Митрополит Кирил: Слава Богу, че има такива дарители

Луксозното му возило спестявало пари на църквата
Обновена: 6 дек 2011 23:00 | 6 дек 2011 22:52,
299
Митрополит Кирил: Слава Богу, че има такива дарители
Шофьорът на митрополита го докара тази сутрин с красивата лимузина в църквата "Свети Никола". Снимка: Petel.bg

Луксозният автомобил "Линкълн MKZ Хибрид",  с което варненският митрополит Кирил се появи на днешната литургия за Никулден, бил дарение.

„Слава Богу, че има такива дарители, които мислят, защото сега в това време, на тази духовна икономическа криза, за митрополията е много важно, че двойно по-малко се намалява разходът на бензин", коментира той, пред bTV.

Митрополит Кирил не пожела да назове имената на дарителите, като само уточни, че били в автомобилния бизнес.

Още по темата
 „Щом автомобилът спестява пари на църквата, значи е богоугоден, категоричен бе отецът. Господ помага, когато човек се старае да работи”, убеден е митрополитът.

„Един архиерей, както и директор, имат нужда от такива неща, които да улесняват неговото служение”, смята още митрополит Кирил.

В Съединените щати стартовата цена на лимузината е близо 36 000 долара. Моделът е 2012 година, все още не се продава у нас и е пуснат в продажба едва от около месец и половина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още по темата: митрополит Кирил
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
1
 
6
 
! Отговори
разбиращ до 232 преди 12 години
1. От модел "база" до модел пълен с екстри цената може да нарастне с 50%.2. Прибави транспорт -около 2000 долара3 Прибави мито - 5% върху цената на колата и транспорта4 Прибави акциз/автомобила е над 120 kW/ - 2320 лв за 188 к.с.5 Сумирай всичко6 Добави 20% ДДС реалната цена ще излезе не по-малко от 75 000-80 000 лв. Ако на това му казваш "малко".....
230
0
 
6
 
! Отговори
до 230 преди 12 години
О, да не е виновна, само където хората, които я представляват са виновни, това опорочава и институцията, което пък води до безмислието на нейното съществуване.Аз например не бих си позволила нова кола по време на пости, преди Коледа,ако някой ще ми дарява нека направим обяд Коледен, или акция по даряването на дрехи,играчки, обувки, книги.Ще отворя социална кухня, ще подаря подаръци за децата и старческите домове,ще кръстя безплатно социално слаби, ще ги венчая безплатно,това е да си съпричастен.
229
0
 
6
 
! Отговори
до 232 преди 12 години
Много информация - но я влез и виж в сайта на автомобила, колко харчи, какво представлява базовия модел, добави и екстрите и не на последно място, не става въпрос за колата, а за смирение.... разбираш ли?Не може ти да проповядваш нещо пред миряните, а като се обърнеш и хоп в новата икономична кола. Защо не подарят икономични линийки, или икономичен автобус за градския транспорт, или да дарят моточас за хеликоптер, който да обслужва пътищата във варненско, не им вярвам,лъжат и мажат...
228
14
 
5
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 12 години
НЕ ЗЛОБЕЙТЕ, ГРЕХОВНО Е ! ! !Варненският владика даже заслужава похвала.Колата не е негова, нито е купена от митрополията. Тя е предоставена за ползване от фирмата, която е вносител на тези коли.Колата е изключително икономична -- тя е хибрид, второ поколение -- харчи само 5,7 л. на градско, което е нищо за нейните 188 к.с. Старото "Пежо", което владиката търкаляше от 15 г. харчеше доста яко. А това е важно за бюджета, защото както е известно Варненско-Преславска митрополия е една от най-големите в България -- обхваща Варненска, Добричка и Шуменска области, и част от Търговищка. Митрополията трябва периодично да се обхожда от владиката, а горивото никак не е евтино. Впрочем фирмата поема и техническото обслужване на автомобила, така че митрополията плаща само бензина.А самата кола далеч не е толкова скъпа. Тя се продава вече от два месеца в САЩ, и цената на базовия модел е 35 180 долара.
227
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БПЦ - Българска православна църква, словесен каламбур с елементи на ирония. Иначе църквата е такава, каквато са и и водачите. Лично аз нямам нужда от такава църква и такава вяра. Мисля, че и България няма нужда от такава църква поне докато червените владици са още в нея.Както и да е, късмет на всеки да си намери Вяра ако му е нужна , да си я намери където си иска и в каквото си иска. Да се разотиваме най-вече и последния да дръпне шалтера. :( Амин.
226
2
 
7
 
! Отговори
кики преди 12 години
Църквата не е виновна, че някой иска да си чисти греховете и данъците през нея!
225
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
изгледайте това и открийте разликата - btv.bg/video/563852388-bTV_Reporterite_Edna_istinska_rodopska_istoriya.htmlпосле да говорим кой е свят човек
224
0
 
2
 
! Отговори
Петър Николов преди 12 години
Аз нямам членска книжка в БПЦ. Партиите в България, за жалост, не изпълняват своята основна функция, а именно - да канализират интересите на гражданите в обществения договор - законите. За целта трябва патриотизъм, родолюбие и ... вяра в Бога. Не съм агитатор. Опитвам се да обясня на моите съграждани, че няколкото лоши служителя не са Църквата. От всички нас зависи каква ни е Църквата и държавата. Моля първо да се вгледате в себе си и тогава да съдите. Кой от вас не пресича на червено? ...
223
0
 
15
 
! Отговори
misle6t преди 12 години
Имам простичък въпрос:На кое точно апетитно църковно имотче въпросния "дарител" ще плесне новия уелнес, спа, мега, ултра, бийч /да не се бърка с английската дума за ***/***/ парадайз ризорт?
222
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да се говори за "икономии" тук е най-малкото смешно. Предполагам, че и от "икономии" си е взел мутренски номер за който се плаща естествено. Просто на отчето нищо човешко не му е чуждо. :)
221
2
 
21
 
! Отговори
II преди 12 години
вчера църквите бяха пълни с хора, повечето бедни и със стари дрехи, които пускаха по левче в касичката за дарения. повечето хора плачеха...аз няма да ходя повече на църква, ако искам да се помоля , мога да го направя и в къщи.. супер нагли станаха тия..
220
0
 
20
 
! Отговори
misle6t преди 12 години
Не е така вица:- Дядо попе, вино или ракия?- И бира, чадо, и бира...Какво да коментираме? Каквато държавата, такава и църквата. Разликата е само историческа. Докато държавата е имала и възходи, мазните попове /особено висшия клир/ винаги са били гнъснавци.
219
1
 
19
 
! Отговори
малей преди 12 години
не знаех, че като караш супер луксозна кола и пестиш пари. ама премиера нали им даде пари за ремонт на църквите, щото били я закъсали. я го вижте тоя ,вижте и на Пловдивския митрополит аудито, и ми кажете - бедни ли са
218
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
юда искариотска...
217
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Авто каското на този автомобил ще да е над 3600 лева. Предполагам на предишният автомобил на отчето застраховката е в пъти по-малка. Е къде видя лъжльото икономията?
216
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"МИТРОПОЛИТ КИРИЛ Е ДОСТОЕН ЗА СЛЕДВАЩ ПАТРИАРХ НА БЪЛГАРИЯ"Бе то и Ахмет Доган е достоен за този бизнес, досущ като хидро инженерството е - само ***!:)
215
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 218Съветвам те да си върнеш членската книжка в БПЦ и да се запишеш в друга партия, примерно в БСП, ГЕРБ или ДПС. При тях има хроничен недостиг на полит агитатори, а и се печели по-добре. Демек далаверата е по-голяма в материален аспект, пък и в духовен ще се чувстваш извисен.:)
214
1
 
2
 
! Отговори
Петър Николов преди 12 години
Изповедта не е равна на автоматично прощаване на грехове. Тези работи може да видите в католическата църква. Изповед без съкрушение в сърцето и твърдо желание да не се греши, не е изповед. Не спекулирайте с неща, които не познавате. Съветвам ви да прочетете св. Отци на Църквата, които говорят какво изповядва нашата Православна Църква.
213
11
 
2
 
! Отговори
ЕДИН БЪЛГАРИН преди 12 години
МИТРОПОЛИТ КИРИЛ Е ДОСТОЕН ЗА СЛЕДВАЩ ПАТРИАРХ НА БЪЛГАРИЯ
212
2
 
9
 
! Отговори
НатанаилНеврокопски преди 12 години
Ами агент Илия(плъха)-Неврокопски митрополит Натанаил, уби отец Стефан от Банско , купи си хотел за 250,000евро в Гоце Делчев, отказа да хвърли във водата кръста на Богоявление и върна разгневените хора , духна и изгаси Благодатния огън на Великден и не даде на хората огънче/светлината на света. Луд, та луд ако това е митрополит, жална и майка на Българската църква. Че й нагъл агент на ДС заедно с приятеля си Агент Ангелов(доц.Иван Желев) бивш директор на Дирекцията по Вероизповеданията. Срам !