Наближава ли краят на разкопаните улици в Сливен?

Общината тегли кредит за обезпечаване на водния цикъл на града
Обновена: 18 яну 2011 19:38 | 18 яну 2011 19:37,
44
Наближава ли краят на разкопаните улици в Сливен?
Снимка: Булфото

След дълго очакване през последните дни изглежда, че настъпва началото на края на разкопаните улици в Сливен по проекта за водния цикъл.

До края на седмицата от общината трябва да предоставят информация на Министерството на финансите за стъпките и плащанията, които трябва да се направят .

В сряда, 20 януари, предстои среща с представители на Европейската комисия за провеждане на мониторинг за уточняване на детайлите и въпросите как върви водният цикъл.

На 24 януари пък ще има сесия на Общинския съвет, където се очаква да бъде взето решение за теглене на кредит за продължаване на работата по проекта.

Всъщност проектът „ Интегриран проект за водния цикъл на Сливен“ се реализира на две фази.

Първата предвижда изграждане на канализация с дължина 9 088 м и модернизация на канализационна мрежа с дължина 15 489м, като финансирането е по програма ИСПА и срокът на изпълнение е 35 месеца.

Втората фаза е за реконструкция на водопроводна мрежа с дължина 44 159 м и ще бъде финансирана по ОП „Околна среда.

Според разчетите общата стойност на проекта е в размер на 52 млн. лева, от които 13 млн. лв са собствен принос на община Сливен и ДДС.

Предвижда се банковият заем, който има намерение да изтегли общината, да е в размер на 6 136 000 евро, за срок от 10 години.

Срещу това предложение в деня на сесията се очаква група общински съветници да излязат на протест пред сградата на кметството.

Проектът за воден цикъл на Сливен забоксува през 2009 г., когато бе спряно финансирането за втората фаза по проекта, а общината прекрати договора с изпълнителя на поръчката – консорциум „Хидросистеми“, което пък доведе до спиране на дейностите и  почти из целия град разкопани улици.

С днешна дата обаче изглежда, че дейностите  по водния цикъл на Сливен ще продължат, след като е постигната договорка за реда, по който общината трябва да работи, а сливенският градоначалник Йордан Лечков очаква през лятото да настъпи пикът на плащанията по проекта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: Сливенводен цикъл
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
дсфс преди 13 години
БЕЗ ДУМИ СЪМ!То просто такава простащина няма как можа бе града си беше помия преди но сега стана още по голяма пумия.От кв.Клуцохор примерно до полицията има 500 метра но за да стигна до там трябва да мина 2 километра.Също така Сини Камъни си стои без улици вече 3-4 години там като влезеш и направо между блоковете минаваш не ти трябват улици защото няма такива за строежите нямам думи отново всеки си прави каквото иска незаконно пред строежите развалят пътя и после не го оправят....
41
0
 
3
 
! Отговори
индже войвода преди 13 години
да, щетите могат да са неограничени
40
0
 
7
 
! Отговори
сливналия преди 13 години
Предйагам на Борисов даприеме един съвсем простичък закон. т.е. Както проверяват шофьорите за алкохол преди да излезат на работа, така да проверяват и кмтовете за дрога преди да влязат в общината. Може да се поспори кой е по опасен за хората-пиян шофьор или дрогиран кмет.
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
samo go vijte kak e oble4en i 6te razberete kakav e
38
0
 
2
 
! Отговори
vqra преди 13 години
Dan4o hvani tvoq priqtel i donosnik ot D1RJAVNA SIGURNOST,VLASTELINA na gorite PEI4O V1RBANOV,i v centralniq na PAZARDJIK.
37
0
 
5
 
! Отговори
Урумов преди 13 години
Преди малко писах ,че ДНЕС.БГ са долни ,платени драскачи....и ми изтриха коментара.ЗАЩО ЛИ?
36
2
 
1
 
! Отговори
Доктур иксперт преди 13 години
Номер 30 е плагиат, не е "Доктур Иксперт",*** може да го докаже,разчитам на него.Иначе свалям шапка на Лечков като футболист и като хотелиер.
35
0
 
3
 
! Отговори
Ананас преди 13 години
"добавен от: Гошо *** преди 1 часЛечков ако го изгонят от Сливен,ямболии ще го ....лапнат като топъл хляб.Навремето...така сливенските кланици изхвърляли карантиите в Тунджа.В Ямболна специални места ги....залавяли и след това шкембеджийниците варелинай-вкусната шкембе....чорба,която и сливенци идвали да....ядат и още я помнят.Гошко, Тунджа.... не минава през .....Сливен, моето момче.Тези .....тъпизми на някой ....друг ги ....разправяй
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
е ти явно имаш "пай от баницата", така че няма какво да те притесняват тези 50-100 човека
33
0
 
6
 
! Отговори
greshka преди 13 години
50-100 човека, на които им пука за бъдещето на града. А останалите - сеирджии, виснали по прозорците на заведенията, иначе много им знаят устите по форумите!
32
7
 
3
 
! Отговори
СЛИВЕН преди 13 години
ПРОТЕСТЪТ ВИ ЩЕ Е КАТО ПРЕДИШНИТЕ. 50- 100 ЧОВЕКА ПЛАТЕНИ ОТ ТЕЗИ КОИТО СЕ НАТИСКАТ ЗА МЯСТО В ОБЩИНАТА. ТЕЗИ КОИТО НЕ ПОЛУЧИХА ПАЙ ОТ БАНИЦАТА.
31
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дреме му на Лечков за сливенските улици... Но май се е замислил, че наближават избори. А и тоалета му си е по последна *** мода - нали все пак те си го избират - трябва да е в тон с модните тенденциии на квартал "Надежда".
30
14
 
4
 
! Отговори
Доктур иксперт преди 13 години
Лече, ние сме с теб !
29
3
 
12
 
! Отговори
truth_hurts преди 13 години
Всички сливналии на протест срещу новия общински кредит!!! Датата е 24.01. от 8 часа на входа на Градската градина! Протестът ще продължи до сградата на Общината, където в 9ч. ще започне сесията на Общинския съвет. Нека не позволяваме на този крадец да доунищожи града ни!!!! Да не позволяваме и внуците ни да изплащат кражбите на този *** ***, който се нарича сам кмет!!!
28
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Докога ще трябва да търпим това безобразие, пак щели да копаят, ми да вземат да изкопаят една по-голяма дупка и да вземат да ни заровят всички че да не се мъчим по тая угар дето я газим всеки ден. Само кал, потрошени коли и сополиви *** по центъра на Сливен.Вече две години главните улици стоят разкопани, а тоя наглец най-безсрамно лъже и маже. *** бавно но сигурно ни превземат но на никой не му прави впечатление че квартала им отесня и тръгнаха към центъра.***!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
27
0
 
13
 
! Отговори
Glasove преди 13 години
Сливен бе съсипан като индустриален център, безработицата е голяма, а сега и с тези разкопани улици, които няма да се оправят така лесно, нещата са ужасни!
26
0
 
5
 
! Отговори
bg преди 13 години
Tova e nai -goljamata SLIVA OT SLIVEN
25
2
 
6
 
! Отговори
MURDOC преди 13 години
На гости тия дни беше в Бургас бат Бойко . Кметчето ни така влюбено гледаше Бойко все едно очакваше да го е.ат .Иначе и нашият град е разкопан ,но нали Митко Вафлата не говори против Боко и няма нищо отрицателно написано в медиите за него.
24
0
 
8
 
! Отговори
индже войвода преди 13 години
искам много да пиша , ама няма смисъл... кражбите ще продължат с пълна сила!!!
23
1
 
12
 
! Отговори
Доктур иксперт преди 13 години
Не се бъзикайте с властта,ей!Кмета има още 3 ризи,но с тази се харесва най-много, защото му е свиден подарък от Цар Киро.