ДПС не даде почетно звание на освободителя на Кърджали

"Срам и позор", възмутиха се от БСП и ГЕРБ
Обновена: 21 окт 2012 15:15 | 21 окт 2012 15:15,
631
ДПС не даде почетно звание на освободителя на Кърджали
Сесията на Общинския съвет. Снимка: БТА

Скандал се разрази на тържествената сесия на Общинския съвет в Кърджали, след като генерал Васил Делов - освободителят на Кърджали, не беше обявен за почетен гражданин. 

16 съветници от БСП и ГЕРБ гласуваха "за", но 22 съветници от ДПС гласуваха с "въздържал се" и така генералът не получи званието.

Номинацията на генерал Делов беше издигната от инициативен комитет, в който участват политици, местни журналисти и общественици.

Първоначално ДПС подкрепи идеята, но в последния момент представи подписка с имената на 320 души, които твърдят, че има незараснали рани от Балканската война, и не са съгласни ген. Делов да бъде почетен гражданин на града им.

ДПС предложи тази година да няма почетни граждани, за да бъде празникът обединяващ за всички жители на Кърджали. 

От ГЕРБ и БСП бойкотираха тържествата по повов 100-годишнината от Освобождението на Кърджали заради пропадналото решение.

Срам и позор за Кърджали, коментира областният лидер на БСП Милко Багдасаров. Според него това е не само предпоставка за етническо напрежение, но "директно обявяване на противопоставяне".

Това вече не е празник на Кърджали и може би ще поискаме смяна на датата, като те да дадат предложение защото нямат право да празнуват нещо, в което не вярват, че трябва да правят, заяви депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева.

Председателят на групата съветници от ДПС Расим Муса мотивира гласуването на колегите си с протестната подписка на жители на общината, които поставят под въпрос историческата значимост на ген. Делов. Той заяви, че нямат нищо против ген. Делов и не са против него, но решението трябвало да се вземе единодушно, без възражения.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


631
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
378
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СРАМ СРАМ СРАМ
377
2
 
14
 
! Отговори
Babalu преди 11 години
Къде е бай Тошо, да им излекува раните!
376
2
 
11
 
! Отговори
Освободителя преди 11 години
Полковник Владимир Серафимов,Освободителя на Централните Родопи,Балканска война -1912 година-НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДЕВИЗА НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ-ОБЕДИНЕНИЕ НА ПЛЕМЕТО НИ.
375
0
 
7
 
! Отговори
хахахахаха преди 11 години
е ся тивуняка да иде да откри е още една джамия,хахаха
374
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много ясно, че като половината от гражданите са турци е пълна тъпотия да издигаш подобна кандидатура за почетен гражданин. И каква е тая простотия да се обявяват починали за почетни граждани? Питали ли сте човека дали иска да е почетен гражданин с цената на това да се създава напрежение между гражданите?
373
2
 
9
 
! Отговори
Уточнител5 преди 11 години
Нека се обединим срещу новия и много опасен враг, с когот Империята воюва вече 20 г....". Царят обаче отклонил поканата (такива покани отклонили и кралете на Сърбия, Босна и т.н).Резултатите са известни.Дано не преживеем историята отново... ЗА СВЕДЕНИЕ НА НЕСВЕДУЩИТЕ: Битката за България започна (вече и официално)!!
372
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НО, все още има някаква надежда: всички, които сме българи, да забравим поне в този случай партийните интереси и да се обединим в името на по-висшия интерес - БЪЛГАРИЯ. ПРЕДИ около 650 години в Търново при цар Иван Александър дошли пратеници от императора: "....брате во Христе появи се в нашите земи нечестивото Османско племе и много беди натвориха, завзеха много от нашите земи в Азия, а от една година вече владеят и крепостта Галиполи отсам проливите. Нека се обединим срещу новия и
371
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В България има вече над 3000 джамии, на много места и по две! Питах един кмет на едно село в балкана, където живеят само амуджи, защо им е втора джамия, а той отговаря: Не ни е необходима, тя и в едната влизат хора само при погребение, но като ни дават парите за строежа и като искат, кво да прая. Извода е, че роенето на хиляди джамии из цялата ни страна е умишлено и целенасочено, с цел маркиране на територия и някой плаща не само за тяхното построяване, но и на управляващите ни, за да си затварят очите.
370
3
 
3
 
! Отговори
Уточнител3 преди 11 години
тяхното (на АБпФК) господство измислиха т.нар. "Възродителен процес" - сам по себе си престъпен, но и представляващ върха на глупостта, който нанесе огромна и невъзвратима вреда на нац. интереси. Разбира се БКП/БСП останаха верни на себе си - след 10 .11.1989 създадоха ДПС от "свои" хора (всички агенти на КДС) с користни политически цели и 20 г. ги подкрепяха в смесените райони, докато се стигна до днешния инцидент.НО, все още има някаква надежда: всички, които сме българи, да забравим поне в
369
1
 
1
 
! Отговори
Уточнител2 преди 11 години
"македонци", като си послужи с нечуван терор и убийства, като същевременно подкрепи жестоките репресии на Тито срещу българите в Югославска Македония, а по късно и срещу българите в Гръцка Македония (виж засекретения доклад на видния родоотстъпник Г. Димитров пред 5-ти конгрес на БКП). После НРБ води 30 години политика на "ненамеса" в антибългарските кампании в СФРЮ, а също и в Гърция, Румъния и Турция. И накрая, когато се усетиха, че тази политика е опасна и за тяхното (на АБпФК) господство изм
368
1
 
3
 
! Отговори
Уточнител преди 11 години
Ако "червените" решат да се присъединят към патриотичните сили, това може само да е от полза за Родината, нали така или иначе всички сме българи (дори и т.нар. "русофили", повечето от които на знаят и грам руски).Нека обаче те не се обиждат, но БКП беше тази, която ОДОБРИ "Добруджанската", "Тракийската" и "Македонската" нации, а също превзе Тракийските дружества за да ги използва против националния интерес на България. Пак тя - БКП, насилствено преобърна българите от Пиринска Македония в "маке
367
0
 
5
 
! Отговори
до 474 преди 11 години
Отдавна мина времето на "някакви съображения". Казва се ясно и открито без твоето шикалкавене.
366
0
 
7
 
! Отговори
туркофоб преди 11 години
Прав е луд гидия, за съжаление - много прав.
365
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какъв ви е проблема? Градът си има самоуправление, като не искат да го обявят за почетен гражданин, значи си имат някакви съображения.
364
2
 
1
 
! Отговори
турчин до 469 преди 11 години
То по твойта логика по света са много малко градовете, които принадлежат на страната в която се намират в момента.Филипополис - Пловдив, София - гръцки имена.Истанбул идва от i stin poli (в града-гр.), което се произнася на гръцки "истинболи".Измир - Смирна, Ефес - гръцки имена.
363
2
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
И защо този град се нарича Кърджали?Защо не Деловград,а?
362
1
 
3
 
! Отговори
Тотев преди 11 години
А защо до сега не е дадено подобно звание?И защо се иска чак сега ,130 години са минали,не са дали или не са редовни документите има ред и бюрокрация технологично време,или просто някой казал дайте и те не дали???
361
4
 
12
 
! Отговори
Луд Гидия преди 11 години
Щом един град се казва "Кърджали" той не е български. Какво освобождаване чествате тогава, щом този град е останал турски и с турско име, и там турците командват и не се чува българска реч? Простаци-българи, защо не сте прекръстили този град, ами 100 години носи гадното турско име? И ето ви сега "нови кърджалии в нова полуда, кои продали майка си за мащеха." (Не е по Ботев.) И на всичкото отгоре си избрахте държавна глава, която мълчи като пу.ка в центъра на града пред подигравката на ***
360
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде е сега " кръглата маса" на политическите сили на прехода, къде е г-н Иван Костов и СДС които под чиито натиск се създаде ДПС, къде е царя и г-н Станишев с които ДПС делеше власта 3:5:8.Къде са българските партии в Република Турция?Г-да управници бивши и сегашни длъжници се на майка България!
359
3
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Допълнение от 462. Ако ген. Делов възкръсне, тези *** представящи се за турци ще ги издави в река Арда.