ДПС не даде почетно звание на освободителя на Кърджали

"Срам и позор", възмутиха се от БСП и ГЕРБ
Обновена: 21 окт 2012 15:15 | 21 окт 2012 15:15,
631
ДПС не даде почетно звание на освободителя на Кърджали
Сесията на Общинския съвет. Снимка: БТА

Скандал се разрази на тържествената сесия на Общинския съвет в Кърджали, след като генерал Васил Делов - освободителят на Кърджали, не беше обявен за почетен гражданин. 

16 съветници от БСП и ГЕРБ гласуваха "за", но 22 съветници от ДПС гласуваха с "въздържал се" и така генералът не получи званието.

Номинацията на генерал Делов беше издигната от инициативен комитет, в който участват политици, местни журналисти и общественици.

Първоначално ДПС подкрепи идеята, но в последния момент представи подписка с имената на 320 души, които твърдят, че има незараснали рани от Балканската война, и не са съгласни ген. Делов да бъде почетен гражданин на града им.

ДПС предложи тази година да няма почетни граждани, за да бъде празникът обединяващ за всички жители на Кърджали. 

От ГЕРБ и БСП бойкотираха тържествата по повов 100-годишнината от Освобождението на Кърджали заради пропадналото решение.

Срам и позор за Кърджали, коментира областният лидер на БСП Милко Багдасаров. Според него това е не само предпоставка за етническо напрежение, но "директно обявяване на противопоставяне".

Това вече не е празник на Кърджали и може би ще поискаме смяна на датата, като те да дадат предложение защото нямат право да празнуват нещо, в което не вярват, че трябва да правят, заяви депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева.

Председателят на групата съветници от ДПС Расим Муса мотивира гласуването на колегите си с протестната подписка на жители на общината, които поставят под въпрос историческата значимост на ген. Делов. Той заяви, че нямат нищо против ген. Делов и не са против него, но решението трябвало да се вземе единодушно, без възражения.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


631
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
438
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още ли има ***, на които да не им е ясно, че Турция работи активно срещу страната ни, че иска нашата земя /няма значение под какъв предлог/ и пълно влияние в региона? Че за тях ние продължаваме да сме "рая", която трябва да си знае мястото и временно се е изплъзнала от контрола им? Турция винаги е работила тайно и явно против националните ни интереси, а мераците за отцепване на българска територия дори не се прикриват!!! Политиците ни са за бой, от тях трябва да почнем!
437
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има ли още ***, на които не им е ясна ретроградната роля на тази етническа партия?
436
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
на тези които се чувстват - ,, по - малко българи ,, и повече *** ...... с а м о с е д н а п р о м я н а в и з б и р а т е л н и я з а к о н и с т е а у т ........... само трябва да се гласува в парламента , където дпс е едно нищо , като брой депутати ........ и край на ,,изборният туризъм,, .......
435
1
 
9
 
! Отговори
перо преди 11 години
Е, какво стана накрая. ДПС показва мускули, да отговори ГЕРБ.Доколкото зная държавата дотира тютюна.Значи има пари за тютюн , а няма пари да се увеличат детските надбавки. Докога???
434
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То за тези от ДПС Ботев и Левски са терорирсти...
433
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей тия *** е крайно време да се изритат от властта.Все едно в част политици от Юг да отказажат почетно звание на генерал от Севера който се е сражавал в гражданската война.
432
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичките ни национални катастрофи са от национализъм. И от лакомия. Кога България е владяла Цариград че изкрейзилия Фердинанд хвърля армията да го превзема? И падат 70000 човека в това блатисто и тясно пространство на Чаталджа? Турската лакомия и национализъм ще им изиграе лоша шега пък на тях. Сами ще се докарат до задънена улица. Свръхнаселението им ще гладува хронично само след 20 години и тогава политиците им ще трябва да им обясняват да ги залъгват.
431
0
 
0
 
! Отговори
до 534 преди 11 години
ти научаваш, защото не си си учил уроците и не си чел достатъчно. Не обвинявай за неосведомеността си друг а търси вината в себе си.
430
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-голямата тъпотия на националистите е следната: Нашия национализъм е полезен а всички чужди национализми са вредни. Е да ама истината е че абсолютно всички национализми са вредни. Нали ако се осъществи блянът за Велика Турция хората ще живеят по-зле даже и турците. Ще има войни и разруха и това не е от полза на самата Турция. И те добре го знаят но им трябват ограничени избиратели които да лъжат на изборите. ДПС също се бори за излъгване на избиратели, нашите националисти също.
429
2
 
5
 
! Отговори
до 535 преди 11 години
това е пълна глупост - при тоталитаризма е така но при демокрацията кмета се избира от мнозинството. Не може трима българи да определят кмета. В кой век живееш. На Босилеград, на Тараклия и много други места пък кметове са българи. Важното е тъпите национализми - турски и български да бъдат осъзнати че са най-голямото зло и хората да живеят в мир и добросъседство. Но вие искате гласове на всяка цена и не ви пука какво мисли българина и турчина, важно е да се докопате до кокала.
428
2
 
9
 
! Отговори
абе преди 11 години
явно тези хора не им се живее в България, затова се въздържали при гласуването.Крайно времебългарина да престане със своята толерантност.Слава на Ген. Делов, но трябваше да ги про-гони такива.Който не му се гласува в България е враг на българите,турска *** е.
427
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДПС трябва да се изкорени от българската политика,ако трябва и със сила.
426
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДПС е против Белене но задкулисно. Те мразят своите избиратели и искат да им плаща скъп ток а България да внася ток от Туркийе. Основен съюзник в тая антибългарска идея им е Костов има и други.
425
2
 
10
 
! Отговори
до 532 преди 11 години
Българския национализъм не е вреден,такива като теб са вредни! Това е български град,и в него трябва да управляват българи.
424
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и дюнер яж , и ибрик използваи , обаче малко по надоло от м. търново . щом не ви харесва тук .... а т у к а не е турция ..... т у к е моята д ъ р ж а в а ..... това се отнася за всички от ,,дпс,, ..........
423
3
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Незабавно отнемане на Българското гражданство
422
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Продължава от историята да се прави политика. Така се помпа български и турски национализъм които са си еднакво вредни. Нима българите от югославия биха искали да се даде почетно гражданство на Босилеград на Никола Пашич. Защо не се изтъкне някой културен деец например. Но не трябва да става скандал. Делов не е родом от Кърджали нали? От Котел е ето къде е редно да е почетен гражданин. Сигурно съм по патриот от истерясалия политически националист - българин или турчин. Стига партийни циркове.
421
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И така България се управлява от турци!!!
420
2
 
16
 
! Отговори
ДСБ преди 11 години
Време е вече в българското законодателство да се въведе наказание "изселване", заместващо затвора. Наказанието да включва и отнемане на цялото имущество (движимо, недвижимо и пари). То да се прилага както към радикалния ислям, така и към всеки, който не зачита правата на жените. Ако това стане, до четири години в България няма да има мюсюлмани.
419
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Религията е въздишка на потиснатата твар, тя е душата на един безсърдечен свят, както е и духът на едно бездуховно състояние. Тя е опиум за народа." Докато има необразовани и нецивилизовани хора,религията ще бъде използвана за етническо и религиозно напрежение,сблъсъци и войни.