Започва ремонтът на немските танкове "Майбах"

След година трябва да бъдат окомплектовани 15 машини за Музея на бойната слава
Обновена: 13 май 2011 13:34 | 13 май 2011 13:34,
23
Започва ремонтът на немските танкове "Майбах"
Снимка: Булфото

84 части и елементи от танковете „Панцер Майбах“ и тяхно снаряжение се транспортират във военно-ремонтна работилница в Сливен, съобщи Добромир Димитров от ямболския инициативен комитет. Прехвърлянето става по заповед на министъра на отбраната Аню Ангелов.

До една година трябва да бъдат изцяло окомплектовани 15 немски машини, които чрез Националния военноисторически музей да бъдат предоставени за музея на бойната слава в Ямбол. 

Едни от най-ценните експонати са „Ягдпанцер L 48“ и купол на Т 34, модел 42 година, съветско производство.

Още по темата

Съвсем скоро се очаква разрешение за извършване на контрол и наблюдение по ремонтните дейности от представители на Инициативния комитет за създаването на музея на бойната слава в Ямбол.

Dnes.bg припомня, че в началото на 2008 г. от границата с Турция бяха изровени немските бойни машини и оставени на съхранение в ямболско поделение, след като стана ясно, че един от танковете е изнесен за Германия.

Делото срещу обвинените за експорт и на втори танк преди дни бе върнато на първа инстанция за доразследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе спрете с това "танкове Майбах". Майбах са двигателите им. А това на снимката е Stug.
21
1
 
1
 
! Отговори
MAVERICK преди 12 години
Sprete se be hora vsi4ki stanahte golemite razbira4i kato ne ste kompetentni v dadena oblas nqma da pi6ete gluposti da draznite horata...
20
0
 
4
 
! Отговори
Емил преди 12 години
Това на снимката е голф 3-ка откъм ауспуха
19
0
 
1
 
! Отговори
Емил преди 12 години
Готови сме за филм наистина.Ето и началото на сценария.15 танка Панцер са дислоцирани от Африка към България на път за Сталинград.Ролята на 15000 кашици изпълняват *** от Столипиново(почернели в Африка немски войници).След това действието се прехвърля директно в Столипиново,демек в Сталинград.Декора без допълнителни поправки изглежда точно като през 2-та свтовна и то яко бомбардиран.
18
1
 
2
 
! Отговори
Червената помия преди 12 години
10, Хохо, за бастисването на Т34, както и на всичко в тази армия, питай Костов, Паси, хубавото Наде.Командата тогава беше "Бегом към НАТО!" и се очакваше да потекат реки от мед, масло, пари и нова бойна техника.За това тогава гледахме по телевизията как с ацетиленовата горелка режеха оръдията на Т-34-ките, как сваляха от въоръжение чисто отбранителни системи оръжия, как американците мереха дебелината на бетона на ракетните ни силози.Как рязаха крилете на самолетите.Е, резултата го видяхме .
17
0
 
1
 
! Отговори
Червената помия преди 12 години
Явно Аню се е засрамил, и спешно стяга останалата ни бойна техника за Гергьовския парад догодина.То, другата ни техника или е в Афганистан да печели пари за държавния ни бюджет, или плува покрай Либия, срещу което ще ни разрешат концесия на един петролен кладенец.Само това ни остана, време е да си ги стегнем и да дефилираме на парада догодина.И още нещо-къде е блока с маршируващите генерали и висши офицери на парада?Та те са 80% от армията ни сега?Няма да се учудя ако има и кавалерия вече.
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нали помните благодарение на кого, поне за кратко, имахме цялата си етническа територия, обединена в държавните ти граници?
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Истината е че това е поредната грандиозна далавера. Тези танкове струват много пари (спомнете си, че съда ги оцени по 1 млн. евро парчето). В далаверата са включени военноисторическия музей, един помошник прокурор една зам. министърка и един началник на политически кабинет. Далаверата е наистина грандиозна!!!
14
0
 
10
 
! Отговори
Бояна ООД преди 12 години
Танкове от ВСВ имаме и немски, и руски. Киностудия имаме. Остава само да купим малко американски и английски таралясници и можем да снимаме филми на тема ВСВ, който поръча. Ако руснаците поръчат, докарват малко артисти през зимата и са готови. Ако германците поръчат, ще е малко по-трудно, но с дребни вложения в декор пак става, особено сега когато имаме толкова запустели села - изглеждат превзети с бойни действия. За битката при Тобрук имаме доста масовка от ЦК, само пустиня трябва ...
13
3
 
7
 
! Отговори
feldmarschall преди 12 години
Za va6a informaciq tank Maibah ne e imalo nikoga, samo dvigatelq e Maibah, no tova negramotnite jurnalisti nqma kak da znaqt. Na snimkata po-gore e pokazana gornata 4ast na samohodna artileriiska ustanovka, Sturmgeschutze. Vuprosnata e na bazata na Panzer Kampfwagen 3 (po-kusno i 4), kato gornata modifikaciq e s gladkostvolno 75 mm orudie L75. Izmejdu zarovenite tankove nai-mnogo da ima Panzer 3 ili 4, no v nikakuv slu4ai Panzer 6. Te sa izklu4itelna rqdkost.
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много се радвам като ги оправят ще отида да ги видя до Ямбол. Амо може една бройка и за военно историческия в София да пратят :)
11
4
 
3
 
! Отговори
VOENNA MOST преди 12 години
ETO I TANKOVE STE IMAME DANO POPRAVIAT I RUSKITE PODVODNICI DETO GI NAMERIHA KRAI BURGAS
10
4
 
7
 
! Отговори
ХОХО преди 12 години
Че Т34 бе на въоръжение в армията ни до осемдесетте години на миналия век. Кога успяха да ги батисат, че сега да е толкова ценен експонат?
9
3
 
14
 
! Отговори
Хихо преди 12 години
Какъв танк "Майбах" бълнувате?! Това е Панцеркампфваген 6 или казано "Тигър"1. Произвеждан е от Хеншел и син, дизайнът пак е Хеншел. Да, двигателят е на Майбах. По същата логика може да се кръсти и Круп, защото стоманата е произведена от Круп...
8
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Ремонтират" ги, че да може Боце да отклони още някой милион за купуване на ромски гласове по изборите.
7
6
 
10
 
! Отговори
баф преди 12 години
Сигурно ги ремонтират, за да ги вкарат на въоръжение...
6
2
 
5
 
! Отговори
Един Българин преди 12 години
Щрос, незнам дали си на ти с моделите немски танкове от времето на втората световна война, но в голямата си част те се наричат Panzer (вариант). В някои модели е съкратено Pz. Яг е съкращение от "ловец" и съответно механизираните противотанкови са се казвали JagPanter, JagTiger (с името на съответния клас танкове).
5
4
 
17
 
! Отговори
Макаров преди 12 години
Ми ся кой ще на пази от Турция
4
3
 
8
 
! Отговори
Щросмайер преди 12 години
Танк "Панцер Майбах" е същото като да кажеш "рент а кар под наем". Немската дума за танк е "панцер" ("Panzer").
3
4
 
16
 
! Отговори
Полковник Стуци преди 12 години
до АзъНе просто розово, а "Пепел от рози металик". Така бяхме боядисали онези легендарни БМВ-та.