Убиват по особено жесток начин кучета и котки в Търново

В града протестират срещу отравянето на животните
Обновена: 17 фев 2011 16:56 | 17 фев 2011 16:42,
172
Убиват по особено жесток начин кучета и котки в Търново
Снимка: Булфото

В деня, когато парламентът прие да бъдат завишени санкциите в Наказателния кодекс за насилие над животните, във Велико Търново се събраха на протест срещу отравянето на домашни животни.

Напоследък в квартал „Варуша” са зачестили отравянията на животни, като най-често жертвите са кучета и котки. Само през последната седмица са отровени котка и две кучета, съобщи Фокус.

Това убийство е особено жестоко, защото животното се мъчи много дълго време, преди да умре. Хората са се консултирали с ветеринар и той е потвърдил съмненията им, че животните са тровени.

Оказало се, че освен отрова убийците са използвали и антифриз, който причинява изключително болезнена смърт, а мъките на животните продължават дни наред.

Пострадалите собственици все още не са подали жалба към съответните органи, но възнамеряват скоро да го сторят. Причината за това забавяне е, че нямат доказателства срещу лицата, за които подозират, че тровят животните им.

Протестиращите разлепиха листовки, в които призовават хората да не оставят любимците си да се разхождат навън без надзор. Според тях отровителите на животните са повече от един, а отровата се залага на няколко места в квартала около църквата „Св. Св. Кирил и Методий”.

По думите на протестиращите на две-три години това се повтаря всеки път, когато наближи размножителният период на животните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДА СТЕ ВИДЕЛИ В ДРУГИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ БЕЗПРИЗОРНИ КУЧЕТА И КОТКИ? КАТО ДЪРЖАВАТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОПРАВИ С ТЯХ, ТРЯБВА НИЕ ДА СЕ ОПРАВИМ! ТО ЩЕ МЕ ЛАЕ И ХАПЕ, АЗ ЩЕ ГО ХРАНЯ ЛИ?
109
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Личен опит аз,ако не отровя поне 5 помияра за седмица ти за другата трябва да убия 7.
108
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бездомните песове редовно нападат велосипедисти абсолютно безпричинно!!!
107
4
 
25
 
! Отговори
дани преди 13 години
На българина като му кажеш да си кастрира кучето, все едно му казваш той да се кастрира. А на Запад всички са кастрирани. Докато има *** собственици, които не си кастрират животните, ще има и инциденти с хора. Куче трябва да е с намордник и каишка на улицата и да не се пуска да "потича" сред хората, ако е без намордник. Това е АКСИОМА във всяко културно общество. А за уличните - те нямат място сред нас. Когато държавата не взема мерки, взема ги обществото, и понякога са груби.
106
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 112:ами чакаме го това вече 10 години - не мисля че някой излиза да ги избива за удоволствие най-верояно е потърпевш. Ако куче захапе детето ми не с антифриз ами със самурайския меч излизам и го правя на пастет.
105
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 112:Прав си и аз не съм привърженик на това да се изтезават кучета но трябва адекватна политика от страна на общината за да се справи със проблема. В САЩ нещата са решени много просто. Ходят хайки и където видят куче без стопанин на каишка го пребират имаш седмица(ако не се лъжа) да си го потърсиш ако не се преспива. Като допълнител приход им идва и това че хора отиват там и си "осиновяват: кучета от приюта. Защо в БГ не става това не знам. Еко равновесие не прваи абсолютно нищо.
104
4
 
4
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Виждам как някои улични кучета тичат и лаят след коли /но не след всички/ ---- Виждам как улични кучета лаят по хора / но не по всички / ----- Какво разбират кучетата и защо действат избирателно ---- Виждам как едно момче насъсква своето куче срещу уличните котки и другите кучета --- Какво би се случило някой ден на това момче /недай си Боже/ ---- Чувала съм, че котките прогонват мишките и плъховете, а кучетата - змиите ----- Няма да изказвам мнение, просто споделям наблюдения
103
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Излишни дискусии се водят тука - я по-добре кажете къде продават най-евтиния антифриз и кремвирши :)
102
1
 
5
 
! Отговори
аман от тикви преди 13 години
до 98склонен съм да се съглася с теб за територията, донякъде. съгласен съм и общината да взима мерки - кастрация или приспиване ако трябва. жестокостта е това, което ме вбесява и наранява.не да се мъчат животните с антифриз.
101
1
 
13
 
! Отговори
яна преди 13 години
На 1-во място сме в ЕС по заразени с кучешка тения, нахапаните не се броят вече, бълхите са навсякъде!
100
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това с популациите са пълни глупости! Кучетата живеят и виреят предимно покрай хората. Два - три пъти да се направи чистка из градовете и няма повече откъде да дойдат масово.
99
0
 
8
 
! Отговори
мнение преди 13 години
Не е виновно животното, че е оставено безпризорно на улицта , но и човек не заслужава да бъде хапан, заразяван с болести и бълхи. Проблемът е общ и голям, но няма кой или желание да го реши. Всеки се спасява сам за себе си....
98
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хората които изтъкват като причина пускането на домашни кучета на свобода са просто не информирани. Да сте забелязали на скоро породиста немска овчарка да рови из ***? Да сте видяли пудел да напада човек? Проблемат е че са толкова много и никой не ги кастрира и те се размножават с не нормална скорост. При условие че могат да раждат по 2 пъти в годината до 10 кучета как няма да има бум на бездомните кучета?
97
0
 
10
 
! Отговори
sas преди 13 години
Един класически развъдник на *** има на Хладилника в София, води се кастрационен център на няква фондация. Намира се на тайно място в една горичка. Там не може д припариш без кола. Глутница от 20-30 охранени парчета те посреща още от пътя и следва колата до входа, където размъкнати лелки хрантутят тая ***. Изобщо не са кастрирани, съдейки по агресивното им поведение. Има и малки кученца. Та що не се поинтересува общината какво се върши там и какво се получава. Ако посмее да влезе в гората де.
96
2
 
8
 
! Отговори
до Napushen-Buhal преди 13 години
ще ги *** до крак тези ,,приятели '' на човека.
95
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Я не ми се правете на хуманни,защо не направите нещо за децата в домовете или вече и за нашите,а/
94
0
 
0
 
! Отговори
аман ит тикви преди 13 години
до 95КАТО ЧОВЕК ХАПАН ОТ КУЧЕ. не "когато човек е хапан от куче" малко се променя смисълът.
93
0
 
0
 
! Отговори
go 90 преди 13 години
Po pravopisa i postroikata na izre4eniata ti, mi izglejdash na ne pove4e ot 16-17 godini! V tazi vyzrast oshte ne znaesh, kakvo govorish. Do nqkade ti e prosteno!
92
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Собствениците трябва да бъдат глобени жестоко за пускането на животните им без надзор!
91
1
 
12
 
! Отговори
призив преди 13 години
Преди да тровим кучетата, обаче, да помислим първо за *** им покровители!