Катуница не се отказва. Отново излиза на мирен протест

Местните питат защо още няма обвинени за прегазения Ангел
17 окт 2011 17:30,
78
Катуница не се отказва. Отново излиза на мирен протест
Една от къщите на Кирил Рашков, която бе опожарена след протестите в Катуница миналия месец. Снимка: Архив: Булфото

Нов протест организират жителите на пловдивското село Катуница, в което на 23 септември бе убит 19-годишният Ангел Петров, а ден по-късно по време на шествие към имотите на Цар Киро почина и 17-годишният му приятел – Павел.

Тази вечер хората ще излязат на мирно шествие от центъра на селото до лобните места на двете момчета. Въпреки че са повдигнати обвинения срещу шофьора, който прегази 19-годишното момче, местните смятат, че това не е достатъчно.

"Искаме да знаем защо още не са повдигнати обвинения за убийството на Ангел на близки на Кирил Рашков и ще бъде ли той наказан заради откритото оръжие в един от имотите му", коментира пред Dnes.bg Стоян Тютюнаров, който ще е един от участниците в шествието.

Още по темата

Хората не са изненадани, че в петък бяха открити оръжия и боеприпаси в тайник на таванското помещение в къщата, където е живял покойният син на Цар Киро – Иван.

Жителите на Катуница се притесняват, че трагичната смърт на двете момчета и последвалите събития ще се забравят и ще се размият във времето. Местните се опасяват, че Кирил Рашков отново няма да бъде осъден.

Снощи с мирно бдение хората от Катуница блокираха главния път за Пловдив.

Междувременно в ареста продължават да лежат Цар Киро и внукът му Кирил, обвинени в отправяне на заплахи към близките на убития Ангел. В ареста е и шофьорът, обвинен за прегазването на момчето в Катуница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
24
 
! Отговори
БРАВО НА ХОРАТА преди 12 години
Трябва още да се учим на Демокрация .Та сега ЦАРО е в някой 5* хотел и плаща дебатите на УЖ първите трима Претенденти . Това му е спасението за убийствата и парите . Този който стане Президент е избора на Цар Киро , ще оправи нещата .Даже и Днес . Бг се уплашиха или ги уплашиха - свалиха от екран статистиката за Президент , като преди това намалиха постепенно гласовете на Светльо , за сметка на Плевнелиев .Към лошо отива тази страна , осъдени за думи , страх за изразяване на мнение .1923г.
28
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Смеят ли милите ни управници да направят нещо... Ако осъдят Рашков, кой ще им осигури гласове?
27
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Все повече се ориентирам към ВМРО или Атака...
26
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Докато не минат изборите, нищо няма да се случи...После ще видим новия президент - нали има право да помилва, та ще е важно кой е...Но тъй като това няма да са последните избори, *** ще отърват кожата, милионите данъци , дето ги дължи Кирчо, пак няма да се платят и така ...до закриването на България.
25
1
 
54
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 12 години
"Катуница не се отказва."А коя е Катуница? Някаква баба или цяло село? Това село в България ли е или не е? А на България дреме ли и за нейното село? А ние какви сме, не сме ли българи?Вие също би трябвало да сте българи, що за насмешливо и непричастно заглавие?!АЗ СЪЩО НЕ СЕ ОТКАЗВАМ И СТАВАМ ВСЕ ПО НЕТОЛЕРАНТЕН!
24
1
 
37
 
! Отговори
мим преди 12 години
*** не са затворени,ами ги пазят щот излезат ли не ми се вярва да минат леко.а на нас казват че са арестувани.те там си живуркат и си щракат с пръсти,хич не им пука,щото знаят че ще се оттървът пак.
23
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до изборите не ли случи нещо,после забравете...
22
3
 
32
 
! Отговори
до 21 преди 12 години
До 21Ивайло пазисе в изказванията Боко сега ще ти прати заптиетата и до утре си с присида. В тази държава само *** имат право да обиждат и да размахват калашници.
21
3
 
43
 
! Отговори
Таласъмчо преди 12 години
Вие мили катунчани, не разбрахте ли, че Киро *** е под висшата протекция на Боко? ГЕРБ закриля *** барони и българските олигарси защото са само едни марионетки и безгласни държавни чиновници, които не служат на българския народ и на волята му.
20
1
 
59
 
! Отговори
Димитър преди 12 години
A Слав Жечев го осъдиха за нула време и му взеха компа
19
2
 
36
 
! Отговори
AYYYYYYYYY преди 12 години
Боко взе *** а серго турците..!Огледайте се малко около себе си,та да зацепите че българи почти няма...Отдавна гадовете ги проскyдиха от България,защото доги на турски агитира тютюнджиите,боко с едно кюфте си купува трона,а на гоце и пенсионерите му стигат
18
1
 
33
 
! Отговори
Ивайло преди 12 години
Мисля че това не е проблем,като излязат от затвора ще ги изколят и това е!!Решава се веднъж за винаги!Щом няма власт има сатър!Хората се промениха,само политиците не го разбраха..
17
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нещо много смръдлива тазаи работа, Киро *** яко ги е хванал за топките нашите управници.
16
1
 
36
 
! Отговори
UK преди 12 години
Във всяка една нормална държава от белият свят *** и неговата рода биха били осъдени отдавна. Но май "царчето" е обвързан с доста от управляващите и пак ще се измъкне сух.
15
1
 
29
 
! Отговори
Абсурдистан преди 12 години
Няма да се учудя ако заведат дело към неизвестен извършител
14
1
 
26
 
! Отговори
Салахадин преди 12 години
Тая къща, досущ като репортаж от Либия.Даже същата архитектура вади:)
13
1
 
30
 
! Отговори
Мошеници преди 12 години
Докато не минат изборите не очаквайте нищо по случая, изчакват по-добри дни :) иначе губят електората :))
12
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма обвинения защото управляващите чакат да минат изборите за да ги пуснат поради липса на доказателства.
11
0
 
39
 
! Отговори
A преди 12 години
обаче климатиците наистина са махнати предварително от къщата ...
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 4Докато твоята им дава защо трябва да се занимават с глупости.