Без наказание за буйния първолак от Варна

Хиперактивното дете засега остава в същия клас
Обновена: 2 дек 2011 20:43 | 2 дек 2011 20:43,
125
Без наказание за буйния първолак от Варна
Снимка: архив Булфото

Хиператкивният първокласник от варненското училище "Найден Геров" няма да бъде наказан.

7-годишното момче ще остане в същото учебно заведение и в същия клас. Това е решението на педагогическия съвет на школото.

Още по темата

На буйния Митко вече е назначен социален асистент, а съучениците му са се поуспокоили, съобщиха родители.

Dnes.bg припомня, че майки и татковци на 18 първокласника не пускаха в продължение на три дни децата си на училище заради Митко, който им налитал на бой и дори ги удрял.

Педагогическият съвет беше свикан след редица срещи между родителите, ръководството и представители на Община Варна с Регионалния инспекторат по образованието.

Притеснените родители настояваха хиперактивното дете да бъде преместено в друг клас.

Според нормативните изисквания обаче то първо трябва да бъде наказано, за да се случи това. Педагозите обаче бяха категорични,че няма мотиви момчето да бъде наказано.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още по темата: Варнапървокласник
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
4
 
5
 
! Отговори
Родителите са за е*а преди 12 години
Майката е селска добруджанска пръчка със самочувствие и поведение началгарка а бащата силистренско мутре. Какво да бъде детето.
82
1
 
6
 
! Отговори
До 71 преди 12 години
В случая ти си тъпият защото не си дочел поста ми.Може би за толкова ти е стигнал акъла.А и явно не разбираш за какво става дума в случая!Значи може да се тормозят другите деца, но не и твоите.Каква е тази логика?Ето в това е егоизма. "Щом не е моето не ми пука" нали?И така разсъждават доста *** хора като теб.Но като стане някое убийство се питате къде са били родителите!?!?След дъжд качулка!***/ка.Така ще е докато всеки се свива в черупката си щом не се отнася до него или неговото дете
81
1
 
10
 
! Отговори
никой преди 12 години
до 75Аз НЕ раздавам диагнози. Други се изказаха, че това е заболяване!!!Аз чета за смъртни случаи на ученици от т.н. от теб "нормална детска реакция" !!!Случайно да си запознат какви са последиците от един хематом ?!?Могат да се проявят и след 10г, завършвайки ФАТАЛНО,но *** доказвай, че преди 10г съученик те е блъснал и си имал комоцио !!!Училището НЕ е ринг за проява на "нормална детска реакция",която според мен не е нормална!Има спортни зали под вещо ръководство на треньори !!!
80
3
 
10
 
! Отговори
бай Петко преди 12 години
Бре тия родители, що не вземат да дръпнат един бой на баща му, да поускубят майката и да решат проблема с детето им веднага ?
79
2
 
8
 
! Отговори
до 73 преди 12 години
хахахаха :))) Ако можеше да четеш, щеше да разбереш,ч е "густо майна" е казал на бащата, че ще го пребие пред сина му, а не че ще бие малкия хулиган :)))
78
1
 
8
 
! Отговори
до 65 преди 12 години
Има индивидуален учебен план!Има добри психолози и невролози във Варна!/д-р Катя Казакова-невролог,психотерапевт/Има плуване,киокушин,... за деца във Варна!Има май в случая измислена диагноза за оправдаване на действията на детето,както на някои престъпници в съдебна зала!Какво ли е мнението на Детска Педагогическа Стая?Убедена съм, че диагнозата не е вписана в здр. му картон!Детето е опасно за себе си и околните!
77
7
 
6
 
! Отговори
ani преди 12 години
Училището е само боклучарник, в който се размирисват домашните...лигльовци. И понеже няма ред, правила, и самите учители са зависими от подобни уродчета, си ги наричаме някак си и си ги отглеждаме. Та като станат големи, да ни управляват. Та кой ще спре ***, самоопределил се като Бог? Кой?
76
3
 
4
 
! Отговори
viv преди 12 години
няма ли ТВУ-та вече?
75
0
 
3
 
! Отговори
до 57 преди 12 години
Съгласна съм напълно с теб. Половината деца са с надномено тегло, а във всеки клас има поне по едно дете със свръхзатлъстяване. Чудят се какви учебни програми да напишт, а пренебрегват най-важното - физическото развиитие на децата. А спортът не развива само визиката, той дисциплиира и възпитава. Не случайно почти всички успели бизнесмени са бивши спортисти. Спортът е полезен дори за деца с физичеси недъзи. Трябва да се работи в тази насока.
74
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 69-хиперактивността може да е заболяване, но може и да не е-а да е нормална детска реакция-не си ти този ,които ще раздава диагнози дали е болест или не
73
2
 
4
 
! Отговори
случаен в този форум преди 12 години
Неграмотността е това, което най-много ме порази в коментарите. И слава Б. , че има и грамотни, и рзбиращи, все пак.
72
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 72-абе ти си голям "смелчага" -да се заканваш с побой на дете! ама какво ли се учудвам-плодивска ти работа!
71
4
 
16
 
! Отговори
густо майна преди 12 години
В на моята щерка в детската градина имаче едно такова малко ***, дето постоянно се биеше и удряше децата. Свика се родителска среща, всички викаха, крещяха, бащата на малкото *** го защитаваше, че в къщи не бил такова дете, тоест едва ли не в детската градина е станал такъв. Аз само слушах, слушах, накрая след срещата отидох при бащата на лекето и му прошепнах на ушенце, че ако само докосне дъщeря ми, ще отида до тях и ще го пребия пред сина му. Посочих и коя точно е дъщеря ми. От тогава нямах никакви проблеми. Още когато бях тийнейджър бараба и се биехме по дискотеките съм разбрал, че най-бързият начин да си решиш проблемите е боят, не приказките. А вие тук си говорете, няма лошо.
70
2
 
4
 
! Отговори
до лори преди 12 години
Лори, ти си много ***, ама много! Излиза, че за да не си егоист,трябва да оставиш да мачкат и пребиват твоето дете!?!
69
2
 
10
 
! Отговори
оли боже преди 12 години
ЧЕ НЯМА ЛИ ТАТКО,ЧИЧО,БАТКО ИЛИ НЯКОЙ БЛИЗЪК ЧОВЕК ,ДА МУ ОДЕРЕ КОЖАТА ОТ БОЙ И ЩЕ СИ СЕДНЕ НА ГЪ*А.А ВИЕ ПЕД.СЪВЕТИ,РОДИТЕЛИ ОБЕЗУМЕЛИ ОТ СТРАХ-ГЛУПОСТИ. ДВА ТРИ ШАМАРА И КРОТКО АГЪНЦЕ. НАВРЕМЕТО НИКОЙ НЕ СЕ ТРЕВОЖЕШЕ ОТ ТАКИВА ХАШЛАЦИ ЗАЗГЛЕЗЕНИ. ИЛИ ГИ СТРАХ ОТ ТАТКОТО А? ЧЕ ВЕЧЕ НИКОЙ НЯМА СТРАХ И ОТ БОГА А ВИЕ ОТ *** И МУТРИ СЕ НАПИКАВАТЕ ОТ СТРАХ?
68
3
 
15
 
! Отговори
никой преди 12 години
Щом хиперактивността е заболяване-да бъде лекувано детето, но да не е за "сметка" на другите деца! Да мине на индивидуален план на обучение!!! Да посещава психолог!Да спортува! Сега, на 7г ли се прояви това заболяване?
67
1
 
4
 
! Отговори
До 67 преди 12 години
Значи съвсем не си наясно какво е хиперактивно дете.Поне не изказвай мнение, ти и всички които не са наясно какво значи "хиперактивно дете"
66
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
edin hubav boi da mu drypnat drugite deza i e uspokoen. predi taka pravehme i ne6tata se opraviaha.
65
3
 
16
 
! Отговори
до 65 преди 12 години
Затова навремето такива деца се отделяха в специализирани училища! Това социализиране сега помага на проблемните ,но буквално негативно променя нормалните ,на които се пречи и са в ролята на жертва. Не може заради едно ,каквито и проблеми да има и каквото и да му е нужно ,да страдат осемнадесет! Това е *** политика и се отразява на децата ни!
64
3
 
14
 
! Отговори
Лори преди 12 години
"Притеснените родители настояваха хиперактивното дете да бъде преместено в друг клас."Това е тъпо, значи искат да тормози други деца , но не и техните.Баси егоизма !До 59 това не са глезени деца, просто се раждат такива.Имам хиперактивен племенник.Що бой е изял, но то си му идва отвътре.Не бие, но върши пакости и дивее, не може да се концентрира.Мислиш ли ,че им е лесно на родителите, но просто държавата няма такива екстри, за лични учителиВече няма или има тук -таме специализирани училища