Отхвърлиха жалбите срещу оставката на Киро Йорданов

Не са подадени от участник в изборите и са невалидни
27 мар 2013 16:17,
3
Отхвърлиха жалбите срещу оставката на Киро Йорданов
Кирил Йорданов. Снимка: Булфото, архив

Административният съд във Варна прекрати производствата по делата, образувани по трите жалби срещу решението на Общинската избирателна комисия за прекратяване пълномощията на Кирил Йорданов като кмет на Варна.

Жалбите бяха подадени от Протестанска евангелска общност, граждани от Тракийско дружество „Капитан Петко войвода" и Клуб по бойни изкуства „Сторм", съобщиха от пресслужбата на съда.

Още по темата
Съдът намира, че жалбоподателите не принадлежат към ръководство на партия или коалиция от партии, участвали в изборите за кмет през октомври 2011 година, поради което за тях не съществува правна възможност за обжалване на решението на Общинската избирателна комисия по реда на чл.267 от Изборния кодекс.

Изложените от тях съображения за правен интерес от обжалване са без правно значение. Подаването на жалби от лица, на които законът отказва правото на оспорване на административния акт определя недопустимост на образуваното производство, което следва да бъде прекратено, мотивират се магистратите.

Решението може да бъде обжалвано с частни жалби пред Върховния административен съд в 7-дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 11 години
Коя е тази жаба?
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А бе този да не е от киборгите или просто е парафинен.
1
0
 
6
 
! Отговори
? преди 11 години
Добре, кои са тези от протестантската общност? Да правим ли изводи и за тях или ще се каже, все пак това е голяма група от хора, кой е говорителя им, от чие име е жалбата, кой е взел решение за подкрепа и т-н и т-н?