ДПС не даде почетно звание на освободителя на Кърджали

"Срам и позор", възмутиха се от БСП и ГЕРБ
Обновена: 21 окт 2012 15:15 | 21 окт 2012 15:15,
631
ДПС не даде почетно звание на освободителя на Кърджали
Сесията на Общинския съвет. Снимка: БТА

Скандал се разрази на тържествената сесия на Общинския съвет в Кърджали, след като генерал Васил Делов - освободителят на Кърджали, не беше обявен за почетен гражданин. 

16 съветници от БСП и ГЕРБ гласуваха "за", но 22 съветници от ДПС гласуваха с "въздържал се" и така генералът не получи званието.

Номинацията на генерал Делов беше издигната от инициативен комитет, в който участват политици, местни журналисти и общественици.

Първоначално ДПС подкрепи идеята, но в последния момент представи подписка с имената на 320 души, които твърдят, че има незараснали рани от Балканската война, и не са съгласни ген. Делов да бъде почетен гражданин на града им.

ДПС предложи тази година да няма почетни граждани, за да бъде празникът обединяващ за всички жители на Кърджали. 

От ГЕРБ и БСП бойкотираха тържествата по повов 100-годишнината от Освобождението на Кърджали заради пропадналото решение.

Срам и позор за Кърджали, коментира областният лидер на БСП Милко Багдасаров. Според него това е не само предпоставка за етническо напрежение, но "директно обявяване на противопоставяне".

Това вече не е празник на Кърджали и може би ще поискаме смяна на датата, като те да дадат предложение защото нямат право да празнуват нещо, в което не вярват, че трябва да правят, заяви депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева.

Председателят на групата съветници от ДПС Расим Муса мотивира гласуването на колегите си с протестната подписка на жители на общината, които поставят под въпрос историческата значимост на ген. Делов. Той заяви, че нямат нищо против ген. Делов и не са против него, но решението трябвало да се вземе единодушно, без възражения.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


631
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
398
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-после да видя ГЕРБ и БСП на една позиция. Де да беше така по всички въпроси (например АЕЦа).
397
2
 
22
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Този от снимката...с въздушния филтър на главата какъв е ?
396
2
 
16
 
! Отговори
Хектор преди 11 години
Битката за България започна.България не е Сърбия и НИЕ ТРЯБВА ДА ПОБЕДИМ.........................................................Съ Нами Бог................
395
3
 
16
 
! Отговори
Висарионович преди 11 години
Има ДПС - има проблем. Няма ДПС - няма проблем !
394
13
 
7
 
! Отговори
турчин преди 11 години
Гледам, че на коментара ми 501 слагате минуси.Ами ако на вас сега ви сменят насила имената?От утре Петър да е Хайнрих, а Иван да е Гюнтер?И после това да се повтори 7 пъти?Защото айде на нас веднъж ни ги смениха, ама на помаците дето са българи (!!!) 7 пъти комунистите им сменяха имената.Вие не знаете, заради информационното затъмнение, но е факт.И това ли е нормално?Комунистите го направиха с българи (помаци).
393
0
 
11
 
! Отговори
до 501 преди 11 години
А как ще наричеш тези,които са вършили същото с българи и арминци в Мала Азия през 19 век?
392
2
 
22
 
! Отговори
турчин до 505 преди 11 години
Ако в България нямаше комунизъм, сега щеше да е сред най-развитите страни в Европа.
391
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Комунистите бяха (и са) антихора."С това изречение се приравняваш с анадолски поганец.
390
0
 
4
 
! Отговори
Хектор преди 11 години
Ще изтекат черните времена. В България нещата ще се променят към добро. Когато с гръм и трясък нахлуе злото и всичко изглежда непоправимо погубено, ненадейно ще настане обрат. Като прогонени от подивели ветрове, ще се разпилеят разбойниците, които с десетилетия са грабили държавата. Ще дойдат честни хора, милеещи за нея. Затова ви казвам: Гласувайте, кой как желае, но гласувайте! Отреденото ще стане, ала всеки трябва да поеме и лична отговорност, за да извърши България своята нелека мисия! Държавата ще се срине. Ще се изредят да я управляват много партии, но нищо няма да постигнат. Напротив ще я крадат. Ще минават тия, ония И ще дойде жена, която ще оправи нещата. Това ще стане към 2017-2018 година. България ще се изправи на крака едва тогаз. С Промяната много лидери и правителства ще се сменят. Най-сетне начело ще застане жена. Ще възвърне в политическия живот истинското родолюбие и забравените изконни ценности. Това ще е белег за изплащане на българската карма. Тогава ще се оттласнем напред. Ще настъпи неудържим разцвет във всички области
389
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Политика не е държавник,мисли за следващите избори,даржавника -за следващото поколение.
388
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Кога ще чуем "безценното" мнение на Доган по въпроса?"Смяташ, че не е заповядал решението на депесарите в Кърдажли ли?
387
14
 
9
 
! Отговори
турчин до Марк преди 11 години
Ок, всичко приемам - колели сме, бесели сме 500 г.Но да се твърди, че в ХХ в. може да се сменят насила имена на хора и това да е се смята за добро е нечовешко.Много ниско падате като одобрявате ''възродителният процес''.Комунистите бяха (и са) антихора.
386
0
 
7
 
! Отговори
Хектор преди 11 години
Докато Европа слисана умува какво да предприеме за осиротялата ни държава, някои политици ще бъдат съдени за поредната, може би най-страшна национална катастрофа. Мнозина ще заплатят с лихви греховете си. От тоз миг нататък властниците ще станат изключително внимателни към събитията в страната. В периода, когато същата тази Европа объркана се двоуми как да реагира, сърбите състрадателно ще ни подадат ръка. Ще ги приемем като братя. Ще дойде време населението в България силно да оредее. Мнозина ще я напуснат. Но по земите ни все ще има хора, зовящи се българи, говорещи родния език. От най-старите народи в Европа сме, няма да ни затрият. Докато има живот на Земята, българите не ще изчезнем. Затова, казвам ви, богоизбрани сме. Други народи ще се заличат, ние не
385
2
 
5
 
! Отговори
Хектор преди 11 години
Два пъти по ей толкова правителства ще се сменят, докато се яви човек, който да не мисли единствено и само за собствения джоб. (Твърди се, че става дума за 14 правителства бел. Стопанина.Едва след позорния акт на разцепване на страната, загрижената за собственото благоденствие политическа класа изведнъж ще се стресне и посъживи. Ще се осъзнае и замилее за позабравеното отечество любезно. Народностната ни карма ще приключи, когато парче земя се откъсне от България. Горчива орис. Едва подир това ще настъпи известно благоденствие за изстрадалия народ. Гонения срещу богомилите България се срива под турско робство, поради натрупаната с векове карма от безмилостните гонения срещу богомилите. По-късно, въпреки многобройните опити, сама не намира сили да отхвърли турското иго. Свободата й идва отвън, от руснаците. Помислете защо се дарява независимост Затова не е изцяло изплатена кармата ни. Предстои наша територия да бъде предадена на Турция. За съжаление, ще се изтърпи и този позорен акт, за да приключи нелеката ни обремененост. Политиците едва тогаз ще се осъзнаят и втурнат да работят за Родината
384
1
 
5
 
! Отговори
Машала Бойко, преди 11 години
Пак *** да правиш съвместни министерски заседания с врага и да викаш на турския аскер "Мараба". Който гласува за ГЕРБ е също като него национален предател. Да не пропуснем и еврейчето Младенов, че и на него много му се събра. ***, начело с Иван Костофф разориха България и я докараха до просешка топга. Те само като чуят думата Русия им се обръщат червата. Мръсни американски мекерета! Ами че нали СДС призна ДПС само и само да събори БСП. Вашта мамка анадолска
383
3
 
3
 
! Отговори
Хектор преди 11 години
Не мислете, че земята, по която стъпвате, ще е все българска. Някога значителен къс болезнено ще се изтръгне от живата й жилава плът. Югоизточната (част). Това ще са нелеки изпитания. Страната ни ще е пред опасност от загуба на държавността. Ударът обаче няма да се приеме толкова страдалчески от народа, защото границите между държавите в ония години ще са размити........................Слава Сверюкова 1979г.
382
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Генерал Делов е престъптнкик,който е отделил кърджалийска област от суверенната турска държава и я предал в пределите на империластическа България. той е всоего врода нашественик и империалест.
381
1
 
1
 
! Отговори
до 489 преди 11 години
Имал е разбира се страх, параноя и шизофрения
380
5
 
2
 
! Отговори
do 488 преди 11 години
Едни същи простотии от 100 години в България 500 години имало място за всеки и за вас даже:) и сега ще се намери
379
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След Балканската война е дадено правото на самоопределение ! Който се чуства турчин може да се изсели спокойно в Турция ! В България може да има мюсулмани ,но няма място за турци !Който го боли ***@ от тогавашният лобут .......ей къде е Турция ! Дори с даули и зурни ще го изпроводим !