Без наказание за буйния първолак от Варна

Хиперактивното дете засега остава в същия клас
Обновена: 2 дек 2011 20:43 | 2 дек 2011 20:43,
125
Без наказание за буйния първолак от Варна
Снимка: архив Булфото

Хиператкивният първокласник от варненското училище "Найден Геров" няма да бъде наказан.

7-годишното момче ще остане в същото учебно заведение и в същия клас. Това е решението на педагогическия съвет на школото.

Още по темата

На буйния Митко вече е назначен социален асистент, а съучениците му са се поуспокоили, съобщиха родители.

Dnes.bg припомня, че майки и татковци на 18 първокласника не пускаха в продължение на три дни децата си на училище заради Митко, който им налитал на бой и дори ги удрял.

Педагогическият съвет беше свикан след редица срещи между родителите, ръководството и представители на Община Варна с Регионалния инспекторат по образованието.

Притеснените родители настояваха хиперактивното дете да бъде преместено в друг клас.

Според нормативните изисквания обаче то първо трябва да бъде наказано, за да се случи това. Педагозите обаче бяха категорични,че няма мотиви момчето да бъде наказано.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още по темата: Варнапървокласник
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
3
 
10
 
! Отговори
Преброих минусите преди 12 години
Тук пишат трима полуинтелигенти, които не знаят, че:1. На 7 г. характерът е вече изграден и човек, поне в школото прави разлика между "позволено" и "непозволено".2. Не са наясно доколко хиперактивно е всъщност детето или това е просто вратичка за измъкване, да не се търси виновник.3. Не им е ясен социалният ефект от всичко, което стана около този случай.4. Не разбират пагубното антивъзпитателно въздействие върху психиката на всички съученици (налице е безобразие, виновниците - ненаказани)
102
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И като се диагностицира хиперактивността какво от това? Детето ще стане друго дете ли? Лечение няма и да се дават хапчета на дете на тези години е престъпление, трябва само много любов и търпение. Обикновено с възрастта проявите на хиперактивност почти изчезват, но ако се бие детето и така нататък, както препоръват тук едни "умници", това може да има доста неприятни последици както за детето, така и за цялото общество. И разбира се изобщо тук не става дума за лошо възпитание, това е глуповато.
101
1
 
11
 
! Отговори
никой преди 12 години
до 98"Трябва да си ненормален, за да не правиш разлика между хиперактивно дете и разглезено дете."Ами родителите са "хипернезаинтересувани" щом чак на 7г е било диагностицирано детето!
100
4
 
7
 
! Отговори
А каква е целта на преди 12 години
индивидуалния план, който препоръчваш, *** умнице? Не само да го обучава, но и да го ВЪЗПИТАВА, т.е., да коригира щетите, нанесени върху детския характер от домашното неправилно възпитание, създало егоистичния глезльо!И хич не ми реди тук трелите на "Благородната оплаквачка",нито ми се прави на особено образована!Какъв бе резултатът? Малкият разбра, че с безобразията си е станал център на всенародно внимание, че е недосегаем и даже получи предимство за соц.асистент!Много възпитателно, няма що!
99
7
 
3
 
! Отговори
Ishmael преди 12 години
Защо на хиперактивните деца се гледа като на "развалени" или "болни"?Това, че имаш повече енергия от останалите, не те прави по-лош или различен.
98
4
 
4
 
! Отговори
??? преди 12 години
И как се възпитава хиперактивно дете? Подсказвам - боят винаги води до влошаване.
97
5
 
5
 
! Отговори
Да, но ... преди 12 години
Индивидуален учебно-възпитателен план!Това сигурно ще помогне.Щем не щем и за това ще плащаме!А защо да не плати виновникът? По телевизията всички ние видяхме родителите на проблемното дете - здрави и прави хора в най-силната си възраст. Нямаха вид нито на малограмотни, нито на мизерстващи. Те благоволили да имат дете, но не благоволили да го възпитат, а след това го пратили в училището,даващо безплатно за тях обучение /всъщност,платено от всички нас/, та там отрочето им да пречи на нашите деца
96
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва да си ненормален, за да не правиш разлика между хиперактивно дете и разглезено дете.
95
5
 
9
 
! Отговори
Без наказание ли?! преди 12 години
НАКАЗАНИ сме ние всички - да плащаме заплата на соц.асистент,който ще се грижи за едно здраво, но разглезено дете, у което вече е формиран характер на завършен, асоциален егоист. Ако бяха установили у това дете психични отклонения, нямаше да го оставят в същата паралелка, а щяха да го пратят в специализирано училище.НАКАЗАНО е и семейството на някое от онези 600 деца-инвалиди,които чакат да им дойде реда да получат соц.асистент.ЗАЩО на този асистент не плащат родителите,възпитали такова дете?
94
1
 
7
 
! Отговори
никой преди 12 години
до 91ДА! ДА! ДА!"Община Варна има ресурсен център,който е трябвал по закон да бъде информиран до 15 септември за проблемното дете,те да го предложат за освидетелстване,да изготвят индивидуален учебно възпитателен план заедно педагогическа комисия, назначена със заповед на директора и ресурсният учител да работи заедно с психолог.това е алгоритъма."Никой не обвинява детето, а родителите!
93
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Това лапе е за специална терапия, а не за наказание.
92
2
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Реалността е, че хиперактивните деца се увеличиха и ще се увеличават и ще трябва да се приеме за нормално в всеки клас да има поне едно, ако не и повече такива деца. В крайна сметка това е живота, деца всякакви, хора всякакви и съответно ще трябва да се научим да живеем заедно. И на мен не ми е приятно да живея с едни, за които боят е универсално лекарство, но се налага.
91
6
 
2
 
! Отговори
до 88 и 89 преди 12 години
що не станете някои специалисти по педиатрия а ми се правите на много умни тука - дървени философи
90
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не обвинявайте детето,болестта е виновна,то боледува.Все едно да обвинявате раковоболен за страданията и болките,които болестта му причинява.Проблемът е социален.Община Варна има ресурсен център,който е трябвал по закон да бъде информиран до 15 септември за проблемното дете,те да го предложат за освидетелстване,да изготвят индивидуален учебно възпитателен план заедно педагогическа комисия, назначена със заповед на директора и ресурсният учител да работи заедно с психолог.това е алгоритъма.
89
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Виждал съм хиперактивни деца и мога да твърдя, че боят е най-глупавото нещо в случая. При това, ако няма достатъ1но любов и внимание, това дете като порастне може да стане голям проблем и за тези дето сега не виждат по-далеч от носа си и искат да се пребива седемгодишно дете.
88
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След като е отпуснат социален асистент на това дете,значи диагнозата е налице,международния код на заболяването е DSM 4-sindrom на дефицит на внимание с хиперактивност.Изключете боя,не върши работа.В Европа работят в специализирани класове по 6 деца-това е норматива и с ресурсни учители,които са обучени за това и психолози,те пък индивидуално.При нас има криворазбрана социализация.Посочените деца страдат когато са дълго време с много хора около себе си,започват на викат,нараняват,чупят хвърлят..
87
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички, които пишат, че този първокласник трябва да се бие, са меко казано ***. Пуснете си чичко Гугъл и прочетете какво е хиперактивност, но много се съмнявам, че ще схванете - на вас само боя ви е в главата.
86
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прекаляването с гивизенето води и до такива последици, на сегашните хлапета всичко им е поднесено наготово ,игри, филми, интернет и т.н някой предпочитат да седят пред компютъра отколкото да побягат и да поритат топка навън, а и колко развлекателни игри сме имали ние,възпитанието за морал, етика,държание пред хората рядко го има
85
0
 
6
 
! Отговори
никой преди 12 години
до 84Ето - ЧАЛГАТА е виновна !!! Да бъде забранена !!! :)Не обиждай ДОБРУДЖАНЦИ-те! Трудов народ са!Добруджата е житницата на България!Йовков, Дора Габе........Камелия Кондова са добруджанци!С най-добри чувства./не че всяко стадо си няма черни овце/
84
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
aman ot oligofreni kakvito roditelite takiva i u4itelite v 4as edat piqt kafeta 4ak zalivat dnevnicite sp1t direktorkite perat stra6ni pari i vseki si zatvara o4ite posle za6to ubivat u u4enicite taka gi u4at