Подмененият вот в Плевенско?

СДС: камера е заснела безобразията в село Бохот
Обновена: 8 ное 2011 15:32 | 8 ное 2011 15:32,
133
Подмененият вот в Плевенско?
Снимка: Булфото

Ръководството на СДС представи на пресконференция в централата си хора, които твърдят, че са видели как се подменят бюлетини на изборите в плевенското село Бохот.

За случая съобщи председателят на СДС Мартин Димитров в деня след втория тур на изборите. Тогава той разказа, че камера е запечатала как представители на ГЕРБ подменят бюлетини в местното училище. Записът вече е в прокуратурата.

Днес Илияна Иванова, която е застъпник на Найден Зеленогорски в селото, разказа, че е видяла как една от жените, член на СИК, е подменяла бюлетините за кмет на община и на селото на гласоподавател, докато той пуска в урната бюлетината си за президент.

Още по темата

"Подадоха му едната бюлетина за президент да пусне в урната, а другите две бяха подменени с бюлетини, които са на бюрото пред нея. Това се повтори и с една госпожа. В следващия момент сигнализирах на председателката на комисията, която прекрати гласуването за определено време и намери в купчините празни бюлетини една маркирана с №2. А в чорапа на жената, която подпечатваше бюлетините, беше открита още една", добави Иванова.

Кандидатите за общински съветници Ралица Иванова и Христо Таслаков пък са гледали записа от камерата в училищната стая, на който според тях се вижда как се подменят бюлетините.

Таслаков посочи, че камерата е била поставена в ъгъла зад секционната комисия и от записа ясно се виждало как жената, подпечатваща бюлетините, ги подменяла.

"Искаме касиране на изборите, твърдим, че във всички секции са правени фалшификации и манипулации", каза на свой ред неуспелият кандидат на сините за Плевен Найден Зеленогорски.

"Този механизъм не е разработен от жениците от Бохот, представителките на ГЕРБ, а на много по-високо ниво и е използван в цялата страна", твърди той.

Според Зеленогорски в Плевенско е било необходимо да се подменят само по три бюлетини в секция, за да победи кандидатът на ГЕРБ.

"Ако не беше тази подмяна, щях да спечеля убедително", каза Зеленогорски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
6
 
30
 
! Отговори
NRC преди 12 години
Ей, драскачи, СДС е цвете пред Герб ... новоизлюпени политици с новоизлюпените им избиратели, които от всичко разбират.. щеше да е смешно ако не беше жалко .. заради милион и половина *** и тикви търпим всички ние .. нямате пари да си избършете задниците, но няма проблем следваме сляпо партията майка и водача , които пише БАНКЯ с ''И" и "Я"
85
14
 
12
 
! Отговори
до 84 преди 12 години
"Направо трябва нови избори, а престъпната хунта ГРОБ да бъде поставена извън закона..."Кажи си направо другарю - трябват нови "честни" избори - като през 1945 г., а всички, които са против БКП - на Народен съд!
84
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АБЕ хора- най-гадното беше -когато хора с умствени проблеме -бяха подкупвани от БСП да гласуват за тях !
83
6
 
18
 
! Отговори
Българин преди 12 години
...то само там да беше !!!Направо трябва нови избори, а престъпната хунта ГРОБ да бъде поставена извън закона !!!
82
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"На последните избори за ГЕБ са гласували 92.5% от гласувалите ***."Ама естествено, че на теб ще вЕрвамЕ, другарю! А всички социологически агенции "грешат"! Дори винаги верните на партията райчевци, кольовци и т.н. не отричат тези факти, но щом ти казваш друго.... То основен девиз на *** е за лъжата повторена 1 000 пъти, която става "истина", така че ти е простено...
81
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
колко трябва да ти е промит мозъка -или просто да нямаш мозък за да гласуваш за прашясалата - вехта - обвита в паяжини 100 годишна развалина -наречена на кратко БСП ??????
80
0
 
17
 
! Отговори
Баце преди 12 години
До 58:БДЖ се издържа от товаропотока,а не от превоза на пътници!Когато няма икономика,няма товари,няма и превози!Още когато фалираха Кремиковци,беше ясно,че БДЖ ще се срине,щото 40% от товарооборота им беше с комбината!
79
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
-- как може да са толкова нагли комунистите ?из Пресконференцията на демократа неподкупен Бойко Борисов !А ми ти ве *** мутренски с подмяната на вота ли се подиграваш на обикновенните хора и на 2 500 000 пенсионери , безкрупулен мафиот Бойко Борисов , няма друг такъв мафиот той е един за цяла България.
78
0
 
3
 
! Отговори
към 78 преди 12 години
да се чете "бизнес", разбира се
77
6
 
17
 
! Отговори
до 55 преди 12 години
*** и нискообразованите (защото милиционерите и полицаите са най-нискообразованата прослойка от българите) са основният електорат на мутренската банда на Боко ***. На последните избори за ГЕБ са гласували 92.5% от гласувалите ***. Мутрата и Дянков преди 2 г. им дадоха бизнез за около 300 млн. годишно (това е делът им от контрабандата с цигари) и сега циганорите си връщат дълга към мутрата.
76
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хихихихи! Едни подменят бюлетини, а други носят бременни, барабар с чувалите с бюлетините:)
75
16
 
3
 
! Отговори
norm преди 12 години
И Мартин,като Станишев,търси под вола теле.Дори и да е вярно някаква *** да подменя бюлетини,то колко са избирателите в селото,че да влияят на общия резултат.Да се хванат Мартин,Костов и Станишев за ръце и дружно на вън от политиката.
74
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама как може да действат така срещу 18-ата политическа сила в страната!?
73
10
 
4
 
! Отговори
до 60 преди 12 години
"не ми се мисли какво щеше да стане -ако в тези трудни времена -олимпийските комунистически крадци бяха на власт"Ами какво щеше да стане - масови фалити, инфлация, последвана от загуби на спестявания, бум на строителните пирамиди, безработица, който е на работа със заплата 5-6 евро или долара, масови протести .... Този филм хората вече са го гледали, но серГея и платената кохорта по форумите си мислят, че паметта им е къса...
72
3
 
13
 
! Отговори
Ицко преди 12 години
Май е безмислено всичко- нали знаете какво ще каже Боко:"Снимани са противозаконно- ето това е истинското нарушение"... Макар всички видяхме как неговите хора са между компютрите в зала "Универсиада"- той отсече, че са били само в коридора....... Иначе казано- на тупана ли да вярвам, или на х....си.
71
1
 
2
 
! Отговори
до 62 преди 12 години
И по вътрешни болести си доктор, колега, не само по право и икономика. Недей да скромничиш :)
70
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
68 - Па ти не разбра ли от изявлението на прокуратурата, че са взели записа и водят разследване:)))
69
2
 
1
 
! Отговори
bgb преди 12 години
хаиде бе,,,,даите му на тоя селен ли кьв там да се наяде и почервенее,,,не ми се мисли ако пак доидеха на власт ква *** щеше да настане
68
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
62 е за 58
67
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"СДС представи на пресконференция в централата си ХОРА, които твърдят, че са видели как се подменят бюлетини"Момент...нали има видео, камера и прочие, защо не са ги показали? Ако искате, аз ще ви представя утре хора, които са видели как подменят бюлетини на ГЕРБ с такива на РЗС заради сексуалната си ориентация и *** натиск от Яне :) Партенки, партенки :)