоологическа градина, в която битуват сърнички, патета и други екзотични животни.

Още по темата

Според информацията на проверка ще бъдат подложени и имотите на Кирил Рашков – Цар Киро.

“Не сте журналистите хората, които ще ми държите сметка моите имоти законни ли са или не са. С вашите писания само разбунвате духовете в държавата”, изригна пред кореспондента на Dnes.bg ромският бос.

Самият Цар Киро не пожела да уточни притеснява ли се от проверките в неговите имения и законни ли са доходите му, с които е построил палатите си.

От прокуратурата уточниха, че ако при проверките се установи наличие на престъпление, ще бъде образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: НАП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
nqma za6to преди 13 години
Nqma za6to da ima tolkova mnogo institucii - parlament,pravitelstvo, prezident sled kato nqma darjava - neka se vyzstanovi darjavnostta i togava neka ina - a sega vzemat tezi nenujni institucii parite na horata - ot pensiite, ot zaplatite , ot bolnite, ot invalidite
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Откога пък патетата станаха екзотични животно? :) :) :)
34
0
 
2
 
! Отговори
КОЙ преди 13 години
КОЙ КОГО ЩЕ ПРОВЕРЯВА НЕЗНАЯ ТОВА Е СТАРА ИСТОРИЯ САМО НЕЗНАМ ЗАЩО СИ ПРЕПИСВАТ НЯКОЙ КАТО ЧЕ ЛИ ТОКУ ЩО СА Я ОТКРИЛИ МОЛЯ ВИ МИСЛЕТЕ КАК ДА СЪЗДАДЕТЕ РАБОТА НА ХОРАТА БЪЛГАРИНА ГЛАДУВА ТРАЕ СЕ ДО ЕДНО ВРЕМЕ ИИИИИИИИИИИИБАЛАНСА ЩЕ ИЗБИЕ
33
2
 
1
 
! Отговори
понеделник преди 13 години
Това вече не е новина и не е интересно /за сега/
32
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 13 години
ДО СС МИСЛЯ че трябва и това да проверят защото в ДОБРИЧ на крайно нуждаещи семейства им се дават апартаменти с натрупани дългове от предишни наематели а на *** им се дават жилища без дългове но срещу рушвети от поняколко хилядарки а уж са социално слаби *** че му хвани края и стига сте ги настанявали сред нас никога няма да се цивилизоват настанетеги в сараите на ДОГАН ВСЕ ПАК са му сънародници защото той е турчин толкова колкото аз съм американец
31
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
от въздуха ами как мислите ли че някой има смелост да им почука на вратата тинтири минтири в тази държава невярвам на никого и в нищо докато невидя извергите в затворите защото всичко това е придобито с измами далавери неизключвам и връзките им с подземния свят а на БОРИСОВ КОЙТО МНОГО УВАЖАВАМ И ВЯРВАХ ЩЕ МУ ПОВЯРВАМ АКО ВСИЧКО ГОРЕ НАПИСАНОТО СЕ СБЪДНЕ
30
0
 
4
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Като чуя само за това нарушаване на закона - та те законите се пишат от богатите за да могат да крадат още повече!Просто трябва някой ден да се излезе на улицата и докато не стане както с Луи 16 при Френската Гуржоазна революция, то нещата няма да се оправят, а тези които са във власта и на чело на службите и съдилища, ще смятат, че могат да крадат и ще им се размине както на всички преди тях!
29
1
 
3
 
! Отговори
пешо преди 13 години
Всичко е измислено още преди дворцовия преврат на 10.11.89г., от тогава до сега депутатчетата прокарват все по-абсурдни закони, в полза на групировки, фирми, олигарси, партии и мафия, например Закона, прокаран от Татяна Дончева за Ванко-1, а тройната коалиция си гласуваха закони, според които не може да бъдат осъдени за ограбването на България, по сегашните закони само кокошкар или *** може да бъде осъден, затова трябва спешно да се създаде изцяло нов Н.К, НПК и дори ГПК
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Започна се!!! Браво на Борисов! Ха сега да ви видим *** къде ще ходите! И прокурорите ви, и съдиите ви, и митничарите ви, и вие самите ще влезете в затвора! И ще останете бездомни след като минат багерите!!!Борисов заедно с Костов ще прочистят държавата от червената ***!!! Още малко потърпете българи, и ще дойде свободата!!!
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ке ми ванат дедовия.ха.хааа.
26
0
 
9
 
! Отговори
MSD преди 13 години
Сега ще се докаже погоговорката:"Гарван гарвану око не вади" и в крайна сметка ще гледаме оперетата"Много шум за нищо"
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Военна диктатура! Да се въведе бързо!
24
0
 
7
 
! Отговори
Любопитен преди 13 години
ММммммммм.......бивши кметове и прокурори?Интересно!Аааааа,няма страшно.Щели да проверяват дали постройките са с разрешение.Само толкоз!Сиреч-изстрели във въздуха.Както се казва-"Бития-бит,е..ания-е..ан!
23
0
 
13
 
! Отговори
Gabi преди 13 години
Г-н окръжен прокурор,Вие за първи път ли научавате,че в Белащица и Марково има 36 палати на силни на деня,май че не само от Пловдив.И не знаете кога са строени тези палати и не сте ходили там по различни поводи! Защо отказвате да назовете имената на собствениците, та досега и засега те не са обвинени в нищо - имали са пари,строили са,сега ще доказват къде са намери ли парите,та да си намерят и други такива мъни - какво лошо има в това!Все пак, г-н прокурор,защо не сте извършили по-рано разследване за наличието на престъпление, а сега се измъквате,че ако има данни за наличие на престъпление,ще се образува досъдебно пр-во.Какво ви пречеше да направите разследването - някое жилище на магистрати ли има там? Медиите ли трябваше да ви напомнят да проверите произхода на парите и дали има разминаване м/у декларирани доходи и придобито имущество.
22
0
 
7
 
! Отговори
Mery преди 13 години
Г-н окръжен прокурор,Вие за първи път ли научавате,че в Белащица и Марково има 36 палати на силни на деня,май че не само от Пловдив.И не знаете кога са строени тези палати и не сте ходили там по различни поводи! Защо отказвате да назовете имената на собствениците, та досега и засега те не са обвинени в нищо - имали са пари,строили са,сега ще доказват къде са намери ли парите,та да си намерят и други такива мъни - какво лошо има в това!Все пак, г-н прокурор,защо не сте извършили по-рано разследване за наличието на престъпление, а сега се измъквате,че ако има данни за наличие на престъпление,ще се образува досъдебно пр-во.Какво ви пречеше да направите разследването - някое жилище на магистрати ли има там? Медиите ли трябваше да ви напомнят да проверите произхода на парите и дали има разминаване м/у декларирани доходи и придобито имущество.И накрая любимият ви начин за измъкване от отговорност на незаконно забогатялите:Проверките ще продължат дълго, тъй като се преглеждат множество документи и обемът на работа е голям.Хайде,стига прокурорски номера, ако Вие се страхувате да направите проверките, подайте си оставката,ще се намери по-смел и неопетнен прокурор да ви замести. Ама голямата заплата,ами връзките,ами приятелите - лелее!
21
0
 
4
 
! Отговори
майтап бе , уили -жи преди 13 години
ха-ха-ха, прокуратурата се самопроверява !!!
20
0
 
7
 
! Отговори
archi преди 13 години
Има едни имотче в гората над Княжево преди Бялата вода, строи се вече петнайсета година. Защо не го проверите, как е отклонил водата която слиза от планината за собствени нужди. Няма начин да не го намерите защото там се строи с камък от бившия "Мавзолей" и е до сами пътя по който минават туристите!. Даже вече се издига и нова баири и гора покрай пътя за да не се вижда в имота.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Една бълха ти излиза на челото когато се е наяла ,ама хубаво,,,,няма закон по който да ги размажеш,,,Пиниза е в това ,че да си мълчим Дянков тях ще ги проверява ,а нас ще скубе,а пък ние ще си викаме ,че виждате ли как властта им разказва играта на тези с парите -- нека им нека,,
18
0
 
4
 
! Отговори
ринго преди 13 години
абе тия от напа и прокуратурата за балъци ни вземаха народа !Досега нима не се знаеха тези палати кой законен на кого е какво работи или прави собственика..Знае се много ясно ама торбичката на дянковептем отъня от народа вече ще вземе само един гол и сега се сетиха да опоскат малко заможните тарикати.Ама те затова ги имат тези имоти щотоса тарикати и едва ли ще са си оставили магарето в калта .Хич да не е 90% всичко е перфектно изпипано щото си имат хора за това всичко да е наред.
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ВИЕ НАИСТИНА ЛИ СТЕ ТОЛКОВА ЛАРЖ!НИКОЙ НЕ ИСКА ВСИЧКИ ДА СА БЕДНИ!ВЪПРОСЪТ ТЕЗИ БОГАТИ ДАЛЕ СА ПЛАТИЛИ ДАНЪЦИ ВЪРХУ МИЛИОНИ И С ОСТАНАЛИТЕ ПАРИ ДА СИ ЗИДАТ КРЕПОСТИ ИЛИ КРАДОХА И НАПРАВИХА ЦЯЛАТА НАЦИЯ КРЕПОСТНИ ЗА ДА СИ ВДИГНАТ КРЕПОСТИ!МОЖЕ ДА МРАЗИТЕ ББ ЦЦ МОЖЕ ДА МРАЗИТЕ ЦЯЛАТА НАЦИЯ НО В БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ БОГАТИТЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ И ПОСЛЕ ПИЛЕЯТ ПАРИТЕ СИ КАКТО НАМЕРЯТ ЗА НУЖНЖ.В БГ ВЗЕМА ДЪРЖ.ЗАПЛАГА 600 ЛВ.ХАРЧИ 600 000 .ЗНАЧИ МНОГО КРАДЕ !ТУК Е КУЧЕТО ЗАРОВЕНОТАМ СА ЛЕКАРСТВАТА ЗА ОНКО