Задържаха родилка заради мъртвото й бебе

Чака я доживотен затвор при доказана вина
Обновена: 18 юни 2012 18:04 | 18 юни 2012 18:02,
63
Задържаха родилка заради мъртвото й бебе
Снимка: Булфото

Родилка беше задържана от пловдивската полиция заради съмнение, че е умъртвила новороденото си бебе в болница в Града под тепетата, научи Dnes.bg.

31-годишната жена е била арестувана за 24 часа, но обвинение не е повдигнато.

Мистериозна смърт на бебето е станала в нощта на неделя срещу понеделник. Тогава новороденото за първи път е оставено при майка си, която родила секцио.

На сутринта бебето е открито мъртво.

Жената е била приета в болница по спешност на 14 юни.

„Възможно е след раждането на детето да са причинени различни увреждания, видими признаци има, но окачваме съдебните лекари да кажат дали смъртта е била насилствена”, заяви пред Dnes.bg говорителят на Окръжната прокуратура в Пловдив Галин Гавраилов.

Назначена е разширена съдебно-медицинска експертиза и предстои да бъде направена аутопсия.

„Лекарска грешка няма, от медицинска гледна точка всичко е нормално”, коментира директорът на пловдивската клиника „Торакс“ д-р Благоев.

Предполага се, че заради болките, майката е изпаднала в лабилно психическо състояние.

При доказана вината на младата жена я чака наказание от 15 до 20 години затвор или доживотна присъда.

Ако се окаже, че е била в лабилно следродилно състояние, законодателят е предвидил наказание до 3 години лишаване от свобода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
27
 
! Отговори
Възмутен преди 11 години
Симптомите са лека депресия, безпокойство, смяна на настроенията, неспокоен сън, проблеми с храненето, трудно концентриране, но те изчезват след няколко седмици.Следродилната депресия обаче изисква незабавно лекарско внимание. Жена, страдаща от СРД, може да преживява самоизмами и халюцинации, да показва странно поведение и чувства, и може да бъде крайно объркана. Най-важният въпрос е защо лекарите са я оставили без надзор?
35
1
 
18
 
! Отговори
Възмутен преди 11 години
От следродилна депресия страда всяка десета наскоро родила жена през първата половина на годината след раждането. Обикновено се проявява през първите две седници.СРД е сериозен вид депресия, различна от емоционалната нестабилност, която се наблюдава при 70-80% от всички родилки. Тази емоционална нестабилност се проявява три до четири дена след раждането и се дължи на хормоналните промени в организма на майката, както и тоталната промяна на начина на живот, която настъпва след появата на бебето.
34
4
 
13
 
! Отговори
Ani преди 11 години
Ako e bilo labilno sustoqnieto i zahsto ne e zabelqzano ot lekarite?Zashto sa ostavili bebeto pri neq, ako ne e bila dobre?Lekarite vuobshte ne se grigat nito za maikata nito za bebeto, ako ne si im platil dostatuchno.
33
1
 
44
 
! Отговори
ОЛД БЕН преди 11 години
Всички коментари днес в днес.бг са за убийства, измами, мъртви бебета, катастрофи, побои. Каква държава сме, смятайте!?
32
8
 
11
 
! Отговори
An_nA преди 11 години
36, разбирам те имам две деца, на всеки му идва депресия понякога, но да убиеш детето си, според мен за това няма никакво оправдание
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един път не можахте ли да не си объркате статията! Пише се оЧаКваме, не оКаЧваме.Не ви е срам!
30
1
 
29
 
! Отговори
До An_nA №31 преди 11 години
Жено, да знаеш, че всяка бременност и всяко раждане протичат различно! Дори, при една и съща жена! Стандартите са занижени не, само за сиренето, но за ВСИЧКО! Вкл. и обслужването на родилките.
29
9
 
9
 
! Отговори
rrrr преди 11 години
Това, че е била в депресия, следродова или каквато и да е там оправдава ли я?!?!?!?! И аз утре ще направя нещо в депресия, някой ще ме оправдае ли?!?!?!?
28
1
 
23
 
! Отговори
аг преди 11 години
Торакс май е верига частни заведения, едва ли *** ще се завре там. Жената е приета по спешност на 14.06 (четвъртък), но не казват, кога е оперирана. Търпяла ли е изобщо родилни болки или направо са минали на секцио, на кой ден след секциото са й дали бебето? Щом се говори за следродилна психоза, тази жена има спешна нужда от психиатрично лечение. Как може да се споменава за затвор!?
27
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В статията всъщност нищо не пише. Само общи приказки ,като от селска клюкарка. Не се разбира как е починало бебето. Може да го е гушнала и да е заспала ,после да го е притиснала в съня си. Защо винаги се намират *** оправдания като депресии и какви ли не глупости... Никъде не пише дали е *** и дали това е първо дете...
26
17
 
15
 
! Отговори
An_nA преди 11 години
Абе стига с тази следродова депресия, бе хора! Депресия до степен да затриеш живородено, здраво дете, ай сиктир!!!!!! И аз съм жена, и аз съм раждала, стига с тия глупави оправдания - депресия! Да си понесе наказанието както подобава
25
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а защо след като "заради болките, майката е изпаднала в лабилно психическо състояние" е оставено бебето при нея и не и е дадено просто болкоуспокояващо
24
2
 
13
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Детето може да е било с вродени малформации, а е възможно действително да е убито от майка му, нищо не се знае. Преди да хвърляте камъни и псувни по нея обаче - погледнете какво означава терминът "следродилна депресия". Жени със силно изразена такава често пъти са абсолютно неадекватни.
23
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
съгласна съм..НО ТЯ Е БИЛА В ЛАБИЛНО ПСИХИЧЕСКО СЪСТОЯНИЕ... А УБИЙТЕ,КРАДЦИТЕ И ИЗНАСИЛВАЧИТЕ СА НА СВОБОДА ???????????ТАКА ЛИ БЕ ПРОСТАЦИ..ТЕ ЗАЩО СА НА СВОБОДА?АЙДЕ КАТО ЩЕ СЪДИТЕ СЪДЕТЕ И ДРУГИТЕ
22
3
 
8
 
! Отговори
Alex преди 11 години
Shtiah da izkaja i az mnenie po vyprosa , no kato vidiah kolko veshti ima vyv foruma , reshih da ne izprazvam moia akyl za da napylnia vashia - samo shte kaja - zatova ste na toia hal , ot VINAGI VSEZNAESHTITE I VSEMOJESTITE !
21
8
 
18
 
! Отговори
Коко преди 11 години
Защо тази новина, че ето видите ли депресирана майка сама си е убила детето, ми намирисва...на прехвърляне на топката (вината) от некадърна лекарска грешка към жена, след операция, т.е. неадекватна сама да се защити...Миришееее....воня...
20
7
 
12
 
! Отговори
Милен преди 11 години
*** работа
19
1
 
17
 
! Отговори
Калоян преди 11 години
Чл. 120. За убийство, извършено от майка върху рожба във време на раждане или веднага след него, наказанието е лишаване от свобода до три години.
18
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сигурна съм,че става въпрос за един определен етнос,който ражда безразборно много деца и не изпитва никакъв майчински инстинкт,а само гледа да се отърве от нежелания товар.Така гледат те на децата си...
17
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига сте дрънкали глупости, по време на бременност става хормонална буря в тялото на майката. Това понякога се отразява много зле на психиката и въобще не е нито преструвка, нито преиграване. Няма общо с другата депресия. Жените от един мензис полудяват, а какво остава след бременност и раждане.