Задържаха родилка заради мъртвото й бебе

Чака я доживотен затвор при доказана вина
Обновена: 18 юни 2012 18:04 | 18 юни 2012 18:02,
63
Задържаха родилка заради мъртвото й бебе
Снимка: Булфото

Родилка беше задържана от пловдивската полиция заради съмнение, че е умъртвила новороденото си бебе в болница в Града под тепетата, научи Dnes.bg.

31-годишната жена е била арестувана за 24 часа, но обвинение не е повдигнато.

Мистериозна смърт на бебето е станала в нощта на неделя срещу понеделник. Тогава новороденото за първи път е оставено при майка си, която родила секцио.

На сутринта бебето е открито мъртво.

Жената е била приета в болница по спешност на 14 юни.

„Възможно е след раждането на детето да са причинени различни увреждания, видими признаци има, но окачваме съдебните лекари да кажат дали смъртта е била насилствена”, заяви пред Dnes.bg говорителят на Окръжната прокуратура в Пловдив Галин Гавраилов.

Назначена е разширена съдебно-медицинска експертиза и предстои да бъде направена аутопсия.

„Лекарска грешка няма, от медицинска гледна точка всичко е нормално”, коментира директорът на пловдивската клиника „Торакс“ д-р Благоев.

Предполага се, че заради болките, майката е изпаднала в лабилно психическо състояние.

При доказана вината на младата жена я чака наказание от 15 до 20 години затвор или доживотна присъда.

Ако се окаже, че е била в лабилно следродилно състояние, законодателят е предвидил наказание до 3 години лишаване от свобода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"За убийство на току-що родена рожба с чудовищен вид виновният родител се наказва с лишаване от свобода до една година или с пробация"Ето още една още по - интересна разпоредба
15
31
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Удушила го е мръсната гад.Сякаш убива плъх а не човек.Следродила предродилна тинтири минтири.Това са глупости за да бъдет прикривани е такива ***.В депресия била.Ми като е в депресия що не ходи да скочи през прозореца тъпата ***?Или да боядиса коридора на клиниката?Или да прекопае градинката?Депресия,кво значи депресия?Всички са в някаква депресия просто не го осъзнават.Ама се оправят и продължават не убиват малки дечица.
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Коментира заглавието човека, не закона!
13
2
 
12
 
! Отговори
rrrr преди 11 години
Ако наистина има вина, трябва да си понесе наказанито, това е човек, беззащитен! В нашия град имаше подобен случай, само че родено и умъртвено в домашни условия, майката получи условна присъда
12
1
 
13
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
В общи линии имаме половин новина, не знам дали задържането на родилка е стандартна процедура в такива случаи, нито пък се пояснява дали смъртта на бебето е настъпила по естествен път. Във всички случаи някой е виновен, тоест ако бебето е имало нещо, което не е установено от лекарите и от друга страна психично разстройство на майката, което в никакъв случай не може да оправдае убийството на едно бебе. Да се чудиш в днешно време на кого да вярваш...
11
12
 
11
 
! Отговори
Вожда преди 11 години
Какво е това състояние? Нашите баби, като са раждали без лекари, през войни, изселвания,бомбардировки...защо не са се депресирали?
10
2
 
17
 
! Отговори
хм преди 11 години
Ако се окаже, че е била в лабилно следродилно състояние, законодателят е предвидил наказание до 3 години лишаване от свобода.За да има предвиден такъв текст в закона, не е случайно. Да не избързваме с констатациите. Това е голяма трагесия за семейството и близките на жената
9
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не са готови резултатите от аутопсията... така че не може да се изказваме прибързано...
8
22
 
6
 
! Отговори
! преди 11 години
Обесете тая вещица!
7
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой отбива водата отдалече ... ? Желая да добавя само, че това не е ТОП новина, а трагедия от битов характер.
6
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голяма част от жените страдат от след родилна депресия и реално са невменяеми в такива моменти! Явно случаят е бил достъ тежък за да убие детето си..
5
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
що за *** ще си убие малкото детенце?!?!?! а другия въпрос след като се изпада в такава след родилно състояние защо оставят децата при майките?!?!
4
11
 
14
 
! Отговори
Упс преди 11 години
От снимка личи че това нова акция на Ц.Ц.
3
3
 
22
 
! Отговори
до 1 преди 11 години
Айде като си толкова отворен да се изказваш, че това било в България като цитираш наказанията, направи един сравнителноправен анализа да видиш, че не е само в българския наказателен закон предвидено това.Аман от лаици, които веднага скачат да коментират закона.
2
18
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"...от медицинска гледна точка всичко е нормално..."- колко удобно, измиваме си ръцете, нека друг (майката) да го отнесе!
1
7
 
33
 
! Отговори
България преди 11 години
"Чака я доживотен затвор при доказана вина" и после "Ако се окаже, че е била в лабилно следродилно състояние, законодателят е предвидил наказание до 3 години лишаване от свобода."