Премахването на клиничните пътеки – съвършенството в здравеопазването

Криминализирането на ранните раждания изисква сериозна дискусия, смята Стефан Константинов
21 апр 2011 18:47,
29
Премахването на  клиничните пътеки – съвършенството в здравеопазването
Снимка: Булфото

Премахването на клиничните пътеки ще позволи на болниците да приемат наистина нуждаещите се от лечение пациенти, а няма да запълват легловата база само заради бройката.

Така здравният министър д-р Стефан Константинов коментира решението за премахване на клиничните пътеки и въвеждането на диагностично свързани групи.

Според него чрез диагностично свързаните групи ще отпаднат много от съществуващите комерсиални практики в някои болници. 

Здравният министър настоява и ще работи за въвеждане на информирано решение на пациент за прекратяване на престоя му в болница.

Нововъведението е продиктувано от немалкото случаи на недобър изход за такива пациенти,  изписани по тяхно настояване по- рано отколкото е трябвало.

С информираното решение, в което има ясен текст за последиците от ранното изписване, Константинов  смята, че ще се гарантира по-голяма сигурност на пациентите.

Още по темата

"Криминализирането на ражданията преди 18 години е проблем на цялото общество и изисква сериозна дискусия, а не само мнението на здравния министър“, категоричен е д-р Константинов.

И риторично попита, „Ако едно момиче роди на 17 години в затвора ли ще го пращаме? “

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: Стефан Константинов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Здравната ситтема може да се оправи по един-единствен начин - когато здравна помощ получават само тези, които си плащат - без значение дали чрез осигуровки - или направо в брой при нужда.А за криминализирането на ранните раждания - има ли смисъл да третираме *** по човешките правила, при положение, че те очевидно не са човешки същества? Не е ли по-просто и по-ефективно всяка *** да бъде кастрирана веднага след като издриска първият ***, без значение дали е на 12 или на 22 години?
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ВЪРНЕТЕ ДЪРЖАВНОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ЗАКРИЙТЕ ЗДРАВНАТА КАСА И СТИГА С ТЕЗИ ИЗМИСЛЕНИ ПЪТЕКИ,ДЖИПИТА БЕЗ СПЕЦИАЛНОСТИ,КОИТО СЕ ЯВЯВАТ ЕДИНСТВЕНО КАТО ГАРА РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНА КЪМ СПЕЦИАЛИЗИРАНИТЕ КАБИНЕТИ.ТОВА ПОНЕ ЩЕ Е РАВНОПОСТАВЕНОСТ ПРЕД ПАЦИЕНТИТЕ-А НЕ КАТО СЕГА-*** ПОЛУЧАВАТ ЗДРАВНА ПОМОЩ БЕЗ ОСИГУРОВКИ-ОТ КДЕ НА КАДЕ?
27
0
 
2
 
! Отговори
колега преди 13 години
Господин министър, не съм съгласен с ВАС ,ако роди едно момиче на 17 години че ше пратим в затвора ,аз Ви казвам че до 16 години да го пратим в интернат да си гледа детето, а ако родят с вероятна дата на забременяване преди 14 години ,пак в интернат, а ебача да се търси доживот с 10 години ефектевен затвор със смяна на резбата му.А гледахте ли предаването за слевен където акушерката разкаваше как свекъра и свекървата държат момичето ?тях къде да ги пратим?
26
0
 
2
 
! Отговори
Баба Яга преди 13 години
До 111Парите на здравната каса гарантират валутният борд.Работи се само с 1/10 част от тях.
25
0
 
1
 
! Отговори
ves666 преди 13 години
goliamo kadene v taia zdravna kasa ,shto pari se iznesoha ot tam jalko che i az ne mojah da se vlucha skoro za 100,000 lv .remont.dalavera iaka.samo da si platish mizata.
24
0
 
3
 
! Отговори
111 преди 13 години
Защо в Бьлгария няма поне 3 здравни каси,конкуриращи се помежду.Една здравна каса -монопол.Милиардите на касата за какво се използват,да запьлват дупки в бюджета.
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не желая *** и лентяите да се лекуват от моите пари !
22
0
 
3
 
! Отговори
кака преди 13 години
Защо онкоболните си плащат престоя в онкохирургия за пет дни 24 лева? Нали здравеопазването на здравноосигурените е безплатно.Ако се премахнат клиничните пътеки дали опирираните ще са по- малко?Крайно време е заплатите на здравните работници да не зависят от клиничните пътеки.
21
1
 
9
 
! Отговори
БоленЗдравНоси преди 13 години
Спасението е в лична здравноосигурителна сметка и изцяло платено здравеопазване. Тази система работи безотказно в щатите и много страни в европа. Да ги питам тогава онези *** *** дали ще успеят да увеличават популацията си с такива темпове. А също и дали няма да се прекъсне порочната практика с подкупите на лекарите и екипите им ?!?
20
1
 
16
 
! Отговори
баба Гуца преди 13 години
Каквато и реформа да направят пак *** ще са ползват без да плащат.Като гледам как ги обгрижват се чудя в каква държава живеем.Ние платците кучета ни яли да гледаме ***, че от тях зависят изборите.Нищо добро не очаквам да се случи всичко е едно голямо блато.
19
0
 
20
 
! Отговори
до 18 преди 13 години
Да - здравната и пенсионната система са на солидарен принцип... Плащаме всички, а ползват само ***...Проблема е какво ще стане, когато *** станат повече от нас и няма да можем да им плащаме ? Ще ни колят на солидарен принцип ли ?
18
2
 
13
 
! Отговори
до 17 преди 13 години
Здравната,както и пенсионната системи работят на солидарен принцип.Плащат всички, а ползуват нуждаещите се.Това е справедлив и социален принцип.Пожелавам ти да плащаш вноски за здраве,без да ти се налага никога да се възползуваш от тях.
17
7
 
7
 
! Отговори
pipi преди 13 години
а къде ми отиват парите от здравните осигоровки като през годината не съм ползвал лекар и защо не ги връщат на хората искам си парите монополисти.......
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тука от тия форуми който и да хванеш за един месец ще оправи България. Кастрация, Смърт, ау, ама сина ти ако направи дете на некоя 17 годишна нема да викаш така струва ми се, ако сина ти го хванат с един грам трева нема да викаш смърт за наркоманите, ако дъщеря ти роди на 17 нема да викаш вкарайте мен в затвора. Стига с тая репресия, не става така , морал трябва, възпитание трябва и ОБРАЗОВАНИЕ.
15
0
 
3
 
! Отговори
filomena grimaldi преди 13 години
ne sluwaite kakvo se govori a gledaite kakvo se pravi.
14
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Крайно време е кл.пътеки да отпаднат,правилно решение.Трябва да отпаднат и неусигурените,да си плашет кеш щом не искат да се осигуряват.
13
4
 
22
 
! Отговори
Не се прави на преди 13 години
ударен, г-н министре!Ще пращаме в затвора пълнолетни мъже, които правят деца на малолетни момичета.Ще пращаме в затвора родители, които продават непълнолетните си дъщери.Благодарение на тези продажби и на педофилските сексуални кефове, чаветата на 11-годишните младоженки излапват парите, с които могат да бъдат увеличени пенсиите на родителите ни! Тези пари ги изработваме ние!
12
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
11ти, така е, защото осигуровките ти отиват за ***, а когато ти отидеш на преглед - трябва да платиш за себеси!
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
България постигна съвършенството в Здравеопазването!Никъде го няма - хем да си плащаш здравни осигуровки, хем когато отидеш на преглед да си плащаш, ....това вече е съвършенствооо...
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хАбсолютно съм съгласен с 2, за педофилите кастрация, (един единствен закон) и проблема с *** на България ще се реши,.. до някъде!