Учителят, танцувал "Харлем шейк", отива в друго училище

С огромна болка оставям децата, призна Христо Данев
Обновена: 22 мар 2013 21:29 | 22 мар 2013 19:20,
233
Учителят, танцувал "Харлем шейк", отива в друго училище
Учителят Христо Данев Снимка: Dnes.bg

Учителят по английски език Христо Данев от хуманитарната гимназия в Пловдив, който беше принуден да напусне работата си заради скандала с танца "Харлем шейк", ще работи в друго училище в града. Това стана ясно, след като министърът на образованието, младежта и науката проф. Николай Милошев се срещна както с ръководството на училището, така и с родители и уволнения учител.

„В най-кратък срок ще му бъде намерено място в друго училище и аз ще бъде гарант за това.“, заяви проф. Милошев.

Припомняме, че учителят  беше обвинен в това, че е организирал учениците си да се снимат заедно с него в клип от стила "Харлем шейк", който завладя света през последните седмици. Участниците в клипа заявиха, че доброволно са се снимали в популярния танц, в който всеки трябва да танцува по шантав начин и да е облечен с ексцентричен костюм.

Въпреки това директорката на хуманитарната гимназия "Св. Св. Кирил и Методий"  Соня Киркова уволни учителя като заяви, че подобен тип танци с неприлични жестове не са позволени в образователната институция.

Още по темата

„Ако този танц изразява промяната и модернизацията, ще си подам оставката!“, заяви директорът на гимназията.

Днес преди да влезе на среща с педагозите от гимназията Милошев коментира пред журналисти, че по принцип не вижда нищо лошо в този танц, "въпросът е обаче къде и как се изпълнява".

„Грешки са направени от всички страни", каза проф. Милошев след разговорите. Въпреки желанието на учениците, Данев няма да се върне в същото училище, заради колегите му, които са категорично против него“, призна министърът пред БНТ.

От своя страна родителите поискаха оставката на директора на учебното заведение и се заканиха, че ще преместят децата си в други училища. Преди близо две седмици 200 родители и ученици протестираха срещу уволнението на учителя. Според тях нито той, нито учениците са направили нещо нередно, което да уронва престижа на училището.

„Сега след като се запознах с него, той явно е човек, който с цялото си сърце се мъчи не само да издигне престижа на учителската професия, но и да покаже, че учителите от това време трябва да имат по-различен подход към децата. Аз напълно го приемам.“, заяви министърът на образованието проф. Николай Милошев след срещата си с учителя.

На въпрос какво ще каже на родителите, които заявиха, че ако учителят не бъде върнат, ще изтеглят децата си, министърът отговори: "Ако направят това, аз лично ще ги акламирам - нека да преместят децата, ако смятат, че това е добрият, истинският учител, може би с главни букви".

От своя страна Данев благодари на децата и родителите им за  подкрепата и допълни, че е провел този разговор именно заради тях, заради каузата на съвременния български учител и личния си престиж, а не заради учителското място.

„С огромна болка ще оставя своите деца. Ще посъветвам техните родители към едно мъдро решение – нека те внимателно премислят всеки един свой ход. Целта е децата да се обучават добре и да се представят добре.“, заяви уволненият Христо Данев.

Той допълни, че ще се съобрази със съвета на министъра, защото по думите му "той е мъдър и търси компромиса в тази ситуация".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
0
 
1
 
! Отговори
nikolai.boev.378 преди 10 години
За пореден път българското училище се показа като душманин и май доста хора не загряват какво е интерактивно обучение. Като ви гледам коментарите явно не знаете , че това е музикалният стил трап , който се въведе масово от музикалните компании или казано на техният език отива майнстрийм. Подобен клип със същите движения имат от военни поделения до сериозни бизнес фирми. Това се прави за сплотяване на екипа и е идеално за забавление на ученици. Всяко шесто даскало в света има такъв клип.
181
0
 
3
 
! Отговори
ЖороПърви преди 11 години
Не знаех, че има толко много психоаналитици и гадатели в този форум!
180
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАКВО ГЛУПАВО, ИНФАНТИЛНО ЛИЦЕ. ПО ТЕОРИЯТА НА ЛАМБРОЗО ТОВА СЪЩЕСТВО Е КЛАСИЧЕСКИ ОНАНИСТ. НЯМА ВЪОБЩЕ МЯСТО В СИСТЕМАТА А ОБРАЗОВАНИЕТО, ПО ДОБРЕ ДА СЕ ЦАНИ ЗА СВОДНИК В НЯКОЙ ЧАЛГА бАР.
179
2
 
2
 
! Отговори
bat petyo преди 11 години
na horata im pisna ot prostotii,normalno e da si pra6tat dezata na u4ili6te da nau4at ne6to umno i razumno,a toia *** s klepnalite u6i gi u4i na tapotii.te glupostite si gi znaiat,niama nujda daskala da gi poo6triava i doobogativa.vun ot sistemata podobni elementi.da se 4udi6 na akula i na novia ministur!
178
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голяма работа.Най много да му излезе прякор"Шейкъра".
177
1
 
3
 
! Отговори
бай ви ганя преди 11 години
факт е че след ваз идва поколение на още по непукисти враг 1 на българия са самите българи жалко но факт
176
0
 
1
 
! Отговори
211 преди 11 години
Това е велико. Много яко е станало.
175
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 209Е да де, нали и ние, "милите ти морализатори" за това говорим - тъпо е някви недоразвити пикли да се праскат в детска възраст и да си съсипят организма. Не само за конкретния момент, а в перспектива е тъпо. Щото малко още като пораснат и ще им дойде друг акъл, ще искат да имат семейство и деца, но тогава ще се изненадат неприятно, че са си амортизирали системата за възпроизвеждане, и ще запеят друга песен като почнат да реват на държавата за инвитро. Кое не схвана?
174
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ооо, милите ми морализатори...знаете ли, че всеки гинеколог в по-голям град ще ви каже че на седмица му идват по 2-3 14-15 годишни момичета с папилома вирус. за гинеталния херпес да не говорим. по-добре прочете какви са последиците от тези болести за вашите деца и ги убедете поне да се предпазват. седнали да се възмущават от харлем шейка и да философстват за морал и ценности. лицемери, с капаци на очите.
173
2
 
8
 
! Отговори
JFC преди 11 години
,РИАЛИТА И ДРУГА АНТИБЪЛГАРСКА БЪЛВОЧ,КАТО УМИШЛЕНО СЕ ИГНОРИРАТ ТРАДИЦИОННИТЕ БЪЛГАРСКИ КУЛТУРНИ ТРАДИЦИИ.ТРЕТО-ТОЛКОВА Е КУЛТУРАТА И ОБРАЗОВАНИЕТО НА ТОВА МОМЧЕ-УЧИТЕЛ-ЗАВЪРШЕН ПРОДУКТ НА ГОРЕ ИЗБРОЕНОТО И МИЛИЦИОНЕРСОЦИАЛИЗМА У НАС-МАЛОУМНОТО НЕГЪРСКО КЪЛЧЕНЕ ПЛЮС МАЛКО ХАОТИЧЕН НЕГЪРСКИ ШУМ(рап) Е МНОГО ПО-ЛЕСНО ЗА ОБЛЪЧЕНИТЕ ПРАЗНИ МОЗЪЦИ И НЕ ИЗИСКВА УМСТВЕНО НАПРЯГАНЕ И ДУШЕВНА ХАРМОНИЯ.
172
2
 
6
 
! Отговори
JFC преди 11 години
ЗДРАВЕЙТЕ ЗОМБИТА НА КОМУНИЗМА!!! ЗАЩО НАПРИМЕР НЕ ИЗИГРАХА ЕДНО БЪЛГАРСКО ХОРО-ОТЛИЧАВАЩО СЕ С ДИНАМИКА,ХАРМОНИЯ И ПОД ЗВУЦИТЕ НА НЕПОВТОРИМО КРАСИВАТА БЪЛГАРСКА НАРОДНА МУЗИКА,А ТОВА ГРОЗНО НЕГЪРСКО МАЙМУНСКО КЪЛЧЕНЕ,ПРИСЪЩО ЗА НЕГЪРСКИТЕ ГЕТА?ПЪРВО ЗАЩОТО ВЕЧЕ 70 г. БЕЗРОДНИ БОЛШЕВИШКИ И ЦИОНИСТКИ ПРЕСТЪПНИЦИ УНИЩОЖАВАТ БЪЛГАРЩИНАТА СЪС ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ СРЕДСТВА,ВКЛЮЧИТЕЛНО И ФАЛШИВОТО ОБРАЗОВАНИЕ.ВТОРО-В ХОД Е НЕПРЕКЪСНАТА ЛУМПЕНИЗАЦИЯ И *** НА НАСЕЛЕНИТО,ПРИКРИТО ПОДПОМАГАНА ОТ ВСИЧКИ СРЕДСТВА ЗА МАСОВО ОГЛУПЯВАНЕ И ДЕЗИНФОРМАЦИЯ(медии) ЧРЕЗ ОЛИГОФРЕНСКИ ШОУПРОГРАМИ,Р
171
5
 
5
 
! Отговори
варненче преди 11 години
гарван, гарвану око на вади, срам за госпожа директорката.Валс да танцуват :) А на гости на бяло сладко да дойдат ли?
170
14
 
7
 
! Отговори
Ученик преди 11 години
Леле, само старци пишат тука. Ходете се гръмнете някъде с тъпата ви църква, учителите трябва да са такива, а не някакви гнусни бабички, 'дето не знаят къде се намират.
169
1
 
7
 
! Отговори
за 203 преди 11 години
Първо вземи си помисли сам какво отличава нормално общество от *** и какво най-често критикуваме у ***? (Бонус въпрос, щото си ми симпатичен: На каква възраст се размножават?)Та така. Естествени са тези морални ценности, които са съобразени най-оптимално с физическото, психическото и личностното развитие на индивида. Нататък вярвам, че ще можеш да си развиеш тезата ми и сам. Ако се затрудняваш ползвай за сравнение ***.
168
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 202ПРИЯТЕЛЮ,ДЕФИНИРАЙ "естествени морални ценности"
167
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уф... Едно време изключваха заради Бийтълс, щото пречеше на партийните "ценности".А това *** "изкуство" харлем шейк пречи на естествените морални ценности, които и без това са дефицит и е трудно да се възпитат у подрастващите.Та има разлика. Не сравнявай тая *** с Бийтълс.
166
9
 
5
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
НИЩО НОВО...- НАВРЕМЕТО КОМУНИСТИТЕ ИЗКЛЮЧВАХА ОТ УЧИЛИЩЕ ЗА СЛУШАНЕ НА... БИТЪЛС... И ТАНЦУВАНЕ НА "ШЕЙК"...- СЕГА "ДЕМОКРАТИТЕ" ИЗКЛЮЧВАТ ЗА СЛУШАНЕ НА "ХАРЛЕМ ШЕЙК"...НИЩО НОВО... И ТОГАВА И СЕГА УЧИЛИЩАТА НИ СЕ УПРАВЛЯВАТ ОТ ПОЛУГРАМОТНИ ***...!!!
165
0
 
1
 
! Отговори
da da преди 11 години
а корабчета плуват ли ..
164
4
 
10
 
! Отговори
Баръмов преди 11 години
"Какви са тия маймунски танци? Не ви ли е срам?! Я извъртете един валс, бе! Покажете, че сте млади хора!"; "Сега ще видите вие кон боб яде ли!"
163
5
 
13
 
! Отговори
сексолог майна преди 11 години
Я четете сега ученици, учители, родители и други!Във всеки порнофилм има такъв "танц", ама на голо."Учителят" пред порноканала да показва тези движения, щото тук става въпрос за училище и за някакъв незадоволен и с педофилски отклонения явно, щом държи публиката му да е именно от деца, за да се изяви с просташките си изпълнения.На 35 години "открил" конвулсиите, характерни за коитус и решил да ги сподели с децата, дето да си мислят, че чудо голямо открили, "благодарение" на своя "приятел" далкала по English!