Убиват по особено жесток начин кучета и котки в Търново

В града протестират срещу отравянето на животните
Обновена: 17 фев 2011 16:56 | 17 фев 2011 16:42,
172
Убиват по особено жесток начин кучета и котки в Търново
Снимка: Булфото

В деня, когато парламентът прие да бъдат завишени санкциите в Наказателния кодекс за насилие над животните, във Велико Търново се събраха на протест срещу отравянето на домашни животни.

Напоследък в квартал „Варуша” са зачестили отравянията на животни, като най-често жертвите са кучета и котки. Само през последната седмица са отровени котка и две кучета, съобщи Фокус.

Това убийство е особено жестоко, защото животното се мъчи много дълго време, преди да умре. Хората са се консултирали с ветеринар и той е потвърдил съмненията им, че животните са тровени.

Оказало се, че освен отрова убийците са използвали и антифриз, който причинява изключително болезнена смърт, а мъките на животните продължават дни наред.

Пострадалите собственици все още не са подали жалба към съответните органи, но възнамеряват скоро да го сторят. Причината за това забавяне е, че нямат доказателства срещу лицата, за които подозират, че тровят животните им.

Протестиращите разлепиха листовки, в които призовават хората да не оставят любимците си да се разхождат навън без надзор. Според тях отровителите на животните са повече от един, а отровата се залага на няколко места в квартала около църквата „Св. Св. Кирил и Методий”.

По думите на протестиращите на две-три години това се повтаря всеки път, когато наближи размножителният период на животните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 89:Колко мъка има на този свят. Кучето е териториално животно нали? Ако не знаеш гоогални го. А когато човек мине през териториата му (особенно мъжкарите) нападат. Ако мъжкара водач е по агресивен може да нападне и да не си в територията му. Причини винаги има въпроса е дали аз да се съобразявам с територията на бездомния *** или общината да направи нещо по въпроса да ме защити като данакоплатец? Аз ли съм по важен или ши*аното псе?
89
5
 
8
 
! Отговори
до 81 преди 13 години
Да те нападне една глутница ама гладни кучета и да те ръфа да те ръфа докато ти се белнат кокалите.Да не могат да разберат мъж ли си жена ли си.
88
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
по 89:Мен са ме нападали кучета от изневиделица - без да ги провокирам без дори да ги видя. Какво означава "Когато човек е хапан достатъчно от куче"? Да не би да изкаш да се науча да ме хапят за да се науча как да не ме хапят? Ти *** ли си? Не ми отговаряй риторичен въпрос.
87
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре де, как е решен въпроса в чужбина? Защо трябва да откриваме топлата вода ние? В Западна Европа улични животни, освен гълъби, катерици и различни видове патки не съм виждал. Как са се отървали от кучетата си, при условие, че и там бъка от природозащитници? Трябва да има начин.
86
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И аз обичам животните ,но когато има проблемс тях по обичам хората,тоест аут.
85
14
 
8
 
! Отговори
Napushen-Buhal преди 13 години
*** скапани, искам да ви информирам за 2 неща"1. не можете да избиете всички кучета и котки.2. дори да успеете да изтребете един вид, това значи че друга популация ще нарастне много... и нея ли ще избиете?И аз не обичам да е пълно с улични кучета, но има много по-разумни начини. Жалко, че има толкова първобитни "хора" в скапаната ни държава.
84
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДО 78:Абе приятелЮ ти нормален ли си сериозно те питам? " A tova 4e jivotinkite sa agresivni, se dylji na takiva keleshi kato teb, koito si izhvyrlqt jivotnite na ulicata!". А хайде потърси малко материал по въпроса а? Имахме същия проблем с едни *** като теб. Имаше куче нападаше майками редовно когато я види но овчите простаци от блока които го хранеха го защитавахо осърдно. То нападаше за да защити тях. Но така нараняваше майка ми. Но нападна един ден полицай и това му беше.
83
12
 
3
 
! Отговори
аман от тикви преди 13 години
до 79моята мама ***? а? за чии деца да ми пука? за келешчетата които възпитавате? КОГА ХАПЯТ КУЧЕТАТА БЕЗ ПРИЧИНА? теб куче хапало ли ти е без причина? или е просто въпрос на шанс? като човек хапан достатъчно от куче, много добре знам, какво предизвиква агресивно поведение от куче. никога, никога не ме е ухапало ей така. ти му сритай и три, пък после питай защо те хапе. така ли си възпитавате децата, пак питам? риторично. отговор от *** не очаквам.
82
0
 
1
 
! Отговори
до 80 преди 13 години
Надъхан? Много съм си спокоен даже. :))))))))))
81
4
 
4
 
! Отговори
до антифризаджиите преди 13 години
Да ви се връща пичове, да ви се връща :)))))))))))
80
2
 
5
 
! Отговори
. преди 13 години
Без да съм природозащитник , ако мъчиш животни и ги убиваш по *** начини нещо ти има , не мъчете животните , не нападайте хората , бъдете нормални или рано или късно ще захапете дървото ама хубаво.
79
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 78:Да хапало ме е куче. Аз не тровя кучета но се радвам че някой го прави за да ме спаси от тях. Не аз не изхвърлям кучета на улизата такива като тебе го правят.
78
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Истината е, че има хора, които печелят камари пари от тия бездомни песове и нямат никакъв, ама никакъв интерес бездомните кучета да изчезнат. Няма да се учудя, ако има и специални тайни развъдници за "бездомни" кучета. Защо не направят верно една акция ловджиите за вреден дивеч? Или пък военните да се размърдат малко? А всичко е оставено в ръцете на частници, за които кучетата са златна мина! Еми няма да има оправия, ако не се промени нещо.
77
1
 
6
 
! Отговори
do 73 преди 13 години
Интернет герой, не ми се надъхвай ;)
76
3
 
9
 
! Отговори
Az преди 13 години
До 50!Ако не ти пука за теб, поне за децата да ти пука! Нормално ли е да има по улиците бездомни ***, които могат да захапят човек или дете без причина? Защото за мен не е нормално и следващия път, когато ми се надърви някой ***, такъв ще му сритам, че ще се чуди от къде му е дошло. А ако теб те видя, незнам.....
75
3
 
3
 
! Отговори
go 66 преди 13 години
Geroi, tebe uhapval li te e ku4e nqkoga? Na prikazki si mnogo silen ina4e! Kak moje dori da si pomislete takova neshto! KOI SI TI 4E DA RESHAVASH ZA JIVOTA NA JIVO SYSHTESTVO? TI SI NIKOI! A tova 4e jivotinkite sa agresivni, se dylji na takiva keleshi kato teb, koito si izhvyrlqt jivotnite na ulicata!
74
5
 
18
 
! Отговори
аса преди 13 години
Като толкова си ги харесвате и обичате си ги приберете по домовете.Не съм длъжен да се съобразявам хаде ходя заради ***
73
5
 
10
 
! Отговори
Анти помияр преди 13 години
Колеги, а какъв трябва да бъде антифриза?
72
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колко много *** има в тоя форум.
71
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 70:Как да разбереш че куче е отровено с антифриз - Защото не замръзва при -10 градуса :)