Дянков развързва кесията след ада в Перник

15 минути след труса властта скочила и поела контрола
Обновена: 23 май 2012 09:24 | 23 май 2012 09:24,
188
Дянков развързва кесията след ада в Перник
Симеон Дянков. Снимка: архив, Булфото

Вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков обяви, че Комисията за бедствия и аварии има готовност за получаване на заявките за възстановяване на щетите от земетресението.

По думите му първоначално ще бъдат получавани заявки за обществените сгради – детски градини, училища болници и др., така че още от понеделник да започнат възстановителните работи.

"За частните сгради държавата също ще помогне, но ще е необходима и дарителска кампания", каза той пред bTV.

По думите му има начин парите, които държавата е получила като ДДС от даренията, също да бъдат дадени за каузата.

Дянков каза, че има процедура за реакция при извънредни ситуации и тя е била задвижена около 10-15 минути след първия трус.

"За такива неща няма система за ранно реагиране. То става няколко минути след това", каза той.

Още в нощта на силното земетресение премиерът наредил на Дянков да бъде в пълна готовност. Доста от министрите били на обиколка по язовирите в региона, за да извършат оглед и да се избегне ситуация, подобна на Бисер, каза той.

"Всички язовири в региона, а и в цялата страна удържаха", каза Дянков.

За кризата

"Ако бързо не се направят реформите в началото на кризата, след това е тежко", смята той.

Симеон Дянков посочи, че е получил длъжността председател на Надзорния съвет в Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) заради фискалната политика на България. Това, по думите му, ще означава по-тясно сътрудничество с финансовата институция.

Финансист №1 се похвали и с високите приходи в хазната от акцизи. Постъпленията за месец април са рекордни. Според него това се дължи не на по-високи обороти, а на излизането им на светло.

"Правителството се фокусира около увеличаването на доходите на хората, отколкото около намаляването на ДДС. Пенсиите ще се вдигат с бюджета на 2013 година", обяви още Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
2
 
24
 
! Отговори
Въпрос преди 11 години
Дянков по добре да каже къде са 8те милиарда лева от държавният резерв и да не се прави на ощипана мома
119
6
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
дянков-ВЪН.МАРШ.МАХАЙ СЕ.дарителски кампании.данъците за какво са бе ***.през 2011 лично ти призна че са събрани над 33 млр..при бюджет гласуван от нс 29 млр. къде изчезнаха парите на народа.а другите от резерва.мръсни крадливи гербаджии.
118
2
 
7
 
! Отговори
Smurf преди 11 години
Доста от министрите били на обилколка по язовирите за да преценят състоянието на стените. И каква разбират от язовири, единствения строителен инженер е Тотю как така станаха Хидростроителни инженери за една нощ, то бива манипулации и показно самочуствие ама стават опасни, да се молят и благославят строителните инженери и техници обучени от комунистите на времето ,че са си свършили работата добре защото иначе щяха да направят фабрика за ковчези
117
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОЗИ *** Б.Б. Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО *** И НЕОБРАЗОВАН ***!ТАЗИ МАГИСТРАЛА ВЕЧЕ Е СЪС СИГУРНОСТ "ГЬОЛ" ЩОМ ТАМ ВИРЕЯТ БЛАТНИ КОКИЧЕТА!!!!И НЕ ДА ЛЪЖЕ НАРОДА,ЧЕ АЕЦ-БЕЛЕНЕ Е ГЬОЛ!!!*** НЕНОРМАЛЕН ДА СЕ ИЗВИНИ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!!!ДАНО СЕ ХВЪРЛИШ С ДЖИПА СИ В ИСТИНСКИ ГЬОЛ!
116
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз, не мога да разбера ,защо на всяка цена трябва да се говорят непременно лоши неща за управляващите и да не се виждат положителните ,които се правят!Може би това е така ,защото толкова време свикнахме да ни крадат и не зачитат,че сега трудно можем да повярваме,че някой е добронамерен и мисли за народа!
115
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А в някои сайтове вече се казва, че всъщност трябав да пращаме есемеси, за да подмогне Дянков бедстващите хора. Демек с чужда пита...Важното е минситрите да са на екран и да демонстрират как се справят с положението.
114
10
 
5
 
! Отговори
Разбрал преди 11 години
...хубавото е,че Б.Борисов държи стабилен лева и пенсионерите всеки месец си получават пенсиите - макар и не-големи,защото обективно погледнато ,те не са даденост и при една лоша икономически политика, в момент на всеобща криза може и никакви да ги няма.
113
5
 
16
 
! Отговори
Гогата преди 11 години
В статията са пропуснали най-важното нещо.Дянков каза,че и тази година ще сме дефицит!!!И очакванията му за растеж се раминават с тези на Световната Банка драстично.Той се оказва единственият оптимист.БНБ, Световната Банка очакват 2 пъти по-малко растеж от този на икономист 1 в Бг.!!!С една дума пак сме на червено-по-високи цени и теглене на милиарди заемиГарантирано от ГРОБ!!
112
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Толкова бърза реакция ,че чък не са и видяли !дете н 2 месеца е стояьло без храна 24 часагледах го тази сутрин по БНТ а БТВ излъчиха вчера от ромската махала
111
1
 
2
 
! Отговори
22г. преди 11 години
омг извинявам се че съм написал България с малка буква
110
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Май гербавите се молят за природни бедствия и катаклизми, за да си правят пиар. Бива ли толкова демонстрации? Доколкото знам, в село Бисер все още не са дадени обещаните пари. Толкова глупави и ощетяващи се решения взема този ***, назначен за финансов министър, а сега изпълзя и стана много щедър.
109
3
 
1
 
! Отговори
22г преди 11 години
нашите социалисти не се държат като социалисти. всички избягват мерките който се доближават до социализъм или комунизъм, сега ги наричат комунисти а камо ли ако напправят 1 такова решение и ще ги обявят за комунистическа партия и чао на партията. не могат да си позволят това ... и все пак в българия има 1 или 2 не съм сигурен застрахователни компании които покриват здравното осигуряване ;) порови се в нета има ги не им помня имената но има :Д
108
2
 
8
 
! Отговори
:) преди 11 години
Може да са некадърни, ама затова пък са нагли !
107
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никъде в коментарите си не съм споменал ничия партия,макар че кой ли не ни управлява през тези 22 г,И кого да похвалим ,има ли?
106
0
 
6
 
! Отговори
22г. преди 11 години
също другите държави не държавите плащат здравната система а застрохователите. това операции хапчета ти ги поема застрохователя. това в другите държави са социалистически мерки защото в другите държави си има социалистически партии а нашите социалисти не се движат както една нормална социалистическа партия а направо бият диагонала. е Сергей они ден какво каза ... за работа на младите да им помага държавата не знам си какво ... ама това е социалистическо действие за което съжаляваме ...
105
2
 
7
 
! Отговори
:) преди 11 години
"15 минути след труса властта скочила и поела контрола"Bez komentar :)
104
2
 
2
 
! Отговори
22г. преди 11 години
126 не може ще стане голяма дупка в бюджета и освен това не само от акциза скача цената това че петрола намаля че спира ме вноса от някой страни също е фактор ако сложим средния пръст на ес ще спрат и парите с който в момента се кърпи бюджета тъй че сме заклещени в ъгъла. да ама в другите държави комунизмът не е забранен със закон :Д а при нас е. при нас и по времето на комунизмът здравната система е била безплатна но след падането на комунизмът го обръщат да е възможно по далеч от комунизмът
103
2
 
4
 
! Отговори
22г. преди 11 години
125 да ама като казваш истината бъди обективен а не цял живот да обвинявате бсп и комунизма за проблемите си или за много случай дори собствения си мързел. познавам 1 човек дето от 8 години си седи само в къщи на помощи и се оплаква 'той комунизма той бсп' ама няма да се хване на работа да изкара 1 лв не си заслужавало да работи за 400лв на месец... аре вече бсп не е на власт пак за всяко нещо теса виновни комунизма отпадна от 20г ... егати прехода 2 века ще се оправдават с него...
102
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Грубо е народът ти да гладува ,да няма работа ,да го прецакват от всякъде . Не е грубост ( според мен)да се казва истината ,а тя е че живеем в АД.
101
7
 
4
 
! Отговори
22г. преди 11 години
до 119 ама пич виж сега може да не сам за герб ама ... с някой неща не може да се бори правителството като например бензина храните тока високите цени там се управлява от частници и ако държавата вземе да се меси там то това ще е комунистическо действие и => веднага ще ги свалят че нарушават конституцията и закони. попринцип и в съдебната система нямат право да се месят тя трябва да е самостоятелна и да не се влияе.