София стана "Най-добър град за живеене"

Фандъкова доволна прибра приза, връчен й от Плевнелиев
Обновена: 30 яну 2012 16:05 | 30 яну 2012 16:04,
186
София стана "Най-добър град за живеене"
Снимка: Булфото

София е най-добрият град за живеене в България за 2011 година. Столицата печели приза за втори път след 2009 година.

Наградата бе връчена на кмета на столицата Йорданка Фандъкова от президента Росен Плевнелиев.

В надпреварата взеха участие 27 областни града, които бяха оценявани по 28 критерии. Кореспондентите на организаторите – вестник "24 часа" и Дарик радио са взимали предвид, както обективни показатели, като например смъртността при родилките, така и субективните – хубави музикални събития и добри постановки.

Йорданка Фандъкова заяви, че не случайно хората от всички региони в страната искат и идват да живеят в столицата. Тя заяви, че условията на градската страна се подобрява.

Кметът на София благодари на столичани за тяхната критичност, на общинските съветници от всички парламентарни групи за добрата им работа, както и на правителството за подкрепата, която й оказва.

Читателите на "24 часа" определиха като най-добър град за живеене Бургас. Главният редактор на вестника Данка Василева уточни, че морският град е водел през цялото време в класирането и е спечелил вота с много голяма преднина.

Слушателите на "Дарик радио" пък са определили Стара Загора като най-добър град. Градът на липите взе приза и за "Бизнес град" за добрите условия, които предлага на инвеститорите.

За най-зелен град пък бе обявен Велинград, а "Красив и културен град" стана Велико Търново. Призът за "Проспериращ град" грабна Севлиево.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още по темата: Йорданка Фандъкова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
2
 
3
 
! Отговори
:) преди 12 години
на който не му харесва да си кебичи във неговия град :)
104
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дааааааааа,кварталите на софия са супер вув сравнение със на други градове където са само *** гетаааааааааааааа
103
1
 
3
 
! Отговори
do 115 преди 12 години
Добре де, защо да казвам, че ми харесва, като не ми харесва?
102
4
 
6
 
! Отговори
Fox преди 12 години
Ако мьекането и кекането ви дразни, да ви напомня, че шопският акцент дразни доста повече на брой хора, поради простата причина, че по-голяма част от страната говори меко. Толерантен човек съм и в реални ситуации запазвам мнението и чувствата си за себе си, но на фона на някои изказвания тук съм длъжен да отбележа: Шопскио акцент ДРАЗНИ яко бе *** !
101
2
 
3
 
! Отговори
:) преди 12 години
Няма лошо да застанеш и да кажеш ''Да,харесвам София'' вместо да обиждаш и злобеещ.Това е лошо качество на хората от провинцията.Заставаш и си казваш,че ти харесва,имаме си всичко и ти харесва и толкова. :)
100
1
 
2
 
! Отговори
до 107 преди 12 години
Всички тези "занимавки" ме разтоварват от работа, 107. Чел/а си избирателно. Логично би било да заключиш, че все някак трябва да изкарвам парите, за да си ги позволя. Както и да е, мисълта ми беше, че София Е най-добрият град за живеене, стига да видиш хубавата й страна. За съжаление, глобализацията съсипа всички европейски столици, но ако умеем да се абстрахираме от грозното, София е супер.
99
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВИП кварталите на София са на септични ями още. Смятай ква дива селяния е !
98
3
 
0
 
! Отговори
до 109 преди 12 години
ми аз го харесвам затова се навирам!
97
2
 
3
 
! Отговори
:) преди 12 години
Bravo!pozdravleniq SOFIANCI :))
96
1
 
6
 
! Отговори
браво преди 12 години
Браво на президента, това ли ще са му приоритетите за работа, да участва в посредствено мероприятие. Къде му останаха големите обещания? Все повече се убеждавам, че президентската институция е излишен разход за бедна страна като нашата, или единият ще реже по три пъти ленти за един и същи обект, пък другия ще участва в някакви конкурси и класации. Браво, всичко си оправихме и дойде ред на такива изяви. Следващия път го чакаме да участва и на конкурс за модел, певец и нещо подобно.
95
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
има ли разлика в кой университет си завуряил,дали в София или в Варна ? нали София е гадна,защо учите тук,защо идвате да работите тук,аз ако не харесвах даден град от глад щях да умирам ,но не и да се местя там :)
94
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо сте напълнили университетите ни примерно,не сте толкова зле,и във вашите градове има уюете си там,но не идвате тук , учите,работите,забавлявате се и после плюете,това ви е странното на вас хората от малките градове
93
3
 
2
 
! Отговори
do 93 преди 12 години
Описваш консуматорския рай. А някога замислял ли си се, че освен да консумираш, можеш и да твориш? А замислял ли си се, че при всички тези занимавки (концерти, ресторанти, клубове), не ти остава време за спокойствие, за самовглъбяване?
92
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
''тоз ***'' да ти си софиянец 100 % :)) научете се да говорите добре ,тогава може да започнем да ви уважаваме поне малко :))
91
2
 
2
 
! Отговори
Дичо преди 12 години
Aйде другата година освен Дарик и 24 часа да се включат и Шок, Бизнес Поща, Ало Бургас, Трета Възраст, Тийнейджър Лов и Лов и Риболов, че да може всеки град да си има по едно 1-во място! Мнооо *** класация, заклевам се! Ужас!!! 24 часа са големи ***, кой го чете тоз ***???
90
2
 
3
 
! Отговори
SF преди 12 години
Подкрепям мненията на хората поживели на запад от БГ. Който е прекарал поне 1 год. навън ще разбере колко са смешни тези класации.
89
4
 
6
 
! Отговори
Ели преди 12 години
не всички, които не са от София я мразят и не им харесва, аз съм от Бургас и направих всичко възможно да я напусна и да заживея в София, колкото и да е странно на някои столицата си е столица и много красива и ми харесва повече, да не говорим че има страхотна планина като Витоша!
88
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Леко само да не се о*ерете сега от Яд :)
87
5
 
6
 
! Отговори
ДЪЛБОКАТА ПРОВИНЦИЯ преди 12 години
КАТО ГЛЕДАМ КОМЕНТАРИТЕ НА СОФИЯНЦИ ИМ Е ПИСНАЛО ОТ ПРОВИНЦИАЛИСТИ .ДА ИМ ПОМОГНЕМ А-КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ДА ПРЕМЕСТИМ СТОЛИЦАТА,ДА СИ ОТДЪХНАТ ОТ СЕЛЯНИЯТА.Е ВЯРНО,ЧЕ ИНВЕСТИЦИИТЕ ЩЕ ПОИЗЧЕЗНАТ ЗАЕДНО С ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖБИЦИ И ДАЛАВЕРАТА В ТЯХ,ЩЕ СЕ ПОЯВИ СЕРИОЗНА БЕЗРАБОТИЦА И ВСИЧКИ ПРИДОШЛИ ЩЕ СЕ ЮРНАТ КЪМ НОВОТО СРЕДИЩЕ-НАЙС А СТОЛИЧАНИ,САМО ЧЕ ПОСЛЕ ДА НЕ ПИТАТЕ КЪДЕ СЕ......Т ГЛАДНИТЕ.......ТАКА ,ЧЕ ИЗБИРАЙТЕ-МЕНЕ МИ Е ВСЕ ТАЯ
86
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
няма по-смешно нещо от бай ***! миналата година не беше ли варна?какви сте калпазани всите ... в бг нама градове които да стават за живеене!