Еврейската общност у нас очаквала атентата

На някои не се харесват топлите ни отношения , твърди Бенвенисти
18 юли 2012 21:40,
89
Еврейската общност у нас очаквала атентата
Председателят на Организацията на евреите в България „Шалом” Максим Бенвенисти. Снимка: Фокус

Терористичният атентат на летище в „Сарафово“ в Бургас бил очакван за гражданите от израелски произход у нас.

Това заяви пред "Фокус" председателят на Организацията на евреите в България „Шалом” Максим Бенвенисти.

„За нас това не е съвсем неочаквано. През последните три години отношенията между България и Израел се развиват отлично и последната година израелските туристи се насочиха към българското Черноморие. Има сили, на които това не се харесва. Правят всичко възможно това да спре“, заяви Бенвенисти.

По първоначални данни сред пострадалите при взрива на летище „Сарафово” няма членове на еврейската общност в България.

Още по темата

Организацията на евреите в България „Шалом” подпомага увеличаването на мерките за сигурност на синагогите, учрежденията и социалните общности в страната, подпомага с технически средства и охрана.

„Предоставили сме ресурси на властите и болничните заведения, за да се подпомогне лечението на ранените по време на взрива”, допълни още Бенвенисти.

Той призова всички хора да бъдат хладнокръвни и бдителни към случващото се.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
8
 
! Отговори
Данчо преди 11 години
Гражданино председател на Шалом,Максим Бенвенисти,по света има само прилежащи към евреската религия от всякакъв произход!
51
4
 
27
 
! Отговори
прозорливи,та органи преди 11 години
Те и 11 септември очакваха . Затова при рухването на кулите -близнаци няма загинали евреи и мюсулмани.
50
0
 
28
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
Тоя дебел и охранен *** , никога не е работил и през 2011 г си позволи да обяви Митрополит Методий Кусев , че е антисемит . В Стара Загора получи звучен шамар и чак сега се обажда . Щом е знаел значи е наясно , че това е обявяването на война на Иран . Да се надяваме да го видим доброволец но фронта
49
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ехе ционистите са наясно господин беневисти вие евреите и хазарите сте хора с пари и огромно влияние не знаехте ли че като слагате *** и ограничени хора на власт няма да могат а ви опазят интересите поне изберете некой с два грама мозък
48
0
 
10
 
! Отговори
@71 преди 11 години
По скоро турците ще ударят кьоравото след тази трагедия в краткосрочен план
47
9
 
10
 
! Отговори
акуд преди 11 години
няма да се учудя зад всичко ако стои гърция
46
2
 
31
 
! Отговори
сашо преди 11 години
Разбира се че е очаквала Всичко е по план
45
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
как може в такъв момент да се изразяват такива мнения,но се сещам ,че утре е рожденият ден на най-великия българин ,ако е жив и на него ще му намерят кусури,нямам думи...това не е народ и нация-ТОВА Е ТОР,не мога да повярвам ,че Хитлер е бил прав...((((((((
44
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този човек каза нещо което не каза никой друг - "Той призова всички хора да бъдат хладнокръвни и бдителни към случващото се."Това е може би най правилния съвет!
43
5
 
12
 
! Отговори
Един преди 11 години
Приятелю, това за което говориш... не са евреите... нека ги разделим на лоши хора? Защото не всеки евреин е такъв.You Tube - ROTHSCHILD ZIONISM - NWOЕвреите са жертви на това движение. Има евреи лоши хора, но не са всички, не ги слагай така.Евреи, евреи... не са евреи, а гадните хора - манипулаторите!
42
0
 
15
 
! Отговори
do 55 -6 преди 11 години
А като цяло, самите редови евреи са жертви на една клика тяхна. Която ще е готова да ги жертва и ще го направи. Самите те имат нужда от революция и самоосвобождение. Но са изключително силно зомбирани. И едва ли ще се справят. По-вероятно шайката ще ги жертва. За съжаление.
41
5
 
21
 
! Отговори
do 55 -5 преди 11 години
Всеки евреин е длъжен да не се интегрира в обществото, където отиде. Трябва да се стреми да завладее парите и финансите, за да господства над останалите. Тяхно оръжие са рушветите. За това обществата ги намразват. А в холокостта самите евреи избиват тези, които са си позволили да се впишат в обществата, където живеят. Това са признания вече и на евреи. Разбирате, че не случайно международни организации като МВФ, Световна Банка, които са еврейски, защо напират да раздават кредити.
40
1
 
18
 
! Отговори
do 55 -4 преди 11 години
С което практически са направили зависима от тях цялата американска икономика. А населението на САЩ са превърнати във финансови роби. Които работят по12-13 часа, доброволно, без протести, порядъчно зомбирани. Разбира се, финансово са разслоени, за да няма протести.А основата на това робство е Лихвата. Която не случайно в ислямските ортодоксални банки не се прилага, защото един човек заробва друг. И христянството я отхвърля до 16 век, но после еврейско лоби пробива.
39
1
 
19
 
! Отговори
do 55 -3 преди 11 години
След това средните векове Ротшилдови пробили със заемите във френския кралски двор. Направили всички длъжници и се набутали сред аристокрацията. Как САЩ губи независимостта си. Еврейската клика през 1913г спретва финансов преврат. Ликвидира американската национална банка и създава ФЕД. Понастоящем консорциум от 7 еврейски банки. Неговата роля е да даде заем, пак тези заеми на Американското правителство. Сега заема е около 6 трлн.
38
1
 
20
 
! Отговори
do 55 -2 преди 11 години
След една година евреина отива при него и му казва: А сега ми върви двойно. Човекът: ама аз не съм взел двойно. Евреина: да ама си се подписал. Тогава ми дай имотите си. Ако нямаш, ще ми работиш като роб.Така се появило финансовото робство и първите договори за кредит, като форма на пранги.Така евреите се превръщали в едри финансови робовладелци. Злоупотребявайки с гостоприемството на домакините.До момента на бунта на робите. Евреите били избивани и изгонвани.
37
1
 
21
 
! Отговори
do 55 -1 преди 11 години
защото деформират христянството, опитвайки да създадат религията на роба (Ако ти ударят едната буза, обърни си другата - това има съвсем друг смисъл). Създават Кабала, религията на господарите. И се опитват да се пласират като господари. Тръгват по света с пари. Отиват в някое село и казват: Искате ли пари. И ги бутат в ръцете на хората. Кое взел, дали му трябва ли или не, като им дават вземат. И лесно се харчат. Евреина казва: Само се подпиши тук или удари един палец.Човека го прави.
36
0
 
23
 
! Отговори
Един преди 11 години
Това е заиграно положение, ниакаква случайност. Плашат народа тук както и по света - с такива актове. СЛед като хората са наплашени те казват - айде де направете нещо! И те айде готово - повече полиция, камери и в *** и тн. Не се поддавайте.
35
1
 
25
 
! Отговори
йуди преди 11 години
"Еврейската общност у нас очаквала атентата".БРЕ!Ами да бяхте си турили охрана,а не да пляскате карти и да поркате в клубовете си.ЦЕЛИЯТ СВЯТ ЛИ ДА ВИ Е ***? Аман...........Или амин?
34
4
 
16
 
! Отговори
Атанас преди 11 години
Вижте му мутрата, вярвате ли му?всеки който се е сблъсквал с израелски граждани знае за какво говоря!
33
0
 
18
 
! Отговори
Случаен Минувач преди 11 години
Не разбирам защо евреите от 2000 години ги преследват и гонят отвсякъде ? Предполагам Wikipedia не лъже. Сигурно ще да има защо да не ги обичат толкова поколения по целият свят.