Чрез отпечатъци установиха самоличността на пациент

Мъжът бил докаран в МБАЛ-Хасково от Гърция след инсулт
Обновена: 22 авг 2011 22:42 | 22 авг 2011 22:40,
27
Чрез отпечатъци установиха самоличността на пациент
Снимка: Dnes.bg

До необичаен метод прибегнаха в хасковската болница, за да установят самоличността на пациент в тежко състояние – взимане на пръстови отпечатъци.

Пациентът с неустановена самоличност е върнат в България от Гърция в края на миналата седмица.

Мъжът е получил инсулт в южната ни съседка, лекуван е в местна болница и след като е стабилизиран е транспортиран до границата. Там, по молба на консула ни в Гърция, линейка на Спешна помощ е поела пациента, който по-късно е приет в МБАЛ-Хасково.

"Ние не знаехме кой е мъжът, дори нямахме представа дали е българин, тъй като е без лични документи. Разполагахме само с епикризи, които са на гръцки език", обясни заместник-директорът на областната болница д-р Мариан Запрянов.

Мъжът е бил в стабилно състояние, но с неподвижни десни крайници и не е можел да говори. За да установят самоличността му медиците потърсили съдействие от полицията.

Чрез пръстови отпечатъци униформените открили, че пациентът е Билял Осман, на 33 години от кърджалийско село.

Така са намерени и неговите близки. Те обяснили, че Билял е работел в Гърция от 3 години. Занимавал се е със строителство.

Според медиците причината за инсулта е вроден сърдечен проблем. Билял Осман ще остане в хасковската болница още седмица. След това ще бъде изписан, а роднините му ще трябва да му осигурят рехабилитация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
някой преди 12 години
Или нещо се опитват да ни будалясват с тази статия, или спестяват част от истината.За да открият някой по пръстови отпечатъци най-вероятно въпросният Джон Доу трябва да е криминално проявен. Или по някаква причина да са му снели отпечатъците предварително и да ги имат в база данни.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Tazi snimka ne e na 33 godishen chovek!
23
0
 
1
 
! Отговори
до 222 преди 12 години
Плащаш Ти, Аз, всички без фемилиту му
22
1
 
1
 
! Отговори
222 преди 12 години
a кой плаща за лечението сега?
21
0
 
6
 
! Отговори
До Диди преди 12 години
Искрено се надявам всичко да се оправи.Виждах една млада жена да разхожда вечер съпруга си, който беше прекарал инсулт.С течение на времето се стабилизира,но е много тежко.Така че пожелавам и на двама ви много смелост и късмет.Бързо възстановяване!
20
0
 
7
 
! Отговори
до Галя преди 12 години
следващия дано да е от твоето семейство .ако беше престъпник немаше да работи там а щеше да се убива като ония бг дето застреля с незаконно оръжие на кръстовището. я не дели хората на тр. и на бг.
19
3
 
3
 
! Отговори
do 1 преди 12 години
tam rabotnika e bog horata go ovazavat a v gradskia transport vazrasnite hora stavat za da sedne rabotnika kato razberat che si balgarin pochti vinagi te vzemat na rabota VINAGI DENIA ZAPOCHVA S-ZAKUSKA -50GR UZO ILI NATORALEN SOK FRAPETO E ZADALZITELNO V 10h ENERGIINA NAPITKA NA OBIAD HRANA I BIRA V 3 h ENERGIINA NAPITKA RABONIA DEN ZAVAR6VA V OGOVORENOTO VREME
18
2
 
3
 
! Отговори
до 18 преди 12 години
не се излагай,много криминални филми гледаш. нали в новите международни паспорти ни има отпечатъците на всички.
17
10
 
6
 
! Отговори
Галя преди 12 години
Интересно, значи е регистриран да нещо за да открият кой е по отпечатъците.Ай, стига с тези турци и престъпници!!!
16
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пациентът е Билял ОсманАми като не са сигурни чий гражданин е, защо не са го върнали в държавата, където тези имена са традиционни?
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сигурно сърдечния проблем проблем е допринесъл до инсулта. Едва ли в случая медиците са некомпетентни. Просто ние не сме лекари!
14
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Според медиците причината за инсулта е вроден сърдечен проблем". Инслута не е ли проблем с мозъка на човека?
13
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И за какво ги плащам тези осигуровки. Да ме стабилизират, да ме изпишат и сам да си осигуря рехабилитацията. А НЗОК са на хранилка от целия народ!!!
12
1
 
14
 
! Отговори
koko преди 12 години
За отпечатаците не се чудете.Преди години като бяхме ученици ни спретваха постановка , че са откраднали нещо от училището и ни вземаха отпечатаци.
11
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
какво ли няма да постигнат нашите лекари само за да успеят да му вземат осигурителният номер, нали касата няма да плати... не съм честен с лекарите като цяло, ама и те си го заслужават..
10
4
 
15
 
! Отговори
пострадал с родител преди 12 години
До 1-кофти тема за обсъждане, но все пак, с пожелание да не ти се случва, ако те чукне инсулта няма да можеш да си подредиш торбичката с пешкира,четка и паста за зъби,чаша,чехли и т.н.,да не говорим за документи!То трябва и да си редовен там.Като се замисля, на мен не са ми вземали отпечатъци никога.Как ще ме идентифицират?
9
2
 
19
 
! Отговори
До 4: преди 12 години
Не бъди сигурен, вече събират отпечатъци от всички, които си вадят задграничен паспорт! Постепенно се създава общонационална полицейска база данни с отпечатъци и снимки.
8
3
 
7
 
! Отговори
ami da преди 12 години
sega si spomnih---kogato bqh v 7 klas idvaha da ni vzemat na zqloto u4ilishte otpezatazi
7
3
 
12
 
! Отговори
до диди преди 12 години
Напрегнато ежедневие и стреса объркват хората тотално , Като добавим малко, цигари, алкохол,солени хранителни продукти .. и работата е готова
6
2
 
35
 
! Отговори
диди преди 12 години
не е ли много рано такива млади хора да получават инсултмъжът с който живея получи преди 6м инсулт на 51г засегната лява страна и няма оправия.и след рехабилитация малко се пооправи но няма желание,а сме на ръба на оцеляването ,сам не може и аз не работя да се грижа за негона парно сме и като гледам социалните ходели по домовете да решават кой да получава енергийни помощи може ли в един апартамент да няма печка,хладилник,пералня и т.н. при положени че тоя човек и работил и си е плащал данък