Дянков развързва кесията след ада в Перник

15 минути след труса властта скочила и поела контрола
Обновена: 23 май 2012 09:24 | 23 май 2012 09:24,
188
Дянков развързва кесията след ада в Перник
Симеон Дянков. Снимка: архив, Булфото

Вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков обяви, че Комисията за бедствия и аварии има готовност за получаване на заявките за възстановяване на щетите от земетресението.

По думите му първоначално ще бъдат получавани заявки за обществените сгради – детски градини, училища болници и др., така че още от понеделник да започнат възстановителните работи.

"За частните сгради държавата също ще помогне, но ще е необходима и дарителска кампания", каза той пред bTV.

По думите му има начин парите, които държавата е получила като ДДС от даренията, също да бъдат дадени за каузата.

Дянков каза, че има процедура за реакция при извънредни ситуации и тя е била задвижена около 10-15 минути след първия трус.

"За такива неща няма система за ранно реагиране. То става няколко минути след това", каза той.

Още в нощта на силното земетресение премиерът наредил на Дянков да бъде в пълна готовност. Доста от министрите били на обиколка по язовирите в региона, за да извършат оглед и да се избегне ситуация, подобна на Бисер, каза той.

"Всички язовири в региона, а и в цялата страна удържаха", каза Дянков.

За кризата

"Ако бързо не се направят реформите в началото на кризата, след това е тежко", смята той.

Симеон Дянков посочи, че е получил длъжността председател на Надзорния съвет в Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) заради фискалната политика на България. Това, по думите му, ще означава по-тясно сътрудничество с финансовата институция.

Финансист №1 се похвали и с високите приходи в хазната от акцизи. Постъпленията за месец април са рекордни. Според него това се дължи не на по-високи обороти, а на излизането им на светло.

"Правителството се фокусира около увеличаването на доходите на хората, отколкото около намаляването на ДДС. Пенсиите ще се вдигат с бюджета на 2013 година", обяви още Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
3
 
! Отговори
Кирил преди 11 години
Аз пък скочих на секундата...
99
1
 
7
 
! Отговори
22г. преди 11 години
до 120 е щом ще изгрубяваме ... който може да си прави банката да обслужва държавата и да минават всички пари от МВР през нея който може да пере пари през тъста си а останалите да влачим кризата на гърба си...
98
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От къде пари в тази държава ,при толкова достойни хора ,раздаващи си бонуси.Кой може взема и то солидни суми ,кой не може мизерства и носи кризата на гърба си.
97
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
даже едно земетресение превърнаха в хвала,нямам думи вече.ако беше с един пункт по мощно тогава щяха да пеят друга песен.
96
1
 
8
 
! Отговори
22г. преди 11 години
до 105 да строят се къщи на пострадалите от Бисер но защото там имаше смъртни случай и там беше най страшно, на останалите места където пак имаше щети ... нищо само колкото да се убие номера ... ние сме бедна държава няма откъде да извадят пари да оправят и на хората проблемите от непредвидими сили ... ако всички шейхове ни станат спонсори може и да стане но иначе няма как
95
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Пенсиите ще се вдигат с бюджета на 2013 година", обяви още Дянков.На комунистите измамите им са едни и същи. Само имената са различни станишев/дянков ...И да питаш онази швайна станишев дали й помогна това, мазник! :D
94
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Точно на 15 минута Фидосиева беше скочила и подпираше блока ни да не падне ако не беше тя браво само ГЕРБ.
93
1
 
4
 
! Отговори
22g. преди 11 години
да бе ще развържат кисиите колкото развързаха при наводненията :Д само за село Бисер и за обезщетение за животни за земеделието само ако имаш 100% щета само тогава плащат :Д сега как ще е само ако ти е паднала къщата само тогава ще платят :Д ама какво се чудим все пак не сме от най богатите държави ...едва едва си кърпим бюджета и ако изплатят на всички обезщетения то тогава може и да фалира държавата :Д че и за магистрали пари няма да имадо 109 дам :Д скочиха и поеха земетресението и го спрях
92
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тя цялата държава е АД! Безработица,високи цени ,мизерия и т,н и т,н.Колкото до пенсионерите ,те отдавна не са онази тълпа ,която се влияе от празни приказки !
91
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
члeн нa БCП Още преди да прочета статията моменталически разбрах, че ГЕРБ са виновни, а най-вече ония лошия Боко, който ни го наби в червените *** *** толкова надъл-боко, та ни стигна чак до диафрагмата, което пък ни причини лошо хълцане и ежедневно окане и акане по форумите! Дано на следващите избори Боко да ни го набие още по-надъл-боко в нежните педерунгелски дупенца, защото ние *** от БСП /Български Смотани ***/ умираме да ни влиза надъл-боко и да скимтиме от кеф: Ах Боко, ох кеф, ох Боко ох кеф!
90
2
 
9
 
! Отговори
!!! преди 11 години
Хвалби, лъжи и PR, а материала търпи блее тъпее и тук-там някой се изпсува ама полза от това НИКАКВА.
89
1
 
9
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
Какво толкова е станало.Дъжавата ли е длъжна да оправя комини и пукнатини в мазилки.Сега ще видите колко ще си съборят сами кара-тавана държавата да им излее нов БЕЗПЛАТНО.
88
2
 
4
 
! Отговори
Wawed преди 11 години
"15 минути след труса властта скочила и поела контрола"Yeah
87
1
 
13
 
! Отговори
gomor преди 11 години
пак по БТВ ейййй.Коя кесия щял да развързва не ми стана ясно. С какво и кой я пълни пак не е ясно.Репортажа на БТВ вчера /7.50/ беше от *** маала.Помощи да се дават на хора, които си плащат данъците щот тая кесия от там се пълни. 90% от *** коптори са незаконни и никой не е дал и стотинка под формата на данък или такса смет, а сега помощи. С чужда пита помен. Не съм съгласен моите пари да се дават на *** под никаква форма.До мотератора: ***-тумор в обществото
86
6
 
7
 
! Отговори
Дядо Петър преди 11 години
Тия все забравят, ЧЕ В ТЕХНИТЕ КЕСИИ СА НАШИТЕ ПАРИ.И СЕ РАЗПОРЕЖДАТ С ТЯХ КАТО С БАЩИНИЯ.
85
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
93,не си прав ,строят се къщи на пострадалите в Бисер.
84
1
 
7
 
! Отговори
мисля преди 11 години
мисля да му вратна едно писмо да го питам кога нап и търг.регистър ще заработят заедно защото има несъответствие между това което фирмите подават в нап и и търг.рег. а служителите не проверяват и се то4ат едни пари от данъците които плащам аз.....
83
4
 
5
 
! Отговори
mutraka преди 11 години
drqnkOFF q odi izqg EDNA pica ot tiq pOSTNITE i ne se obagdai- GUBRE s GUBRE
82
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЛЕЛЯТА НА ЛЬОЛЬОТО СТАЛИНКА,ВЕЧЕ КАЗА "НЯМА ПАРИ ОТ ЕС".АМИ ТЯ ЗА КАКВО Е ТАМ ЗА КРАСОТА?
81
1
 
9
 
! Отговори
скръб-ежедневна преди 11 години
На това се надяват всички безработни и соц.слаби,на които семейства пострадаха жилищата им от земетръса ,инак за работещите и богатите си има закон да са се застраховали против бедствия и аварии...