Без наказание за буйния първолак от Варна

Хиперактивното дете засега остава в същия клас
Обновена: 2 дек 2011 20:43 | 2 дек 2011 20:43,
125
Без наказание за буйния първолак от Варна
Снимка: архив Булфото

Хиператкивният първокласник от варненското училище "Найден Геров" няма да бъде наказан.

7-годишното момче ще остане в същото учебно заведение и в същия клас. Това е решението на педагогическия съвет на школото.

Още по темата

На буйния Митко вече е назначен социален асистент, а съучениците му са се поуспокоили, съобщиха родители.

Dnes.bg припомня, че майки и татковци на 18 първокласника не пускаха в продължение на три дни децата си на училище заради Митко, който им налитал на бой и дори ги удрял.

Педагогическият съвет беше свикан след редица срещи между родителите, ръководството и представители на Община Варна с Регионалния инспекторат по образованието.

Притеснените родители настояваха хиперактивното дете да бъде преместено в друг клас.

Според нормативните изисквания обаче то първо трябва да бъде наказано, за да се случи това. Педагозите обаче бяха категорични,че няма мотиви момчето да бъде наказано.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още по темата: Варнапървокласник
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оставете даскалите на мира,те не са проблема-проблема е в диагнозата!Отворете YouTube,нагледно ще видите как действат хиперактивните деца.Съчувствам на родители с подобни проблеми,но пък другите деца също имат права,учителите са безсилни-не са обучени да действат в подобна ситуация,тук трябва индивидуална работа,защото детето с тоя проблем се разсейва бързо,гневи се,започва да чупи,хвърля,събаря,удря или самонаранява.
62
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Решение ли е ако едно дете с подобна диагноза се прехвърля от клас в клас и разбива вече създадена и изградена дисциплина,изисквания и пр.,защото каквото и да пишат по надолу работата с деца е много трудна и специфична.Директорката е в болница с лошо здраве,учителката може би ще напусне-решен ли е проблема,или детето ще отиде в друг клас и отново ще четем по сайтовете за него.Не е ли по добре детето да премине на индивидуален план на обучение,за да си остане проблема в семейството,а не в училище
61
2
 
8
 
! Отговори
Хехе преди 12 години
В отговор ако родителите са на място масово да си искат отпусните за преместване на децата в друго училище. Ще видим тогава дали от училището са съгласни да закрият паралелка и работно място за учител ,щом им е толкова мило това дете. Просто трябва да са единни.
60
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И аз преди си мислех, че децата трябва да се възпитават с много говорене и търпение. (Учих педагогика в СУ). Когато родих, коренно промених възгледите си. Теорията е едно, а практиката нещо различно. И не трябва да се бъркат агресията и хиперактивността. Моето дете е хиперактивно, но без да е агресивно и не бие другите деца. За това пък се е случвало да видя темерутчета, които не мърдат от мястото си, а при опит за контакт побесняват, започват да ритат, да удрят, да плюят и пищят.
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И аз преди си мислех, че децата трябва да се възпитават с много говорене и търпение. (Учих педагогика в СУ). Когато родих коренно промених възгледите си. теорията едно, а практиката нещо различно. И не трябва да се ъркат агресията и хиперактивността. Моето дте е хиперактивно, но без да е агресивно и не бие другите деца. а това пък се е случвало да видя темерутчета, които не мърдат от мястото си, а при опит за контакт побесняват, започват да ритат, да удрят, да плюят и пищят.
58
5
 
7
 
! Отговори
Даскалите, даскалите преди 12 години
Това дете е глезено в първите си седем години. Учителките също имат вина. Спомням си, в една детска градина имаше дете, което биеше всички. По внушения на родителите, едно от децата му се опълчило и го набило. Тогава учителките и директорката на детската градина скочиха върху детето, което се противопоставило и викнаха родителите му. Защото първото побойниче бе синче на "добри " родители. Случаят стана в 20-та детска градина Варна преди 35 години. Затова сега оставиха това лигавче в същия клас.
57
1
 
6
 
! Отговори
zapoznat преди 12 години
Тези деца са по-различни като разбиране и възприятия от другите деца още от най-ранна възраст. Това, че са рализчни се усеща от другите деца още от яслите и 1-ва група на детската градина. Не може да си представите колко жестоки могат да бъдат нормалните деца към един по-различен от тях-изтезават го до дупка - децата нямат инстинкт кога да спрат тормоза над някого. Така, че това най-вероятно е реакция на детето - ако аз не ги тормоза-те ще тормозят мен...а може би така е научено от родителите си
56
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-добрата терапия за хиперактивните деца е спортът. Двуразови тренировки по два часа се отразяват чудесно, независимо какъв спорт - индивидуален или колективен. Канализирането на енергията е в основата на всичко. Това момченце е бъдещ шампион, нужен му е само добър треньор и ще го научи на дисциплина, воля и уважение към другите. Спортът в БГ училищата обаче е застъпен толкова слабо, а учителите по ФВС отбиват номера с накое състезанийце и толкова. Системата плаче за реформи, но истински.
55
4
 
6
 
! Отговори
РРР преди 12 години
Да се съберат момчетата от класа му и да го ступат няколко пъти и да видим ще им налита ли после
54
5
 
14
 
! Отговори
kolio преди 12 години
Боят изгражда!така че си потупвайте пишлеметата и няма да има проблеми
53
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами от 20 години училищата са клоа*а, която бълва психопати и/или п***расти! Не трябвало да се бият, не трябвало да им се вика, не трябвало да има ред...Берете си плодовете сега!!!
52
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хиперактивен?!?! Това дете да те е тръгнало да ги изнасилва?!?! Теглете му един бой и ще се кротне 100%!
51
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никой психолог на света не може да обясни на това дете какво е болка, докато не му опердаша кратуната.
50
0
 
3
 
! Отговори
EDIN преди 12 години
HIPERPASIVNIA VTOROKLASNIK OT BO U-46TE ´FILIP KUTEV ´, .KOITO PREDIZVIKA HOMO SKANDAL, SA6TO NIMA DA BADE NAKAZAN . ABE .KAKVA E TAZI STATIA?
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
49Каква *** те гони теб пък! Я си оправи зрението! И си лекувай душевните болежки! *** виновен, че някой зле! Човека следи форума от хора като вас да не се превърне в кошче за душевни отпадъци!
48
3
 
5
 
! Отговори
... преди 12 години
Хаха, изтриха ***-то :))) Много ме забавлява *** тук!
47
5
 
6
 
! Отговори
Една преди 12 години
Интересно! Като се призовава открито към престъпление, което е боят над деца, няма цензура, а кото нарекох шайка *** шайка ***, ме редактирахте, бреее!
46
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
44Какъв бой на свои и чужди деца! Сигурно така се утешаваш и със случая с детенцето на което от побой на 15-годишен му извадиха бъбрека! Това е престъпление! А жертвите на този пикльо ако се организират и му теглят един як бой и го убият какво ще говориш тогава! Къде са родителите!? Защо не научиха децата си да търпят тормоза на лигльото!? Айде сиктир бе! Око за око, зъб за зъб! Да се организират децата, да му теглят един бой и да видиш как ще стане нормален!
45
4
 
4
 
! Отговори
Една преди 12 години
До коментар Номер 5 : Господине, отидете на лекар, няма да Ви навреди!
44
6
 
11
 
! Отговори
Една преди 12 години
Не знаете ли, че?1. Хиперактивност е диагноза, а не прилагателно? Този въпрос се отнася и за автора на статията.и 2. Боят на чужди и свои деца, към който призовавате е наказуем по закон, т.е. престъпление. По темата. Съчувствам на родителите на Митко и на другите родители. Също така и на учителите. Каквато и да е причината за проблема, дано той се реши!