По-ниският данък сгради в Ямбол = на разбити улици, алармира кметът

Спор между Георги Славов и общинския съвет за бюджета на града за 2011 г.
Обновена: 31 яну 2011 17:39 | 31 яну 2011 17:39,
1
По-ниският данък сгради в Ямбол = на разбити улици, алармира кметът
Кметът на Ямбол Георги Славов. Снимка: Булфото

 

Дали ще успеят да работят конструктивно кметът на Ямбол и формиралото се ново мнозинство в Общинския съвет през оставащите месеци до края на мандата, е въпрос, на чийто еднозначен отговор трудно може да бъде даден.

Ситуацията се изостри особено след смяната на председателя на съвета и приемането на  по- ниски ставки от плануваните от администрацията данък сгради и такса смет.

Според кмета на града намаляването с 500 000 лева на приходите от такса смет и с 400 000 лева постъпления от данък сгради обрича на провал започналата програма за ремонт и реконструкция на улиците в града, а разходите за почистване трябва да се намалят реципрочно.

Георги Славов обяви, че същите тези съветници ще се опитат да бламират и бюджета на общината за 2011 година.

На нарочен брифинг председателят на общинския съвет Наско Стефанов, подкрепен от председатели на групи в местния парламент, заявиха категорично, че са направили необходимото да се намали тежестта върху гражданите.

Едновременно с това те декларираха нов метод на работа, като водещи ще бъдат принципите на прозрачност и толерантност.

Съветниците  подчертаха, че не приемат отправените обвинения, че ще бъдат спирачка на работата на администрацията и ще бламират важните решения.

В каква посока ще поемат взаимоотношенията между кмета на Ямбол и общинските съветници вероятно ще стане ясно до 22 февруари, когато е последната възможност за приемане на бюджета на общината за 2011 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
:) Ямбол преди 13 години
Както си говорим с един приятел от доста време, явно хората са свикнали да живеят в мизерия и тя не им пречи. Не им прави впечатление даже. Фасове , ***, торбички, прах и там играят децата им. Мястото за градинка(която всъщност съществуваше) вече е превърнато в паркинг. Режат се клони и дървета, понеже пречат на автомобилите. В този начин на градоустройсво няма начин общината да огрее на всички места. Лошото е, че се присмиваме на *** от собсвената си помия, без да ни прави впечатление.