Катуница не се отказва. Отново излиза на мирен протест

Местните питат защо още няма обвинени за прегазения Ангел
17 окт 2011 17:30,
78
Катуница не се отказва. Отново излиза на мирен протест
Една от къщите на Кирил Рашков, която бе опожарена след протестите в Катуница миналия месец. Снимка: Архив: Булфото

Нов протест организират жителите на пловдивското село Катуница, в което на 23 септември бе убит 19-годишният Ангел Петров, а ден по-късно по време на шествие към имотите на Цар Киро почина и 17-годишният му приятел – Павел.

Тази вечер хората ще излязат на мирно шествие от центъра на селото до лобните места на двете момчета. Въпреки че са повдигнати обвинения срещу шофьора, който прегази 19-годишното момче, местните смятат, че това не е достатъчно.

"Искаме да знаем защо още не са повдигнати обвинения за убийството на Ангел на близки на Кирил Рашков и ще бъде ли той наказан заради откритото оръжие в един от имотите му", коментира пред Dnes.bg Стоян Тютюнаров, който ще е един от участниците в шествието.

Още по темата

Хората не са изненадани, че в петък бяха открити оръжия и боеприпаси в тайник на таванското помещение в къщата, където е живял покойният син на Цар Киро – Иван.

Жителите на Катуница се притесняват, че трагичната смърт на двете момчета и последвалите събития ще се забравят и ще се размият във времето. Местните се опасяват, че Кирил Рашков отново няма да бъде осъден.

Снощи с мирно бдение хората от Катуница блокираха главния път за Пловдив.

Междувременно в ареста продължават да лежат Цар Киро и внукът му Кирил, обвинени в отправяне на заплахи към близките на убития Ангел. В ареста е и шофьорът, обвинен за прегазването на момчето в Катуница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Язък за хубавите момчета,така си отидоха без време,затриха се домовете на две български семейства заради едното нехайство!
48
13
 
2
 
! Отговори
gesha преди 12 години
ZRAVEITE MISHOCI vuv razgara na subitiqta bqh napisal che vsichko shte se zabravi do dve sedmici sled koeto posledva vulna ot minusi a to se zabravi sled edna i skoro kiro i kompaniq pak shte sa navun a sled oshte edna dve godini kogato vie mishoci veche izobshto ne se seshtate za tezi sabitiq toi shte se aktivira i shte nakaje horata vuv seloto SHTE IMA MNOGO ´´NESHTASTNI SLUCHAI´´ VUV KATUNICA I NE SAMO, TE SA DOBRE ORGANIZIRANI VUV CQLATA STRANA a vsichki imame roda na selo shte stane losho
47
13
 
20
 
! Отговори
до 45 преди 12 години
ти чу ли какво каза една *** по ТВ -,,аз крада за да живея ,обаче ония отгоре ( политиците ) крадат с химикалка,, колкото ние сме видели евросубсидии,толкова и *** са видели парите за интеграция от Европа.и не *** ,а правителствените и не правителствените организации са виновни за положението на ***.а между другото *** от фирмите за чистота чистят моят квартал,а българите си хвърлят *** навсякъде ,вкл. от прозорците!!!
46
1
 
24
 
! Отговори
vesko преди 12 години
Като са на хранилка при него как да го обвинят?
45
2
 
47
 
! Отговори
отвратен от съдиите преди 12 години
Защо не осъдиха *** С ОРЪЖИЕ В РЪКА ,многократно показвани по телевизията СЕПТЕМВРИ МЕСЕЦ ,че "...щели да колят българи. "...Преди 3-4 години имаше СЪЩИЯ СЛУЧАЙ С *** В Красна поляна- размахваха брадви ,ножове и ....НИЩО -НИКОГО НЕ ОСЪДИХА ОТ *** ... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????????????
44
4
 
17
 
! Отговори
Веско потния преди 12 години
а ние с мойта дружка си пеем и денсиме по митинги и седянки
43
3
 
34
 
! Отговори
Ивайло преди 12 години
Въобще не ми пука от Боко,Чоко или каквито и там да са палячовци.Аз съм част от народа и те са там за да служат на нас.Аз гласувах за Боко преди 2 години,аз сега ще го отрежа! Всички трябва да правим това,братя! И убийците на въжето! Затворниците в мините и кариерите!
42
12
 
21
 
! Отговори
До 37 преди 12 години
Стига с тоя сидеров бе ! Тоя нищо не прави освем да крещи и да "търка ушите " на Б.Б. .........
41
1
 
28
 
! Отговори
ангел преди 12 години
...ЧЕ МИРИЗЛИВИЯ *** К.Р. ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОСЪДЕН 2 МНЕНИЯ НЯМА ,но ИСТИНСКИЯТ ПРОБЛЕМ Е ДРУГАДЕ, А ИМЕННО ,ЧЕ 600-700 хиляди *** ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ЖИВЕЯТ ВСЕ ЕДНО ДЪРЖАВА НЯМА ...!!! Не рашковците са ни проблема ,а СТОТИЦИТЕ ХИЛЯДИ *** ,които СА ИЗВЪН ОБЩЕСТВОТО ...!!!Тях трябва да СОЦИАЛИЗИРАМЕ ,а как ще стане- ДА МИСЛЯТ ОНЕЗИ ГОРЕ,АМА НА ТЯХ ИЗОБЩО НЕ ИМ ПУКА -ХВЪРЛЯТ НИ ПРАХ В ОЧИТЕ С миризливеца Рашков ...и 100 пъти да го осъдят -проблемите не са там ...!!!
40
1
 
21
 
! Отговори
Жоро преди 12 години
В допълнение на Гражданин: В днешния брой на 24 часа е публикувана статия, в която се описва случай с прокурор от Пазарджик, защитил лекар-гинеколог, по време на чието дежурство са умрели 3 новородени. Съгласно доклад, представен от здравния министър д-р Ст. Константинов, поведението на лекаря във въпросната нощ е било неадекватно, непрофесионално и под влиянието на алкохол. От пазарджишката прокуратура уточняват, че въпросът за това дали д-р Атев е изпълнявал служебните си задължения в нетрезво състояние щял да бъде разследван само при установени нарушения на правилата за действие, НО ТАКИВА НЕ СА КОНСТАТИРАНИ!!!. Г-н прокурор, как да разбираме: Фактът,че гинекологът е бил пиян, няма значение, защото действията му са били адекватни?! Защо не внесете това си мнение в КАТ - водачите на МПС може да бъдат пияни, важното е как карат колата! Извинете, вие в кой юридически факултет сте завършили Право? Здравният министър, който е гинеколог, посочва, че действията на пазарджиклията-гинеколог са били неадекватни (ами лекарят си е бил пийнал) и непрофесионални, а вие твърдите, че д.р Атев е действал адекватно! Въобще, вие, от Пазарджик, сте любители на алкохола! Преди няколко месеца съпругата на вашия кмет, съдийка, караше кола с 3,2 промила алкохол в кръвта. И нея ли оправдахте? Сигурно и тя е карала колата АДЕКВАТНО?! Няма значение, че колата се е движила на зиг-заг, затова КАТ-аджиите са я спряли! Въпросната съдийка нито е прегазила човек, нито кокошка!
39
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
виждам тук много просташки изказвания за гласове, за партий и какво ли не. мало да се засрамят, българи умряха в този инцидент.само помислете - кое друго правителство щеше да разреши полицаите да стоят и да гледат как народа троши и пали? комунистите ли,турци ли или царисти. този лукс може да си позволи само мутра на която не и пука за ***, затова спрете да плюете бойко и герб за събитията в катуница. *** комунисти си затворят плювалниците, защото те са покровители на *** киро)
38
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някой го отнесоха с присъди по бързата процедура за изяви в нета, за това дело ще стане като всички други подобни - ще се точи хиляда години
37
1
 
25
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
Така ще е отсега нататък. Ето, съдебната власт за пореден път демонстрира своето пернебрежение към общественото мнение. Съдия Н.Батанова, която оправда на първа инстанция в шуменския окръжен съд убийците на студента Борилски по всички обвинения, е повишена от ВСС за шеф на окръжния съд. Съдията Г.Колев, шеф на ВАС, пледира, че не може да се спъва професионалното израстване на един съдия заради един процес?! Г-н Колев, знаете много добре че става въпрос за жестоко убийство, което потърси Франция и френското следствие веднага се задейства и недвусмислено установи убийците и подбудите за това убийство. Българският "независим" съд се опита нагло да замаже случая; прочетете решенията на състава на съдия Батанова и на апелативния съд - В.Търново и ще откриете грубо пренебрегване на обстоятелстата по убийството. Да припомним ли, че два състава на ВАС издадоха две коренно различни присъди по това жестоко убийство? Хайде да не се правим на наивни: Батанова и Неделчева трябваше на момента да бъдат уволнени за опозоряване на името "съдия"! Вие сега я повишавате в длъжност! Как да се смята това : като незачитане на "имагинерното обществено мнение"? В крайна сметка кой дава право на бг съдиите да правят каквото си искат и да издават каквито си искат присъди? Вие проверявате ли регулярно тези съдии поддържат ли формата си и как съдят - въз основа на закона, морала и чувството за справедливост? Видя се , че магистратите завършили Магнаурската школа-Сиемоново не блестят с професионални умения и знания и че Ц.Цонев, шеф на Етичната комисия към ВСС, си позволява да си плюе в лицето и да възхвалява окр.съдия, доказал или своята некадърност, или нещо много по-лошо по казуса убийството на Борилски. На това му се казва наглост. Преди дни пък съдия Вапцаров от САС също нагло си позволи да говори за имагинерно обществено мнение. Не зная този магистрат, който би трябвало да бъде защитник на държавността и моралните устои на нацията, дали разбира и изобщо смята ли, че общественото мнение е неразривна част от демокрацията и правовата държава, каквато претендираме че сме и която съдии като него са длъжни да я пазят, а не да я плюят, защото правосъдието се раздава в името на народа. Всяка присъда започва с думите В името на народа... . Очевидно някои, за съжаление все повече съдии, започнаха да си вярват ,че само те са овластени да представляват народа. Доколкото си спомням, тях никой не ги е избирал, а всяка партия е назначавала свои верни маши. Вкл. и президентът постъпи като партия, по всяка вероятност пернишка...
36
11
 
16
 
! Отговори
iMunch преди 12 години
В най-скоро време селото ще се казва "*** Катуница" :)
35
1
 
42
 
! Отговори
От САЩ преди 12 години
Няма повдигнати обвинения, защото няма държава.
34
1
 
52
 
! Отговори
ФЕНОВЕ НА БОТЕВ преди 12 години
ТРЯБВА НИ САМО НАМЕК ЖИТЕЛИ НА КАТУНИЦА.ФЕНОВЕТЕ НА БОТЕВ САМО ЧАКАТ.
33
18
 
27
 
! Отговори
djugrande преди 12 години
Да изберем ЕДИН път президент, който говори с истински думи!Волен Сидеров!
32
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** народ проста държава
31
1
 
40
 
! Отговори
Рачо Ковача преди 12 години
Желязото се кове докато е горещо.Колкото повече време минава толкова Киро М_нгала се отдалечава от присъдата.Тогава беше момента да искаме промяна в съдебната система и да изметем продажнте съдии и политици в затвора.
30
0
 
48
 
! Отговори
Пловдив преди 12 години
Българският съд и политици нека си размърдат, разплутите *** по-скоро,и да не забравят,че българският народ не е забравил и няма да им прости за произвола,които се шири над тази територия.Злобата,която се е развихрила сред народа едва ли ще могат да я надвият.