Кукли с лика на Дянков на родителския протест

Майки напомниха, че освен в икономическа, сме и в демографска криза
Обновена: 9 фев 2013 20:25 | 9 фев 2013 15:20, Веселина Йорданова
218
Кукли с лика на Дянков на родителския протест
Деца на протеста в София. Снимка: БТА

Родители протестираха за по-високо майчинство и детски надбавки. Освен в София, на улицата излязоха още в Бургас, Пловдив, Благоевград, Добрич.

В столицата шествие премина по жълтите павета от Народното събрание до Министерския съвет. Протестът бе организиран от Инициативен комитет за повече грижа за децата в България.

Евгения Тодорова, член на инициативния комитет, заяви, че следващата стъпка на протестиращите майки е изслушване в Европейския парламент, вероятно в началото на март. По думите й има възможност при одобряването на отпуснатите средства по европейските програми, приоритетните сектори на правителството да бъдат преструктурирани.

Протестиращите напомниха, че страната ни се намира освен в икономическа криза, и в демографска криза и последните три години у нас са се родили по-малко деца с 20 000.

Още по темата

Според майките отпуснатите от правителството 30 млн. лева за строителството на нови детски градини не са достатъчно за справяне с проблема, защото в тях ще бъдат настанени не повече от 1500 деца.

Протестиращи носеха в ръце кукли, облечени с тениски с надпис „За мен бюджет няма, да му мисли мама”, като на някои от лицата на детските играчки бяха поставени образите на министъра на финансите Симеон Дянков и на зам.-председателя на парламентарната социална комисия Светлана Атанасова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
брюксел ще унищожи България
164
4
 
36
 
! Отговори
Коко преди 11 години
До куклата на Дянков трябва да има кукла и на Борисов, ЦЦ, Фидосова и други герберски "герои"
163
14
 
18
 
! Отговори
БСП+Партия Рома преди 11 години
На парламентарните избори през 2009 Коалиция за България включва:Българска социалистическа партияДвижение за социален хуманизъмБългарски социалдемократиПартия РомаКомунистическа партия на БългарияБългарски земеделски народен съюз Александър СтамболийскиНова Зора На парламентарните избори през 2013 Коалиция за България ще включва:Българска социалистическа партияПартия Рома......Има ли смисъл да говорим кой работи против интересите на българите в собствената им държава и поддържа висока *** раждаемост.Гласувайте за БСП пак като ви е толкова акъла, национални пр
162
7
 
15
 
! Отговори
БСП+Партия Рома преди 11 години
Коалиция за България е име, използвано от общинските избори през 1999 насам за политическите коалиции, съставени от Българската социалистическа партия (БСП) и други 8, по-малки, близки до БСП партии.На парламентарните избори през 2005 Коалиция за България включва:Българска социалистическа партияБългарски социалдемократиПолитическо движение СоциалдемократиДвижение за социален хуманизъмПартия РомаКомунистическа партия на БългарияБългарски земеделски народен съюз Александър СтамболийскиЗелена партия в БългарияНа парламентарните избори през 2009 Коалиция за България включ
161
7
 
22
 
! Отговори
# Има ли държава? преди 11 години
"Щастлив емигрант?!"... Трябва много да си си плюл на сурата, за да си щастлив там дето никой не те иска. Местните те уважават, колкото ние уважаваме *** тука. Не се опитвай да ме опровергаваш. Завърших в Германия, работих в "Дойче телеком" няколко години, но не можах да свикна с отношението на местни *** (и там ги има, ама нали са си у тях) да се опитват да ми се качат на главата... Ако, някой ще ми се "качва на главата", то по- добре да е българин... Гъзолизец в чужбина? Мерси!
160
3
 
45
 
! Отговори
бЕЗСИЛИЕ преди 11 години
Трябва да се засрамим,че децата вършат нашата работа.Какво ли има в главиците им още от сега. До къде стигнахме - ,децата на България да протестират за детството си. Дянков и Борисов ,толкова ли сте бездушни,засрамете се. Гневни сме и не ви мислим доброто!
159
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мисля, че не трябва да увеличават детските, а бащите да си стиснат *** и да работят, както е в белите страни и издържат семействата си.Държавата да се погрижи за семейно подоходно облагане за облекчаване на семействата.
158
6
 
43
 
! Отговори
Има ли държава? преди 11 години
До ИстинатаИ какво като работих 20 години за държавата? Накрая Герберастите нагло се подиграха със всичко. Заради тяхната политика събрах смелост да емигрирам. Сега съм щастлив като емигрант и никога няма да се върна в тая дупка наречена България. Хора спасявайте децата си зад граница! Лично моите няма да са българи. В българия нека останат само мутрите да си управляват гетото!
157
0
 
32
 
! Отговори
ultra преди 11 години
Детски само срещу бележки, че си платил ток и вода иначе *** само това чакат.
156
4
 
46
 
! Отговори
Не сме за бесепето.. преди 11 години
Дянков ако ти кажа колко много хора познавам които гласуваха за вас а сега няма да го направят направо си търси нова работа. Не ни дреме за вас! Не сме за бесепето...
155
10
 
45
 
! Отговори
33 преди 11 години
ГЕРБ НАЙ-ГОЛЕМИЯ КАТАСТРОФА ЗА БЪЛГАРИЯ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 100 ГОДИНИ
154
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички мразят ГЕРБ и БУДА
153
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Parichki samo do vtoroto dete, po natam si e qsno, che roditelite sa s vazmojnosti i si precenqvat deredgeto
152
10
 
21
 
! Отговори
А ЗАЩО СЕГА ? преди 11 години
През тези черни 23 години нямаше майки, които да се нуждаят от пари от държавата, може би ! Сега реват същите тези, които ни ограбиха до кокал и натикаха нашите деца по гробовете, за да могат пак да смучат с вендузите си от вимето на дойната крава за тях- България ! Не, благодаря- не искам да ви виждам повече, а последното ми дете няма, в никакъв случай няма да го оставя в лапите на тази алчна и проста българска *** ! Смърт за тази " държава " !!!
151
0
 
36
 
! Отговори
Как без претенции?! преди 11 години
Защо да нямам претенции към "държавата" при условие, че имам договор с нея: тя иска от мен да си плащам данъците, таксите, сметките, застраховките и винетките, а в замяна ми е обещала разни неща. А и искам минималното - да не ми отвлекат детето, да няма наркотици в училище, да няма кучета по улиците.След като не получавам нищо за здравните си и пенсионни вноски, искам поне да имам избор - сами ще се оправяме, добре, но да не плащам постоянно за нещо. Има такса дори върху помощта при раждане!
150
0
 
32
 
! Отговори
Варна преди 11 години
Само българките да получават,за *** да вземат от доходите на ***.Така е справедливо.
149
11
 
21
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 11 години
Ей много *** в тоя форум.Много сбъркани чипове.Българи спрете да се държите като ***.Никой не ви е длъжен.Стягайте си задниците и сами се оправяйте.Това че сте решили да живеете в София,да имате работа за 2000 кинта на бюро в офис,да ви се осигурява място в детска градина,място за паркиране където и когато пожелаете не означава че държавата ви е длъжна.Няма нищо срамно да гледаш градина.Размърдайте се оставете чашите и дистанционното и здраво се захващайте за работа
148
2
 
16
 
! Отговори
Даскалов преди 11 години
Здрвейте, аз съм от 16 апартамент и та да питам ... тия кукли акъл нямат ли ?
147
4
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
абе всички който искат по високи детски надбавки правят ли си сметката каква услуга ще напрявят на *** не не работят защото са мързеливи и ебливи това първо другото е знаят ли имали платено майчинство вбелите държови в европа и света -НЯМА има 2-3 месеца неплатен отпуск и отново на работа да работят и да се развиват кариерно и като има голяма заплата ще се осигурява на цялата сума а не на 200-350лв и още знаят ли в швейцария че на 5месеца ги дават в ясла или имат гледачки
146
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки иска пари, а никой, не се замисля, че няма от къде да дойдат, освен от малцината хора които работят и плащат данъци. Тези хора деца нямат ли, хляб не ядат ли? Дянков се чуди какви данъци да измисли, заради такива искащи. Толкова болни деца има. По- добре да няма майчински и детски, а да се дават пари за лечение на болни деца, (защото никоя майка не е застрахована)... а, лечението е много по- скъпо и от храната и от памперсите. Който си е родил дете е длъжен сам да си го храни и облича и да няма претенции към държавата, освен (не дай си Боже) за лечение.