Убиват по особено жесток начин кучета и котки в Търново

В града протестират срещу отравянето на животните
Обновена: 17 фев 2011 16:56 | 17 фев 2011 16:42,
172
Убиват по особено жесток начин кучета и котки в Търново
Снимка: Булфото

В деня, когато парламентът прие да бъдат завишени санкциите в Наказателния кодекс за насилие над животните, във Велико Търново се събраха на протест срещу отравянето на домашни животни.

Напоследък в квартал „Варуша” са зачестили отравянията на животни, като най-често жертвите са кучета и котки. Само през последната седмица са отровени котка и две кучета, съобщи Фокус.

Това убийство е особено жестоко, защото животното се мъчи много дълго време, преди да умре. Хората са се консултирали с ветеринар и той е потвърдил съмненията им, че животните са тровени.

Оказало се, че освен отрова убийците са използвали и антифриз, който причинява изключително болезнена смърт, а мъките на животните продължават дни наред.

Пострадалите собственици все още не са подали жалба към съответните органи, но възнамеряват скоро да го сторят. Причината за това забавяне е, че нямат доказателства срещу лицата, за които подозират, че тровят животните им.

Протестиращите разлепиха листовки, в които призовават хората да не оставят любимците си да се разхождат навън без надзор. Според тях отровителите на животните са повече от един, а отровата се залага на няколко места в квартала около църквата „Св. Св. Кирил и Методий”.

По думите на протестиращите на две-три години това се повтаря всеки път, когато наближи размножителният период на животните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
16
 
6
 
! Отговори
до антифризаджиите преди 13 години
Пичове, явно не можете да се поставяте на мястото на другия поради липса на въображение, но не се притеснявайте, съдбата ще ви постави на мястото на другия. Уродчета като вас накрая винаги си го получават. И се молете да не спипам някой герой от вас, докато сипва антифриз, защото директно го пращам в болница. Някои вече плакаха :)))))))))
69
20
 
5
 
! Отговори
Баба Яга преди 13 години
Ей...какво ви правят нещастните хайвани,че ги тровите бе? Вместо да купиш 1 туба антифриз, купи за същите пари 10 хляба и ги дай на животинките. Бял ден да не видят тези съдисти. Децата им да се мъчат така, както се мъчат нещастните гладни животинки. Никой не дава живот и никой няма право да го отнема. Ама то Господ после си знае работата.
68
4
 
25
 
! Отговори
аса преди 13 години
Да не говорим за заразите,болесите,тениите и *** които са около нас заради тия гнусни твари
67
4
 
17
 
! Отговори
kozleto bocko преди 13 години
е то голямо тровене е паднало - една котка и две смръдливи кучета. И как ветеринаря установи че са били отровени с антифриз?
66
3
 
29
 
! Отговори
гневен преди 13 години
Какво правят тези кучета из града? Ако някой толкова се е загрижил за тях, да си ги гледа! Всяко куче без каишка трябва да бъде ликвидирано, за да не създава опасност за хората!
65
4
 
23
 
! Отговори
аса преди 13 години
Няма значение кой е възпитан и кой не.Нямаме нужда от кучета по улиците и не им е там мястото.Одобрявам офанзивата.Хайде скоро и в дугите градове
64
3
 
14
 
! Отговори
природозащитник преди 13 години
Аз обичам животинките .Но обичам и децата си .Както и те така и аз сме имали малшанса да се родим в България
63
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз едно не мога да разбера - има ловни сезони за всякакви твари които си живуркат в горите без да пречат и се избиват от ловците, а тея *** ни изяждат и не могат да се пипнат. В същото време се колят милярди прасета и пилци всеки ден които се изяждат от природозащитниците и това им изнася. Е не мога да си обясня защо един път завинаги не ги изтрепем тея ***.
62
13
 
6
 
! Отговори
Toprealizator преди 13 години
Kakvi ***! Takiva da gi podpukash s debelia pryt i takyv boi da mu drypnesh, 4e da zaiska toi da e pil ot antifriza....*** im...
61
22
 
7
 
! Отговори
amanottikvi преди 13 години
до 57 а кой е виновен, че кучето хапе? не си възпитавате добре децата и това е. пък последното нещо, което трябва да правиш е да бягаш от куче. велика наглост е, да си мислиш, че си по-висш и може да отнемаш живот по мъчителен начин, бил той и кучешки. колко от вас реално са хапани от куче? в колко от случаите то е било улично? в колко от случаите е нападнало просто защото така му е хрумнало? злобни хора възпитават злобни деца. последствията са ясни. грозна е държавата в която живеем.
60
11
 
11
 
! Отговори
... преди 13 години
Какви "човешки" коментари има тук. И ми твърдите, че сте хора? Живи и здрави да сте, после защо ви хапят кучетата :)
59
2
 
16
 
! Отговори
ДДС преди 13 години
Няма ли нещо по хуманно. Антифриза нали ги измъчвал уж. Някаква по-бързодействаща отрова няма ли?
58
3
 
4
 
! Отговори
до 59 преди 13 години
Даааааааааааа и първо ти.
57
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
========= Рецепта с антифриз срещу кучета =============казват че киснеш кремвиршите в антифриз 1-2 дни и си готов да спасиш дете от куче :)
56
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като гледам какво става по форума, ние хората си заслужаваме всичко което ни се случва. Дано да изчезнем.
55
11
 
35
 
! Отговори
do 44 преди 13 години
1. купуваш си антифриз и 2-3 консерви копърка. Изливаш соса на копърката и наливаш антифриза. Кучета и котки не усещат антифриза, защото принципно няма миризма и защото им мирише на риба. Слагаш ги по храсти и мазета, изяждат го и след 1 ден ги няма. 2. Купуваш си кайма, купуваш си от рибарския магазин кукички всякакви, тройки единички, по-малки по-големи. Правиш топчета за 'супа топчета' само че слагаш вътре кукичките. Кучетата лапат цели топчетата и не усещат нищо. След 1-2 дни ги няма.
54
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 50:Каква велика наглост - "Да възпитаме децата си да не закачат кучета"Ние възпитаваме децата си като видят куче в радиус от 500 метра да бягат но и това не помага. Какви *** трябва да се да обвините хората или децата, че те са виновни че са нахапани. Такива *** като вас само с антифриз ще се оправят.
53
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не, аман от *** и нагли природозащитници!!! Като толкова ги обичате, защо не ходите да се редите на опашки в приютите и да си осиновите кученце?!! Ще тръпна аз дали и кога някой пес ще нападне мой близък на улицата, щото на някаква гнусна природозащитна *** и харесвало хищници да обикалят край блоковете. Как пък не. Хора, кажете рецептата с антифриза, още тая вечер ще забъркам един казан от илача. Време е да вземам нещата в свои ръце.
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това може да е поръчано от общината.Според закона за всяко бездомно куче общината трябва вече да плаща 1000 лв.глоба. Платила е на двама *** или на някой друг *** 20лв и няма куче-няма проблеми. Това се очакваше. Ще има много такива ужаси следващите месеци! Ето така чиновниците ще си решават проблемите веместо да създадат организация и контрол.
51
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ние не ценим живота на другите, защо тогава се учудваме че Бог не цени нашия живот?