Подмененият вот в Плевенско?

СДС: камера е заснела безобразията в село Бохот
Обновена: 8 ное 2011 15:32 | 8 ное 2011 15:32,
133
Подмененият вот в Плевенско?
Снимка: Булфото

Ръководството на СДС представи на пресконференция в централата си хора, които твърдят, че са видели как се подменят бюлетини на изборите в плевенското село Бохот.

За случая съобщи председателят на СДС Мартин Димитров в деня след втория тур на изборите. Тогава той разказа, че камера е запечатала как представители на ГЕРБ подменят бюлетини в местното училище. Записът вече е в прокуратурата.

Днес Илияна Иванова, която е застъпник на Найден Зеленогорски в селото, разказа, че е видяла как една от жените, член на СИК, е подменяла бюлетините за кмет на община и на селото на гласоподавател, докато той пуска в урната бюлетината си за президент.

Още по темата

"Подадоха му едната бюлетина за президент да пусне в урната, а другите две бяха подменени с бюлетини, които са на бюрото пред нея. Това се повтори и с една госпожа. В следващия момент сигнализирах на председателката на комисията, която прекрати гласуването за определено време и намери в купчините празни бюлетини една маркирана с №2. А в чорапа на жената, която подпечатваше бюлетините, беше открита още една", добави Иванова.

Кандидатите за общински съветници Ралица Иванова и Христо Таслаков пък са гледали записа от камерата в училищната стая, на който според тях се вижда как се подменят бюлетините.

Таслаков посочи, че камерата е била поставена в ъгъла зад секционната комисия и от записа ясно се виждало как жената, подпечатваща бюлетините, ги подменяла.

"Искаме касиране на изборите, твърдим, че във всички секции са правени фалшификации и манипулации", каза на свой ред неуспелият кандидат на сините за Плевен Найден Зеленогорски.

"Този механизъм не е разработен от жениците от Бохот, представителките на ГЕРБ, а на много по-високо ниво и е използван в цялата страна", твърди той.

Според Зеленогорски в Плевенско е било необходимо да се подменят само по три бюлетини в секция, за да победи кандидатът на ГЕРБ.

"Ако не беше тази подмяна, щях да спечеля убедително", каза Зеленогорски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
11
 
4
 
! Отговори
до Странджата преди 12 години
Аз съм от ГЕРБ но ти си слънчасал. Не знам в коя държава живееш. Казвам ти друже, ако до порламентарните избори Дянков не почне да мисли за хората, а не само да пести от всичко и всички и да дава цялото на едрия бизнес за поръчки, крахът е неминуем. И мисля че вече грамотните хора в ръководството на ГЕРБ които се отвращават от такива като тебе го разбраха. Неслучайно пенсиите ще се вдигнат с 10%, това ще е факт. А ти си един поплювко който е отвратил сума хора от ГЕРБ и си никому ненужен.
105
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
До 105 любуват се ,тези които имат поне малко акъл в главата и не е казана непременнно да са болшинството от народа , нали се сещаш че това не го умеят всички
104
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
то за да се разкрива трябва само купуването да е престъпление. Феноменът изчезване на тн бизнеспартии е свързан с това на тези избори че те минаха към казионните партии. И партиите ги приеха с кеф.
103
2
 
0
 
! Отговори
До мусли преди 12 години
стига си плещил глупости ходи се прегледай при психолог
102
2
 
2
 
! Отговори
марти преди 12 години
До 87 NRCДраги мой,СДС може и да са цвете,ама не виждам цветарите и цветарките,които да се любуват на това цвете!!!Що ли???
101
3
 
3
 
! Отговори
муспи преди 12 години
Върви пресяване, няма нищо случайно под небето. Невидима ръка поставя на върха най нисшите. Погледнете дегенерата Бойко, предишните Станишеф, Костов, царя... Тези евреи или поне лакеи на евреи убиват и плячкосват в невероятни количества не че се престарават, - за тях това е живота, кой както се нареди, способните винаги успяват, какви наказания - извън нас няма нищо. Къде е нашето участие? То е равностойно на тяхното, защото ги приемаме и с това сме им съучастници!
100
1
 
19
 
! Отговори
ANONIMEN преди 12 години
Че имат ГЕРБ болшинство имат, но че са играли нечестно това също е истина и особено за балотажите на местния вот е от огромно значение , но какво искате в страна , в която предизборната кампания мина под мотото " купуването и продаването на гласове се наказва от закона " егати гражданското общество сме тотална мизерия на ценностната ни система
99
0
 
1
 
! Отговори
марти преди 12 години
До 97Минке,Минке ле,че да не би сега като гласуваме с...хиляда и една бюлетини да сме цъфнали???
98
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
смятай кви чорапи трябва да е имала женицата за да побере достатъчно бюлетини за да обърне вота, който иначе е щял да бъде убедителен в полза на зеленогорски
97
3
 
17
 
! Отговори
Djoro преди 12 години
- Всъщност независимо от всички номера на Цветанов населението наистина се радва на победата на герб и се чувства победител и другар на победителя, на този, които бие, на бияча, "Ние бихме", "Комунизма си отива", "Смърт на долните комунисти", - първична и хубава радост, стопляща сърцето и душата на бедняка. "Кофти, ама хубаво"- За мен вече няма надежда да се случи нещо хубаво на тази територия. Бандитизъм, простащина и възхита у населението от тях.... Не е за мен. А за Вас?
96
20
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Комунистите начело с др.Станишев не могат да се примирят със загубата!Каквото и да пишете "другари", никой не ви вярва!хората си казаха думата.Стига вече, досадихте ни!
95
6
 
20
 
! Отговори
Мина преди 12 години
Безобразията са в цялата страна и това ще продължава и ще става все по-лошо. Ще стане по-лошо от Живково време и ще гласуваме май пак с една бюлетина ще гласуваме. Невиждам как ще се оправим.
94
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ai stiga ste revali. Vse edno sega razbirate kak stavat neshtata v Balgaria.
93
17
 
7
 
! Отговори
До 78 преди 12 години
Винаги съм се чудел на способностите на *** да изопачават всичко,от историята,та чак до резултатите от социологическите проучвания.Защото на последните избори социолозите бяха единодушни-за ГЕРБ са гласували по-образованите и по-младите,за БСП-селяните.
92
8
 
7
 
! Отговори
до 84 преди 12 години
И какво правим, когато ГЕРБ спечели и новите избори?
91
23
 
11
 
! Отговори
до NRC преди 12 години
***, гласувах за ГЕРБ, а с данъците и осигуровките, които плащам, издържам трима пенсионери и двама ***, гласували за комунистите! *** ще наричаш некадърния си баща и простата си майка, които не са ти осигурили нито образование, нито възпитание! ***...
90
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
1/ тази защо не е спряла изборния процес още тогава?нали за това е там?защо чак сега се сеща да се ,,възмущава''...или са я подсетили какво9 трябва да прави?2/ аще от втория тур се говори за някакви записи ,но никой до сега не ги е видял,май ще остане само много дим.А ако има изобщо запис,и той е от охранителна камера-няма как да се разбере,кои бюлетини се подменят,само на Хорейшио камерите имат толкова висока резолюция,на нашите,ако изобщо има такъв запис ,ще се видят някакви бели листа....
89
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 88а ти си много просссссссс комунист
88
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и с Плевенск и без Плевенско ГЕРБ победиха!
87
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
миналият ден имаше пресконференция на загубилите кметове - многа смешни бяха като си ближеха раните .