Ремонтират ГКПП "Капитан Андреево" по Шенген

Правят нови коридори "вход-изход" и паркинги
20 авг 2011 09:00,
33
Ремонтират ГКПП "Капитан Андреево" по Шенген
Снимка: архив Булфото

Мащабна реконструкция ще претърпи ГКПП "Капитан Андреево", съобщават от Областна администрация – Хасково.

Това ще стане след довършването на техническия проект и избирането на изпълнител, което се очаква да бъде факт до ноември.

Ремонтът на граничния пункт ще отговори на изискванията за Шенгенското пространство, уточняват от администрацията. Възложител на проекта е Министерствота на финансите, средвата ще бъдат осигурени от Световната банка с дофинансиране от бюджета.

Реконструкцията на най-големия сухопътен граничен пункт в България ще включва изграждането на нови 5 коридора на вход и изход, с което броят им ще достигне до 36.

Пунктът ще се се свърза директно с АМ "Марица" и ще заеме общо 185 дка площ. Платната на вход и изход ще бъдат вече 2х2, както тези на турския ГКПП "Капъкуле".

В рамките на проекта ще бъдат изградени медицински пункт, депо за противопожарен автомобил, трасе за извънгабаритни товари и опасни вещества, както и нови санитарни възли.

Оградата ще бъде направена така, че да предпазва територията на пункта от наводнения. Ще има отделни паркоместа за изчакване на тежко- и лекотоварни автомобили заради задържани стоки.

Пунктът ще разполага и с най-модерна апаратура за откриване на нелегално преминаващи пътници и контрабандни стоки.

Като цяло след реконструкцията ГКПП "Капитан Андреево" ще увеличи пропускателната си способност с до 50% и по този начин ще се решат проблемите, предизвикани от интензивния трафик през границата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
6
 
6
 
! Отговори
алилиии преди 12 години
падна мандалото! Сичкото нанкьо кьопек, че гледа Европа през решетката, а аскеро че ми закаля к.ра с ла.няния си гъ.зс!Щото анадола че види Европа през 3999г.Че плачете като ханъми за к.р!
32
4
 
7
 
! Отговори
емир преди 12 години
Трябва и магистрала да се изгради от Капъкуле до Кърджали, та като му дойде времето да не се изцапа ботуша на турския аскер.
31
3
 
5
 
! Отговори
Турчин преди 12 години
А бе мизерна "точко" , вместо да благодариш за това че все още те храниме, си тръгнал да плюеш в чинията си... Нанкьор кьопек...
30
7
 
5
 
! Отговори
до bez ime преди 12 години
ей, фес кирлифф, АЙ СИКТИР !!
29
2
 
7
 
! Отговори
bez ime преди 12 години
do 25Турската армия нанесе нови удари по базите на кюрдските бунтовници в северен Ирак, съобщи Би Би Си като се позова на генералния щаб на турската армия. Обстреляни са 85 цели, но не се обявават данни за жертви и поражения. tr e golqama darja ne kato bg ot ediniqa kra do drugqa za 4asa preminava6...От турската армия уточниха, че всички самолети са се завърнали в базите си.
28
1
 
3
 
! Отговори
Вуте преди 12 години
Объркал съм копчето - наместо "ш" съм натиснал "щ".Нали са ептен едно до друго...
27
4
 
4
 
! Отговори
Вуте преди 12 години
Е,нали требеще само да ги поизмажат тиа КПП-та?По едно време Бойко така оратеше.
26
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Община Трън подписа договор за реконструкция на екопътеката, която започва от ждрелото на река Ерма и завършва в сръбския град Димитровград, предаде радио Фокус-Пирин. Стойността на проекта е 400 000 лева.Liubimiat kmet na GERB ot Tran ste gusne tezi pari kato nagrada za viarna slujba. Drugoto e predizborna parlama.
25
13
 
7
 
! Отговори
точно преди 12 години
Точно когато направят оградата с Туркистан и Капитан Андреево ,Туркистан влиза в тежка битка с кюрдите и в Туркистан започва мизерия. Затова тези ограждения трябва да пазят нас и ЕС от хилядите бежанци.
24
1
 
4
 
! Отговори
Диан преди 12 години
ние не сме влизали че да излзиаме,това че позлваме някой клаузи на договорът от Шенген не ни прави пълноправни "влезли"
23
7
 
8
 
! Отговори
Кирилов преди 12 години
Драги народе,разбрахте ли най-после как управляват тия от ГЕРБ-с лъжи,лъжи и само лъжи.Всичко се ползва за лична облага и тотално купуване на избори.На запад 1км.качествена магистрала струва 3млн.евро а нашия Плевнелиев ги прави за по 10 млн.евро/км и след 1 година започва ремонта.
22
9
 
11
 
! Отговори
мен преди 12 години
нали една мазилка само беше останала бе дон цици. или тва за апртаментите ти беше. друг е жьпросьт че трябва вьзможно най бьрзо да излезнем от шенген, ЕС и нато.
21
2
 
15
 
! Отговори
Таньо Ванов преди 12 години
И Калотина е за преустрояване...,на сателитните снимки изглежда като дамар от свински черва...,човек може не само да изпита, но и още да гадае колко криминална енергия се крие там !
20
4
 
12
 
! Отговори
Къде е Странджата преди 12 години
Е го бе,тука е и се крие като мишка много ясно и цъка минуси
19
5
 
26
 
! Отговори
Ицо Хазарта преди 12 години
бе къде е СТРАНЖАТА :)))))) май му е звъннал Цецко да му извърти един свисток сутрешно и сде е набралНали само една стена треаше да измажеме бре! И ква е тая ограда дето ще предпазва от наводнения!!!Предстаам си къв лев е заложен само за нея у проекта!Иначе наши хора ще го "реконструират,то се знае......ГЛАВОБОЛГАРСТРОЙ!!!!
18
2
 
15
 
! Отговори
до странджата преди 12 години
ей как не ти писна бе човек , лееш мозък по всяка тема и ежедневно доказваш колко си ***,ти на работа ходиш ли бе или работата ти е такава по цял ден да висиш в форума и да пишеш идиотщини за които най вероятно ти се плаща ,ти многознайко посадил ли дърво ,камък върху камък сложил си си през твоето съществуване като индивид , повръща ми се от тебе ,,,,,,,,,
17
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Странджа платена ***.Всички гърбави ли са такива мизерни *** ???????
16
10
 
11
 
! Отговори
do 15 преди 12 години
по голяма глупост скоро не бях чел !!!
15
13
 
18
 
! Отговори
""" преди 12 години
Мили пенсионери ,инвалиди ето къде отива увеличението на пенсиите Ви - в грандомански проекти за славата на Б.Борисов.Пак гласувайте за него и да ви е халал.
14
4
 
19
 
! Отговори
33 преди 12 години
Парите щели да се вземат от бюджета и Световната банка - това не е ли нов кредит?Световната банка не дава пари без лихва и без да се връщат разбира се.