Кукли с лика на Дянков на родителския протест

Майки напомниха, че освен в икономическа, сме и в демографска криза
Обновена: 9 фев 2013 20:25 | 9 фев 2013 15:20, Веселина Йорданова
218
Кукли с лика на Дянков на родителския протест
Деца на протеста в София. Снимка: БТА

Родители протестираха за по-високо майчинство и детски надбавки. Освен в София, на улицата излязоха още в Бургас, Пловдив, Благоевград, Добрич.

В столицата шествие премина по жълтите павета от Народното събрание до Министерския съвет. Протестът бе организиран от Инициативен комитет за повече грижа за децата в България.

Евгения Тодорова, член на инициативния комитет, заяви, че следващата стъпка на протестиращите майки е изслушване в Европейския парламент, вероятно в началото на март. По думите й има възможност при одобряването на отпуснатите средства по европейските програми, приоритетните сектори на правителството да бъдат преструктурирани.

Протестиращите напомниха, че страната ни се намира освен в икономическа криза, и в демографска криза и последните три години у нас са се родили по-малко деца с 20 000.

Още по темата

Според майките отпуснатите от правителството 30 млн. лева за строителството на нови детски градини не са достатъчно за справяне с проблема, защото в тях ще бъдат настанени не повече от 1500 деца.

Протестиращи носеха в ръце кукли, облечени с тениски с надпис „За мен бюджет няма, да му мисли мама”, като на някои от лицата на детските играчки бяха поставени образите на министъра на финансите Симеон Дянков и на зам.-председателя на парламентарната социална комисия Светлана Атанасова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако бях на мястото на тия идиотчета от снимката, щях да се срамувам от родителите си. Благодаря на Бога, че родителите ми са нормални хора, а не простаци и просяци.
144
0
 
29
 
! Отговори
тъжната реалност вБГ преди 11 години
*** пита баша си:- Татко, какво е демокрация?Бащата:-Демокрация е тогава, когато всички бели работят (ако имат работа), а ние получаваме помощи просто ей така и нищо не плащаме. А това не ги ли дразни?- Дразни ги сине, ама това вече е расизъм.
143
0
 
25
 
! Отговори
РБ преди 11 години
Да получават само работещите и плащащи данъци българи *** НИЩО.
142
5
 
18
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Тези които имат пари най реват ,че не им стига едва ли са били там майки който работят и се чудят как да си гледат децата,политика и пак политика е това.
141
1
 
25
 
! Отговори
ххх преди 11 години
Липсата на работа,ред и бъдеще гони младите българи в чужбина кой да ражда деца ?От държавата се възползват *** получават детски надбавки,помощи,енергийни помощи,болници и др.Цялата държава се ангажира с тях без да плащат данъци и сметки да благодарим на политиците отглеждат си електорат за гласуване.
140
11
 
21
 
! Отговори
Сали преди 11 години
Добре че е ГЕРБ да налага финансова дисциплина че иначе България отдавна да е фалирала и да моли за помощи от ЕС и МВФ! Българите трябва да се научат да затягат колана, да работят и да мълчат! Сега е криза и социалните придобивки са лукс който не можем да си позволим! Трябва първо да постигнем икономически растеж!
139
6
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Моника не стачкува, тя си открадна достатъчно парички с оня Хохегер, когато Станишев беше премиер! Дария е осигурена, въпреки че баща и няма един ден трудов стаж!!!
138
5
 
18
 
! Отговори
до 160 преди 11 години
Предпочете да задоволи сексуалните си потребности,защото гея е в чужбина.
137
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не искам детски надбавки. Искам да живея в нормална държава, където дори и хората, които са на най-ниското стъпало в йерархията и получават минималната за страната заплата, живеят нормално.Парите им стигат да се нахранят, да се облекат и да си платят наема.А тук скъсваш се от работа, работиш и извънредно, еждневно са ти нарушени правата и едва свързваш двата края.Стига с тези помощи и надбавки, дайте шанс на хората да работят и да получават достойно възнаграждение за труда си.
136
10
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
158, по-големи *** от Станишев и Доган не сме имали в никое правителство! Какво направиха те за майките, за учителите, за училищата, за детските градини?!
135
2
 
19
 
! Отговори
мр. килер преди 11 години
Ми да, истината е във копането...мани ги високите технологииии! Само картофи и домати, компоти и суджук! Магистрали и асфалт! Дееволюция---- Алилуяяяя.Но вижте ги малките гадни комунистчета, те стачкуват вместо да пасат офцеее...малки гадни хрантутничета!
134
3
 
19
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Моника Станишева протестира ли?
133
2
 
19
 
! Отговори
А защо сега ? преди 11 години
През тези черни 23 години нямаше майки, които да се нуждаят от пари от държавата, може би ! Сега реват същите тези, които ни ограбиха до кокал и натикаха нашите деца по гробовете, за да могат пак да смучат с вендузите си от вимето на дойната крава за тях- България ! Не, благодаря- не искам да ви виждам повече, а последното ми дете няма, в никакъв случай няма да го оставя в лапите на тази алчна и проста българска *** ! Смърт за тази " държава " !!!
132
4
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
До 152И се обиждат, че премиера им казал да садят картофи и да станат овчари! Младите искат само сеск, наркотици и рокендрол, а храната си мислят че е даденост. Истината е в земеделието, а сега внасяме отровни картофи от Полша и дървени домати от Турция! Срам при тези земи, които имаме!!!
131
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В коя *** махала се развиват действията? Като ще им плащаме за децата поне да им ги правим. Който си създава деца да си ги храни. За моите никой нищо не ми е давал. От такива като Цонев няма пари.
130
3
 
21
 
! Отговори
MERIAN преди 11 години
До Сали Здравей Сали , ти май нямаш ясна предства как се гледа едно дете, колко пъти той се разболява и как майките с малки деца са дискримирани от работодателите.
129
2
 
22
 
! Отговори
ДО 150 преди 11 години
При това положение е ясно, че затваряме България, като бяла държава!И да кажем на мюсюлманите:ГОТОВО! НИЕ ОСВОБОДИХМЕ ТЕРЕНА! МОЖЕТЕ ДА ЗАПОВЯДАТА!
128
7
 
15
 
! Отговори
mr. килер преди 11 години
Егати, за това сме на това дередже по времето на баба Тонка децата пасяха офце, копаха картофи! Вижте ги сега, разпищолили се по улиците, гадни и мързеливи! От сто килиметра им личи , че са от младежкото бсп, гадни комунистчета! Мачкай ги боко будьо
127
0
 
23
 
! Отговори
valya.doncheva преди 11 години
До Сали"Едно време жената като роди и на втората седмица се връща на работа на полето".Едно време жената е била родилка - лехуса 40 дена. Задължително.И моля мъжете да престанат да говорят глупости.
126
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Децата са ЛУКС за белите хора в България както всичко друго включително и храната.На ръба сме и не рискуваме повече защото мечтите ни са вече за СКРАП и годинките не прощават. ДЕЦА простете на невежите управници ,защото алчността им е необятна като вселената.09.02.2013 г. /Един бял простосмъртен българин./