Еврейската общност у нас очаквала атентата

На някои не се харесват топлите ни отношения , твърди Бенвенисти
18 юли 2012 21:40,
89
Еврейската общност у нас очаквала атентата
Председателят на Организацията на евреите в България „Шалом” Максим Бенвенисти. Снимка: Фокус

Терористичният атентат на летище в „Сарафово“ в Бургас бил очакван за гражданите от израелски произход у нас.

Това заяви пред "Фокус" председателят на Организацията на евреите в България „Шалом” Максим Бенвенисти.

„За нас това не е съвсем неочаквано. През последните три години отношенията между България и Израел се развиват отлично и последната година израелските туристи се насочиха към българското Черноморие. Има сили, на които това не се харесва. Правят всичко възможно това да спре“, заяви Бенвенисти.

По първоначални данни сред пострадалите при взрива на летище „Сарафово” няма членове на еврейската общност в България.

Още по темата

Организацията на евреите в България „Шалом” подпомага увеличаването на мерките за сигурност на синагогите, учрежденията и социалните общности в страната, подпомага с технически средства и охрана.

„Предоставили сме ресурси на властите и болничните заведения, за да се подпомогне лечението на ранените по време на взрива”, допълни още Бенвенисти.

Той призова всички хора да бъдат хладнокръвни и бдителни към случващото се.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да отбележим с минута мълчание паметта на всички българи от Търново. На 18.07.1393г едно еврейче отваря вратите на глада и хиляди българи са изклани. Да не забравим, че султан Баязид е бил длъжник на еврейския Синдрион и превземането на България от Турция е бил един от техните планове.от благодарните българи
31
2
 
15
 
! Отговори
Мишел де Резистанс преди 11 години
Шизофренията е особено характерна за това племеи е резултат от многовековно кръвосмешение
30
0
 
8
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
чиф*тите разбраха , че няма пари в България и решиха да действат ФИЗИЧЕСКИ
29
4
 
16
 
! Отговори
до 46 от евреин преди 11 години
Така е. Трябва да се приеме и закон който да наказва отричането на холокоста с поне 15 години затвор. Да се сформират полицейски групи, които да пребиват всеки, който дръзне да говори против евреи. Както е направено в Германия и Австрия. А на всеки евреин, който е преценил, че е погледнат на криво, да се отпусне пожизнена пенсия от 5000 евро.Майната и на демокрацията. Става, само ако евреи са отгоре.Алоо, тука е България. Като не ти харесва какво търсиш тука. Тук българите са важни.
28
2
 
12
 
! Отговори
До 37 преди 11 години
Не знам кой е ***, но в случая си ти и 34 е много прав! От половин година службите знаят за вероятност за атентат и сега кво направиха? Нищо! Осъзнаваш ли какви некадърници имаме, а? Добре че беше ***, тамалко да се раздвижат за наркотиците от "кумова срама". При сигнал за вероятен атентат се засилва охраната и наблюдението, особено на летища, жп-гари и автогари... Следят се въпросните заплащени граждани, особено ако са голяма група - нещо подобно да си видял??? А? ***!
27
0
 
3
 
! Отговори
ДО БАТКО преди 11 години
МНОГО СИ ПРАВ
26
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еми като сте го очаквали да сте направили така,че да не се случва.Имате милионна армия и стотици хиляди агенти.Можете да харчите десетки милиарди за неща които убиват а не можете да спирате неща които правят същото на стойност центове.Или.. ви се видя много пари?Защо не осигурихте сигурен транспорт за вашите хора.Имате всичко на този свят.На по-горната снима дето две ранени и уплашени жени се прегръщат от страх едната е със златен часовник и 4 пръстена.Тва не са бедни хора.Защо не са се зашитили
25
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те евреите от времената на Моисей очакват атентати... А случката, колкото и неприятно ми е да го мисля си е откровена провокация. От седмици и американци и руснаци съсредоточават кораби и бойни съединения край Иран. Първи осъдиха случилото се - САЩ (още преди новината, че става дума за атентат да стигне до София), а Натаняху веднага обвини Иран... Хора, смърди на *** нищо, че е вечер.
24
3
 
15
 
! Отговори
лф преди 11 години
къв е тоя *** на снимката?
23
2
 
13
 
! Отговори
Аз до 34 преди 11 години
"Всички знаели за атентата само Цв. Цв. улисан да гони братя Галеви се оказа неподготвен!"Той и за тях се оказа неподготвен, защото избягаха.
22
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще ми разположат дедовия да си дават оставките трябва ни свястно правителство а евреите да си се взривяват в Израел тука терористи дето знаят предварително нямат работа.
21
0
 
14
 
! Отговори
Мила преди 11 години
Най-голямата гадост, е че винаги страдат невинни хора. Винаги!
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 34Що виниш човека,поне и туй е нещо-хвана братя Галеви ...хихиих
19
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В другата новина някой спомена, че е странно, че никоя групировка не е поела отговорност до момента !!!Това наистина е странно. Те правят атаки за да се показват и доказват, а това, че никоя не е поела отговорност за какво ви говори ?
18
3
 
37
 
! Отговори
Леле,леле,леле ... ! преди 11 години
Еврейската общност очаквала атентата. Израелските служби предупредили нашите още преди 7 месеца за готвен атентат ...И какво излиза сега ?Всички знаели за атентата само Цв. Цв. улисан да гони братя Галеви се оказа неподготвен !
17
2
 
29
 
! Отговори
Батко преди 11 години
Според мен това е поредния ход на шепата световни лапачи на пари - не държави, говоря за личности. Всяка война носи мноооого пари. Жалкото е, че винаги използват невинни хора за да си я започнат. Подобни инсценирани атентати са въвличали държавите по света във война. Ринг свободен, дрън ( гонг )
16
11
 
26
 
! Отговори
6 6 6 преди 11 години
Как няма да го очаквате,сами сте се взривили!!!!!!!Но ще ви излязат сметките криви,Иран няма да падне.Китаи и русия ще застанат на тяхна страна и ще останете с пръст в *** гадни капиталисти
15
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
най-доброто решение, което е взаимно изгодно за всички, да си закупят едно посочен билет за Израел. Така там ще си ги пазят на родна територия. А и ние няма да страдаме и да се чудим къде ще има взрив. Аз имам силни съмнения, че това е чисто еврейска работа. За да ни вкарат в схемите им и да ни настроят срещу Сирия и Иран.За това, евреите в Израел и чиста работа.
14
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако не обявиме неутралитет, загиваме! Това е поредното доказателство, че им трябваме, за да си разположат войски у нас...
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
qvno bsp v tova vreme sa vkarvali pratka s droga na burgas. vijdam 4e mnogo mileqt i za kontrabandata