Убиват по особено жесток начин кучета и котки в Търново

В града протестират срещу отравянето на животните
Обновена: 17 фев 2011 16:56 | 17 фев 2011 16:42,
172
Убиват по особено жесток начин кучета и котки в Търново
Снимка: Булфото

В деня, когато парламентът прие да бъдат завишени санкциите в Наказателния кодекс за насилие над животните, във Велико Търново се събраха на протест срещу отравянето на домашни животни.

Напоследък в квартал „Варуша” са зачестили отравянията на животни, като най-често жертвите са кучета и котки. Само през последната седмица са отровени котка и две кучета, съобщи Фокус.

Това убийство е особено жестоко, защото животното се мъчи много дълго време, преди да умре. Хората са се консултирали с ветеринар и той е потвърдил съмненията им, че животните са тровени.

Оказало се, че освен отрова убийците са използвали и антифриз, който причинява изключително болезнена смърт, а мъките на животните продължават дни наред.

Пострадалите собственици все още не са подали жалба към съответните органи, но възнамеряват скоро да го сторят. Причината за това забавяне е, че нямат доказателства срещу лицата, за които подозират, че тровят животните им.

Протестиращите разлепиха листовки, в които призовават хората да не оставят любимците си да се разхождат навън без надзор. Според тях отровителите на животните са повече от един, а отровата се залага на няколко места в квартала около църквата „Св. Св. Кирил и Методий”.

По думите на протестиращите на две-три години това се повтаря всеки път, когато наближи размножителният период на животните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
0
 
! Отговори
Дадан преди 11 месеца
Когато се изправите пред Бог така ще ревете ,но прошка за извършените убийства няма да има ,да горите в ада ,а и знайте котките проклинат
149
2
 
1
 
! Отговори
ГАДНИ БЪЛГАРИ преди 6 години
БЪЛГАРИТЕ СТЕ ЕДИН ГАДЕН НАРОД И СМЪРДИТЕ НА ГНУС.
148
5
 
5
 
! Отговори
Пиянде преди 12 години
Оо горките,а пък аз ги БЕСЯ-жалко,аз само кучетата уважавам иначе мерси за информацията-значи с АНТИФРИЗ повече боляло...добре :)
147
0
 
1
 
! Отговори
koko преди 13 години
do nomer 46:antifriz be priqtel antifriz,moje upotrebqvan nestruva ni6to,samo izliva6-tuk 4a6ka tam 4a6ka i gotovo!
146
1
 
5
 
! Отговори
Коста преди 13 години
Ако всички които обичат животните СПРАТ да ги изхвърлят на улицата, то тогава тези които не ги обичат ще СПРАТ да ги тровят
145
3
 
2
 
! Отговори
bb преди 13 години
По думите на протестиращите на две-три години това се повтаря всеки път, когато наближи размножителният период на животните.Тези в Търново са си направили ефективно Екоравновесие, докато тези от Екоравновесие лапат парите от държавата и се смеят и на екозащитниците и другите. Всичко в тази държава сгрешено - бият се екозащитници с граждани против ***, вместо заедно да търсят сметка на тези, на които се плаща да свършат работата.
144
4
 
2
 
! Отговори
sako преди 13 години
Няма прошка брат. Ако ще ме стреляш стреляй ,ако щеш и в топките, но след това си сложи ръчичките да дръвника да те почвам и аз.
143
2
 
3
 
! Отговори
ловец преди 13 години
До сако:Ако имаш време да си изкараш скапаното ножче защото пред куршума не е равно май!Така ше ти издухам топките че и на кучето то да посегне пък хаа
142
0
 
3
 
! Отговори
sladurana преди 13 години
mnogo e tajno na fona na cqlata kartinka...i tezi oskotqli ku4eta...s koito trqbva da se borim vseki den...za ocelqvane...
141
1
 
11
 
! Отговори
e преди 13 години
мен са ме нападали няколко пъти кучета, няма да се поколебая да извадя газовия пистолет и да го застрелям, ако трябва и насред центъра на града. Да си ги приберат в парламента вътре, като толкова знаят да лаят!
140
0
 
6
 
! Отговори
С. преди 13 години
Да наминат и към София, да я разчистят малко от ***. Ходим със страх из улиците и в същото време газим в ***. И това ми било европейска столица - дрън, дрън..... Няма кой да ти защити правата.
139
0
 
3
 
! Отговори
баннат преди 13 години
Преди това - 15 години на Белене.
138
3
 
12
 
! Отговори
Гъдю преди 13 години
А какво ще правим с децата, които мъчат животни?Аз предлагам разтрел.
137
16
 
12
 
! Отговори
sako преди 13 години
Ако някой ми отрови моето куче и го пипна ще му отсека всички пръсти на ръцете.
136
0
 
3
 
! Отговори
ники преди 13 години
съвсем си е в реда на нещата най / прееб..ия народ да е и най агресивен
135
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ето това са българите , живи комплексари и рецидивисти , бият жените си ... бият децата си , това го иогат най добре нещастниците !
134
7
 
15
 
! Отговори
Спринт преди 13 години
Интересно явление : при четенето на постингите установих, че кучелюбците също така умело боравят и с клетвите : да ти се случи, на тебе, на децата ти, това, онова.....Не така, бе, хора, защо кучетата ви са по-мили от човеците ?
133
5
 
13
 
! Отговори
Кучан от Злокучене преди 13 години
Намерете им по-ефикасна и бърза отрова, така животните няма да се мъчат...пък най добре с пушка и пищов , както е при нас на село, при нас кучетии няма, в дворовете да , но навън всички са мортос, с котките проблеми нямаме...
132
0
 
9
 
! Отговори
??? преди 13 години
Протестиращите разлепиха листовки, в които призовават хората да не оставят любимците си да се разхождат навън без надзор.......???Е то какви домашни животни ще са ако се оставят без надзор и не е ли задължително да са на каишка ?
131
2
 
2
 
! Отговори
Хаджи Ахил преди 13 години
до 142 - Много правилен въпрос задаваш. Ето този въпрос трябва да се мисли и да се решава с предимство, а не този за кучетата.