Почина 6-месечното бебе, прието в болница заради недохранване

Семейството е от исперихско село, имат общо 7 деца
Обновена: 24 яну 2012 11:34 | 24 яну 2012 10:13,
56
Почина 6-месечното бебе, прието в болница заради недохранване
Снимка: архив, Булфото

Почина шестмесечното бебе, което беше прието в разградската болница заради недохранване. Това съобщиха от полицията в Разград.

Бебето беше настанено в болницата по спешност и беше с опасност за живота вследствие на недохранване и системно неполагане на грижи.

Лекарите обясниха, че малкият Умут е приет в здравното заведение в критично състояние. Детето тежало едва три килограма при минимум за възрастта му около шест килограма.

Майката е 35-годишна жена от село Печеница, община Исперих, като бебето е седмото поред дете. Семейството е от ромски произход.

Още по темата
Oт отдел "Закрила на детето" в Исперих заявиха, че другите деца на семейството са здрави, а по-големите ходят на училище. Най-голямото е на 13 години. Кметът на селото Илхан Исак съобщи, че родителите на детето са безработни.

По думите на кмета бащата работи каквото намери, а през повечето време е по-затворите заради кражби. Основно се издържат с детските добавки, заяви вчера Илхан Исак.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
4
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Чух коментара на кмета /ако нямам грешка/. Каза, че бащата работи каквото намери, децата също помагат на хората за пари, ходят на училище, нямат проблеми с това семейство. Бащата е и с инвалидна пенсия, получават и детски. Другите деца са гледани добре. Инвалидната пенсия няма да коментирам - може да си е болен човека, може да не е. Но за никого не беше казано нищо лошо. Щом другите деца са гледани добре, защо това да не е?! Как ще е недохранвано, като то е на 6 месеца, нали има и консултации?!.
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да се дават помощи само на работещи родители а не някои само на държавата да разчитат да им гледа децата с помощи
46
0
 
13
 
! Отговори
Eex преди 12 години
Децата не са виновни,родителите им-животни са за ***,дето се *** като поганци!
45
1
 
36
 
! Отговори
Махмут преди 12 години
1. "Семейството е от ромски произход" - евфемизъм да напишеш, че двама гнусни *** живеят от раждане на *** *** и, че най-вероятно нямат сключен граждански брак и не са семейство, тъй като така се вземат повече помощи (а и по закон е забранено да се женят малолетни).2. "Родителите са безработни" - глупости, през живота си не са засадили и един картоф, нито са били полезни с нещо. 3. "Бащата работи каквото намери" - явно заради това, кеото "намира" постоянно влиза в затвора.
44
1
 
42
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Всяко средностатистическо Българско семейство от работещи мъж и жена, са принудени да плащат по над 2 000 лева на година, лишавайки се от възможността да имат свое дете, за да издържат мръсни, непълноценни твари, като описаните в статията !!!!Това е организиран ГЕНОЦИД срещу Българският народ, за който е крайно време да потърсим разплата от управляващите !!!!
43
0
 
53
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Кога ще прочета новина "*** поискаха земя от държавния поземлен фонд, за да я обработват и да се прехранват с децата си" или поне "*** загрбиха земя, засяха картофи, за да оцелеят" ??? НИКОГА !!!! Що за *** трябва да си, за да оставиш бебето си *** от глад? А искате ли да сметнем колко помощи са вземали тия гнусни *** за себе си и за седемте чаавета !!! Много малко от вас получават толкова висока заплата за труда си, колкото са получавали тия твари, за да мързелуват, за да може отвратителният *** да се налива денонощно с ракия !!!! Над 3 МИЛИАРДА пилеем годишно, за да издържаме отвратителната *** чума, а те не благоволяват дори да хранят малките си, за които им плащаме !!!НЕЗАБАВНО останалите 6 чаавета да им бъдат отнети и настанени в дом, *** да бъде кастрирана и двамата с *** да бъдат пратени на каторга - хъхрякът в някоя мина, айшето на нивата с мотиката - да работят като роби по 10 часа на ден, за да плащат издръжката на малките си !!! Докога ще толерираме тая ***, тия твари, които стоят по-долу от животните? Защото и диво животно няма да остави малкото си да умре от глад !!!
42
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мда... на принципа, ако оцелее... нямахме ли закон за закрила на детето ? не е ясно все пак дали някой ще понесе отговорност
41
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Българските роми могат да бъдат част от икономическия подем и растеж на страната. Това заяви вицепремиерът Цветан Цветанов по време на дискусия за управление на стратегията за интеграция на ромите." ***, в мъки да мреш дано и ти и господарите ти, а в този исмислен сайт защо не пуснахте нищо от глупсотите на тоя бе или от протестите в Перник
40
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ние сме виновни. Че не сме събрали достатъчно пари за помощ на това клето семейство, чиято единствена радост е сексът
39
0
 
24
 
! Отговори
gtf преди 12 години
Не видях да пише, че някой ще търси отговорност за предумишлено убийство... или извършителя не е ясен, или пък това е особеност на етноса, или пък щото *** закон не ги лови ?
38
1
 
19
 
! Отговори
жена преди 12 години
Ей на такива да им кръцват кабелите на 1, максимум 2!! Щом не могат да носят отговорност за себе си и да се пазят, то какво остава за децата! Също съм потресена и от жени с Н-ти брой аборти!! Хора, в кой век живеете?! Начини за предпазване - безброй! Невеж, невеж и задръстен народ!
37
2
 
31
 
! Отговори
Ради преди 12 години
Жалкото е за детенцето, то не е виновно,че се е родило в такова семейство. Просто трябва да им се разрешарат по 2 деца и това е. Безплатна кастрация след това- като при кучетата. Не може нон стоп да се раждат деца, за които държавата да се грижи и работещите хора да им изпращат дажбата. Той *** е ***- както него са го гледали така гледа и децата си.Това не може да продължава.
36
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българче, *** или марсианче - в случая жалкото е че една невинна душа отлетя. Проблемът е в безнаказаността. Това, че родителите са "социално слаби", неграмотни и прости, не ги оправдава по никакъв начин за това, което причиняват на децата си. След всеки такъв случай, а те не са рядкост, се питам, каква е ролята на социалните служби, освен получаването на заплати, разбира се? Правят ли нещо изобщо? Ако не - просто да ги премахната, така или иначе, от тях полза никаква!
35
0
 
27
 
! Отговори
феникс преди 12 години
До 37 - до 2050 година ли??? Голям оптимизъм те тресе - *** се прегледай. Човече, нещата ще се случат до няколко години -5-6! Нещо става, поддържа се ПОДОЗРИТЕЛНО мълчани е и целенасочено НЕГЛИЖИРАНЕ на проблема с ***! Българите вече крещят, че НЕ ЖЕЛАЯТ да плащат за увеличаването на *** популация, да ги хранят, да търпят безнаказаността им и т.н. НО - НИКОЙ НЕ ЧУВА!!! ПЪЛНА ГЛУХОТА ОТ ПРАВИТЕЛСТВАТА!!! ТОВА НЕ Е СЛУЧАЙНО!!!
34
0
 
34
 
! Отговори
+ преди 12 години
Социални помощи, детски надбавки и други трябва да се заплащат само до две деца. След като се създава трето дете, се предполага, че родителите са достатъчно имотни и отговорни, да се грижат за повече деца.
33
12
 
13
 
! Отговори
Добра новина преди 12 години
Един *** *** по малко!!!Добре е!!!
32
3
 
23
 
! Отговори
Хм преди 12 години
"Основно се издържат с детските добавки"отдавна казвам, че детски надбавки трябва да взимат семейства, в които поне единия родител е с висше образование или студент...
31
5
 
35
 
! Отговори
ohhh преди 12 години
няма значение какво е -***,българче...говорим за бебенце,което се е мъчило 6 месеца от недостиг на храна.ТОВА Е УЖАСНО!ТОВА Е ИЗРОДСКО.Милото ,просто ми се къса сърцето като си представя...прочетох,че било едва 3 кг.,колкото едно новородено,а трябва на тази възраст да е удвоило поне теглото от раждането си....Просто нямам думи за "майката",не заслужават да съществуват такива хора ,ейййййййййй!!!!
30
1
 
35
 
! Отговори
феникс преди 12 години
Кой спомена, че родителите заслужават затвор? Кой нещастен данъкоплатец се ОСМЕЛИ да иска наказание за убийство на бебе? БИНГО! Току що съобщиха, че С РОДИТЕЛИТЕ ЩЕ СЕ РАБОТИ???!!! и ще им се оказва ПОМОЩ!!!!!!! Хааа, бедни ми народе....справедливост ти се дощяло! НААААААА!!!
29
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мисля, че от социална и други гледни точки става дума всъщност за ПОЛУХОРА - имам предвид майката и бащата на тези деца!