ДПС не даде почетно звание на освободителя на Кърджали

"Срам и позор", възмутиха се от БСП и ГЕРБ
Обновена: 21 окт 2012 15:15 | 21 окт 2012 15:15,
631
ДПС не даде почетно звание на освободителя на Кърджали
Сесията на Общинския съвет. Снимка: БТА

Скандал се разрази на тържествената сесия на Общинския съвет в Кърджали, след като генерал Васил Делов - освободителят на Кърджали, не беше обявен за почетен гражданин. 

16 съветници от БСП и ГЕРБ гласуваха "за", но 22 съветници от ДПС гласуваха с "въздържал се" и така генералът не получи званието.

Номинацията на генерал Делов беше издигната от инициативен комитет, в който участват политици, местни журналисти и общественици.

Първоначално ДПС подкрепи идеята, но в последния момент представи подписка с имената на 320 души, които твърдят, че има незараснали рани от Балканската война, и не са съгласни ген. Делов да бъде почетен гражданин на града им.

ДПС предложи тази година да няма почетни граждани, за да бъде празникът обединяващ за всички жители на Кърджали. 

От ГЕРБ и БСП бойкотираха тържествата по повов 100-годишнината от Освобождението на Кърджали заради пропадналото решение.

Срам и позор за Кърджали, коментира областният лидер на БСП Милко Багдасаров. Според него това е не само предпоставка за етническо напрежение, но "директно обявяване на противопоставяне".

Това вече не е празник на Кърджали и може би ще поискаме смяна на датата, като те да дадат предложение защото нямат право да празнуват нещо, в което не вярват, че трябва да правят, заяви депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева.

Председателят на групата съветници от ДПС Расим Муса мотивира гласуването на колегите си с протестната подписка на жители на общината, които поставят под въпрос историческата значимост на ген. Делов. Той заяви, че нямат нищо против ген. Делов и не са против него, но решението трябвало да се вземе единодушно, без възражения.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


631
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
418
3
 
2
 
! Отговори
До Патриот преди 11 години
тогава каква ще е разликата от комунизма ? в една демократична държава правата на един човек са ограничени с правата на другия.това важи както и за българите така и за другите живеещи в БГ.
417
0
 
14
 
! Отговори
Един Българин преди 11 години
Какви са незарасналите рани? Че не се е оттеглил и не е позволи етническо клане? Че е опазил и едните и другите и са живели в мир 100 години (и дай боже да живеят за винаги)? България още преди 100 години показва напредничево мислене и единствена опазва националните си малцинства и държи на тях през всичките тези години (за разлика от Гърция и Турция). Всеки български гражданин има равни права с всички останали. Това е една от каузите на Балканската война.
416
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
толерантността на Балканите обикновено води до катастрофи и изчезване на държави. Доказан факт.
415
1
 
22
 
! Отговори
до ик преди 11 години
дпс не е про-турска, а турска партия. евро-рома не е про-***, а *** партия. а това, че и двете са съставени от башибозук с неясен произход, е друга история.
414
0
 
20
 
! Отговори
щирлиц преди 11 години
"Незарасналата рана"се нарича ДПС.Когато зарастне,България ще е едно добро място за живеене.
413
2
 
26
 
! Отговори
ИК преди 11 години
Ако някои направи ретроспекция на дейността на ДПС ще види как се държат на политическата сцена.Пример е позицията им за радикален ислям.В цял свят има- в България- няма, но за националните герои са против.Това е една ислямистка ,протурска партия.Трябва да се забрани.За тях демокрация е само те да имат права и привелегии.
412
3
 
4
 
! Отговори
Българин преди 11 години
До лорд джон:Ако в устата на Чърчил вместо пура завра един черен(тъмен),космат ,балкански не субект,а член дали ще бъдеш толерантен "г-н"демократино?
411
2
 
21
 
! Отговори
Българин преди 11 години
А честито!Подготвяйте се скоро и за федерация България.Най-големите престъпници и мафиоти започнаха да ни диктуват какво да правим в собствената си страна.Ама защо се учудваме-един БГ ***,бивш кмет, от уж българското село със смесено население-Яворница,Петричко обясняваше на всеослушание,че Левски,Апостола бил най-обикновен ку*вар и защото чу*ал и жената ,и дъщерятя на поп Кръстьо,последният го предал.И колко добре живели българите по време на турското робство,та чак руснаците се възхищавали
410
6
 
9
 
! Отговори
Един срещу други преди 11 години
Е, сега разбрахте ли, че тази Българска демокрация е предателство на Българщината. А всички десни, които така ратуват за нея, са си родоотстъпници. Наглед русофоби, вътрешно туркофили. Вече не вярвам на националист, членувал и бил деен член на дясна партия. Примерът с Волен Сидеров е достатъчен. Две години гласува всички антисоциални закони на ГЕРБ. Май и НФСБ ще се окажат същите. Някои предавания на СКАТ са в противоречие на национализма. Противоречива работа. Няма националноотговорна партия.
409
4
 
25
 
! Отговори
Мислещ преди 11 години
Крайно време е да забранят ДПС със закон и всичките депесопартийци да ги екстрадират в Анадола за шомплиране.
408
4
 
28
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
В България живеят Българи. Който иска да живее по друг начин да отива в Турция, Саудитска Арабия и Индия. Ако иска да си слага тюрбани, фесове, забрадки да го прави там.
407
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Резултатът от 22 годишното управление на мекотели,които ги е страх от *** Доган ефенди.А трябваше да отиде в дранголника още заради "Оня списък".А Бойко му подари куче... коко
406
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички *** в Кюрдистан!
405
2
 
4
 
! Отговори
к.539 преди 11 години
Извинявам се, допуснал съм правописна грешка: пише се КърджАли.
404
6
 
27
 
! Отговори
Възмутен преди 11 години
Капъкуле не е ли близо до Кърджъли? Чи го крепите в България , ***-помаци, които преди 4 века от българи станахте турци, а сега се пишете ислимисте бетер турците?! Марш там, в Анадола и дано там ви изгният костите, хора, които не уважавате собствената си страна и нейните закони! Нали искате да сте турци: турците живеят в Турция, а в България са българите! *** и нагла пасмина! Веднаж вече продадохте народността и вярата си, не се правете на правоверни!
403
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия в България ли живеят бе ? От къдеси вземат Заплатите ?
402
0
 
0
 
! Отговори
Ккк преди 11 години
От 535 беше до 518 а не до 511
401
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е какво се чудите. В Кърджали има повече Турци от колкото Българи.На Турците не им харесва идеята и не я приемат.Свиквайте с Демокрацията.
400
4
 
33
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
КАКВО СА СЕ РАЗГАЩИЛИ ТИЯ БЕ ТУКА ДА НЕ Е АНАДОЛА В БЪЛГАРИЯ СМЕ
399
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Турция всички граждани са Турци. Кюрдите не иската да се пишат турци и затова те нямат докувенти. Не съществуват. Роден ли си в Турция - значи си турчин. Българският свеещенник, който стопанисва желязната черква Св.Стефан в ИстаМбул е по паспарт също турчин - с турско име. Щото е роден там. Който живее в България е българин ,който не е българин- да си ходи.Както прави Турция.