Кирил Йорданов се загрижи за бюджета: Харчете разумно!

Кметът на Варна в оставка с поредно писмо до медиите
Обновена: 11 мар 2013 14:19 | 11 мар 2013 14:17,
51
Кирил Йорданов се загрижи за бюджета: Харчете разумно!
Кирил Йорданов. Снимка: Булфото

Седмицата във Варна започна с поредното прессъобщение, разпратено до медиите от кмета в оставка Кирил Йорданов. В него той изказва загрижеността си за приетия бюджет на Общината за 2013 година. „За всеки разход трябва да се информира обществеността, а по-големите да се правят с нейно одобрение”, подчертава Йорданов.

Той казва още, че приоритетите, според приетия бюджет, не са свързани с инфраструктурата, спортните площадки, междублоковите пространства и осветлението, както е било в предишните години.

Още по темата
„Виждам, че бюджетът на община Варна – и като изпълнение, и като средство за обезпечаване на съществуването на града за цялата 2013 г., е под въпрос.  Длъжен съм да отправя предупреждение - всички разходи на общината, оттук нататък, трябва да бъдат съобразени с конкретната ситуация в държавата и в общината, която е различна от ситуацията към момента на приемане на бюджета на община Варна за 2013 г.", посочва Йорданов.

Той подчертава, че парите на варненци трябва да се разходват разумно и щадящо – така че след изборите и до края на годината да има средства за изплащане на най-важните потребности – заплати, лекарства, социални помощи, да има финансова възможност за осигуряване на дейността на детските градини, на яслите, на социалните заведения, на здравеопазването.

За всеки разход трябва да се информира обществеността, а по-големите – да се правят с нейно одобрение. Ако е необходимо, и с публично обсъждане. Аналогично на това, което предшестваше приемането на бюджета. Ако се наложи, Общинският съвет да приеме и корекция на разходите, за да постигне минимална социална обезпеченост. Това трябва да бъде главната цел, категоричен е кметът в оставка.

Вижда се, че приоритетите на настоящия бюджет не са асфалтирането, осветлението, междублоковите пространства, спортните площадки и други подобни обекти, както беше във Варна преди години. Основният му приоритет, така както е изработен и приет, е и трябва да остане неговата социална ангажираност! Изборите ще дойдат и ще си отидат, но хората на Варна остават тук”, припомня Кирил Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
2
 
! Отговори
хахо преди 11 години
Много бързо след подадената оставка му се включи централното на Кирчо!Защо до сега не говореше за бюджет и за ограбените пари на варненци? ***! Ама който и да стане кмет, пак същия бардак ще е! Трябва смяна на всички в общината! Не може цял живот да си съветник или депутат! Това да не е професия? Само в Бг има такава простотия! Мандатност трябва, за да не се обвързват с тия или ония!
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кирчо Кирчоооо...
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Все си мисля че камарата във Варна трябва да се вдигне много високо ! И ако някой ден някой попита защо е тази " грозотия " там - да знае , че е паметник на грозната действителност от време когато ХОРАТА ОБИЧАХА ПРЕДМЕТИТЕ , А ИЗПОЛЗВАХА ХОРАТА !Едно тотално сбъркано и безценностно време !
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Народе защо не се замисляте , че няма нищо за кръвното на Бойко? Кръвното му е най- водещите новини в медиите ни, а днес нищо... може Цветанов да е вдигнал кръвно или Дилян Добрев, я за по-дъртите ...Къде се дяна финанминистър в оставка, а...?совия
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Повярвах му, че е по-католик от папата
35
1
 
6
 
! Отговори
попа преди 11 години
Абе кмете, ти 13 години си мълча за бюджета, и сега когато твоите бивши дружки от ГЕРБ,с чиято мощна подкрепа и гласуване бе приет тазгодишния бюджет, те отритнаха - кво стана? Защо не даде това прес-изявление преди месец??? Айде стига.
34
0
 
7
 
! Отговори
няма срам преди 11 години
Кире мамин,колко ти струва мерцедеса и горивото за него ? И това е само прашинка от данъците които плащаме за да се харчат от *** като теб
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хаха :))) абе направо е трагично положението
32
0
 
7
 
! Отговори
Ставри до37 преди 11 години
И ние във Варна да имаме нещо, което вие софиянци нямате.
31
0
 
8
 
! Отговори
до 35 преди 11 години
Един приятел от Варна ми прати преди няколко месеца снимки на някакви чудовищни дупки абсолютно все едно са от луната. Такива и в София няма.
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само като чух за какви пари от евро фондове става дума,които сега трябва да се усвоят започна да ми се изяснява картинката.Някои много искат да бъдат до кацата с меда.
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Киро, ти какво похарчи за пътищата във Варна, явно нищо, това ли ти е разумното?
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Киро, как не те е срам бе, точно ти да даваш съвети за харчене на пари и за инфраструктура, такива като тебе трябва да бъдат бесени на централния площад за предателство срещу републиката и оставени да висят на бесилото седмица за назидание на целия общински съвет
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тц, тц...я глей, кога му посиня з***дника...кога стана ***! Ама много се загрижихте бе! Няма ли да му направите една ревизийка на тоз човек, да спи спокойно?!
26
1
 
15
 
! Отговори
Ставри преди 11 години
Киро, едно време беше недостъпен за хората с проблеми, които искаха да стигнат до теб , сега използваш хитър ход на "загриженост"- чрез медиите.Хайде холан, не сме наивници, не ти вярваме.
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На този само като му видиш физиономията, не е нужно да му слушаш или четеш словата - отвсякъде си личи алчността и тоталното безочие. За съжаление не е единствения кмет, който трябва да си отиде. В по-малките градове хората се страхуват точно както по татово време.
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и аз поздравявам бившия кмет на Варна с песента на Радо Шишарката...Той си знае коя песен ...
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
shtom xorata kazvat che si otrepka ,znachi e taka kmete.
22
2
 
13
 
! Отговори
Шиш преди 11 години
Ти така ли даваше отчет, бе *** смотан? Я виж как веднага се сети какво е длъжен да прави кмета!Значи ти като краде и вляка - отчет никакъв, а след тебе да се отчитат точно, а? Ей, това крадливия комунист е най-гнусното същество на света!И вече се превърна в писател мръфльото - съобщения ще ми праща :)) Абе бунак, ти вече не си във власта, бе ***! Не може да казваш кое как да ства и кой да кара влака!Хайде сега *** си заври главата там, дето не те огрява слънцето!
21
1
 
7
 
! Отговори
Хора преди 11 години
Има съдба, той е един нещастен човек, затрил цял град. И в следващите си животи ще страда. В този живот никога няма да е щастлив.