Дянков развързва кесията след ада в Перник

15 минути след труса властта скочила и поела контрола
Обновена: 23 май 2012 09:24 | 23 май 2012 09:24,
188
Дянков развързва кесията след ада в Перник
Симеон Дянков. Снимка: архив, Булфото

Вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков обяви, че Комисията за бедствия и аварии има готовност за получаване на заявките за възстановяване на щетите от земетресението.

По думите му първоначално ще бъдат получавани заявки за обществените сгради – детски градини, училища болници и др., така че още от понеделник да започнат възстановителните работи.

"За частните сгради държавата също ще помогне, но ще е необходима и дарителска кампания", каза той пред bTV.

По думите му има начин парите, които държавата е получила като ДДС от даренията, също да бъдат дадени за каузата.

Дянков каза, че има процедура за реакция при извънредни ситуации и тя е била задвижена около 10-15 минути след първия трус.

"За такива неща няма система за ранно реагиране. То става няколко минути след това", каза той.

Още в нощта на силното земетресение премиерът наредил на Дянков да бъде в пълна готовност. Доста от министрите били на обиколка по язовирите в региона, за да извършат оглед и да се избегне ситуация, подобна на Бисер, каза той.

"Всички язовири в региона, а и в цялата страна удържаха", каза Дянков.

За кризата

"Ако бързо не се направят реформите в началото на кризата, след това е тежко", смята той.

Симеон Дянков посочи, че е получил длъжността председател на Надзорния съвет в Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) заради фискалната политика на България. Това, по думите му, ще означава по-тясно сътрудничество с финансовата институция.

Финансист №1 се похвали и с високите приходи в хазната от акцизи. Постъпленията за месец април са рекордни. Според него това се дължи не на по-високи обороти, а на излизането им на светло.

"Правителството се фокусира около увеличаването на доходите на хората, отколкото около намаляването на ДДС. Пенсиите ще се вдигат с бюджета на 2013 година", обяви още Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
8
 
! Отговори
гацо преди 11 години
Кой ли ще слезе от дървото,че тоя така се оглежда.ДА,айде Кристалинчето да си мръдне малко задните части и да изкрънка някой евро за Родината си.
59
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Снощи в предаването на Славка Трифонова-Дългия бедър по Б/Босфор/ ТВ пуснаха поредната помия срещу Борисов! Славка беше поканила чичо Сашо /Диков/ - Пелтека да пелтечи и да плюе по Бойко! Тези две платени *** не могат да стъпят и на малкия пръст на Бойко, да не говорим, че нищо добро не са направили за тая държава, освен да си крият парите в ошфорки за да не плащат дънъци в България, иначе се пишат за големи патриоти /спомнете си стихотворението на Ботев Патриот, все едно е писано за такива *** като Славка и Пелтека! Та тия двамата платени от червените капиталисти некадърници и жалки нещастници ежедневно храчат срещу Бойко и си мислят, че могат да заблудят хората и те да го намразят. Но чрез гола демагогия няма как да променят истината, а тя е, че България за първи път от десетилетия има такъв премиер, истински патриот, работещ за благото на държавата ни, а не за гушите на близките си за 9 поколения напред, както правеха комунистокапиталистите до сега! За това хората го обичат и гласуват за него и така ще бъде и за напред!
58
0
 
5
 
! Отговори
тъп и прост преди 11 години
до 76 Въобще не се учудвам !!!!!
57
0
 
6
 
! Отговори
до 74 преди 11 години
Тя вече каза, че няма да ни дадат пари от ЕС
56
2
 
13
 
! Отговори
тъп и прост преди 11 години
Къде е политик номер 1 в БГ - Кристалина Георгиева - МАЙ ОТНОВО НЯМА ДА ИМА ПОМОЩ ЗА НАС ОТ ЕС !!!!!!!!!!!!!!!!ИНАЧЕ ТЯ ПАК ЩЕ СИ Е НОМЕР 1 - ХА ХАХАХАХАХАХАХА
55
2
 
20
 
! Отговори
Статистиката преди 11 години
"Ако бързо не се затегнат коланите в началото на кризата, после е късно. Ние затегнахме коланите навреме и виждате резултата." Резултата е мизерия, безработица, инфлация и високи цени, болести и напълно отчаяни и обезверени хора!
54
0
 
6
 
! Отговори
до 44 преди 11 години
така и не вдяна какво иска да каже Пич.Оправдаваш тези, за които парите наистина са всичко, даже и двата лева на месец, за да застраховат имота за 25 лв. за цяла година.Природните бедствия не са от днес, ама ние така и не си научихме урока.Ами щом държавата плаща за нашата безотговорност,давай да си я караме както досега, пък докъдето я докараме.
53
1
 
6
 
! Отговори
до Пич преди 11 години
Браво "пич"! Цяла България мисли като теб.
52
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОЗИ ПЛЪХ - ЗАВЪРШИЛ ПОЛИТИЧЕСКА ИКОНОМИЯ В ВИИ "КАРЛ МАРКС" , КАКЪВ НАДЗОРНИК НА ЕБВР МОЖЕ ДА Е БЕ ?! ЗАРАДИ ФИСКАЛНАТА МУ ПОЛИТИКА В БЪЛГАРИЯ ЛИ БЕ ?! И КАКВА Е ТЯ - ТОТАЛНИ И ЖЕСТОКИ РЕСТРИКЦИИ НА ГРАНИЦАТА НА ГЕНОЦИДА ЗА НАСЕЛЕНИЕТО ! ТОВА ГО МОЖЕ ВСЕКИ ! БИЛО Е ПРИЛАГАНО ПЕРФЕКТНО В КОНЦЛАГЕРИТЕ И Г У Л А Г ! АЙДЕ, ПРИЛОЖИ СИ ФИСКАЛНАТА ПРАКТИКА, НАПРИМЕР В ГЪРЦИЯ БЕ !
51
0
 
2
 
! Отговори
До: Close Bulgaria преди 11 години
Предполагам, не сигурен съм, че бях зает да си губя времето в излишна полемика с Вас.
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kyde eeeeee KRISTILINA bylgarka li eeee
49
2
 
9
 
! Отговори
tosh преди 11 години
до 49: ще вдигнат пенсиите, обаче преди изборите, за да могат да се излъжат пенсионерите.
48
3
 
8
 
! Отговори
tosh преди 11 години
Закъде сме без дянков?
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След земетресението се замислям дали вложението в имоти е най-доброто решение,вчера видях по ТВ имоти в София,Перник,Рударци струващи милиони-на практика непродаваеми.Очакванията са срив на пазара на имоти.
46
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОЯ КУКУМЯВ ДЯНКОФФФФФФФФФФФ ГЛЕДА КАТО *** КЪМ ХРАЛУПАТА НА КУКУМЯВКИТЕ!
45
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разбира се че ще вдигат пенсиите от ДОГОДИНА. Защото ДОГОДИНА има избори.Ще се лее боров мед и палмово масло от гейберастията.
44
19
 
6
 
! Отговори
дани преди 11 години
перничани са най мръсните и долни хора които може да съществуват - злобни, завистливи, прости и нахални, и затова Господ ги наказа, трябваше по-силно да ги раздруса и да изравни целия град със земята... Ако не е София която превзеха като скакалци и в която преживяват в Перник ще умрат от глад и мизерия.
43
2
 
4
 
! Отговори
макето преди 11 години
до 53 де де ке видиме още не са ги направили кат магистралите де оти ного се фукат
42
6
 
9
 
! Отговори
Close Bulgaria преди 11 години
Перничанино, защо не си на палатка, защо не фучиш с гоуфа по Цар Борис, защо не подсмърчаш пред админстрацията за помощи, защо не се вреш между колите, защо не караш в насрещното на три ракии, защо не предреждаш колоната коли, стъпил върху пешеходната пътека, или пък не караш по средата на платното - това си е мое, а другото не го давам, а си нагазил с черните си миньорски *** в нета? Ако ти искаш да ми затвориш устата, аз искам не само София, но и цяла България да бъде затворена за nерничани
41
11
 
3
 
! Отговори
Someone преди 11 години
Bravo na Dqnkov !!!