Пуснаха движението при гара Яна

Новият участък свързва "Хемус" със Софийския околовръстен път
19 авг 2013 14:50,
61
Пуснаха движението при гара Яна
Снимка: БТА

Пуснато е движението по връзката на автомагистрала "Хемус" със Софийския околовръстен път - пътен възел "Яна", съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура". 

Официалното откриване беше помрачено от зверска катастрофа, при която загинаха двама души, а други петима пострадаха.

Общата дължина на новия автомагистрален участък е 8,46 км.

Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на ЕС съюз и държавния бюджет чрез ОП "Транспорт".  

Протоерей Йоан е отслужил водосвет за здраве, а на строители и шофьори е пожелал разумно и безопасно пътуване по пътищата. 

Още по темата
Обектът е част от Трансевропейския транспортен коридор V. С новия участък АМ "Хемус" се свързва с Околовръстния път на София. Чрез тази връзка значително се облекчава трафикът през селата Горни Богров и Долни Богров.

Транзитното движение ще минава извън населените места и задръстванията, които от години се образуват на входа и изхода на столицата, ще бъдат преустановени. Увеличава се удобството и бързината на предвижване, повишава се сигурността на шофьорите и гражданите, живеещи в тази част на столицата, посочват от АПИ.

Изпълнител на строително-монтажните работи е ДЗЗД „Хемус А2“ – с водещ партньор „Трейс Груп Холд” и партньори хърватската „Конструктор инженеринг” АД, както и „СК-13 Пътстрои” от Перник. Стойността на договора е 38,3 млн. лева с ДДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: движениегара Яна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
4
 
! Отговори
рекох преди 10 години
Абе хан Аспарух да не е бил комунист, та е нацвъкал само комунисти на тая територия, е и малко антикомунисти, ама те май не са били от неговата партия.
39
2
 
10
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
до дяволаи аз обичам салата от домати /собствено производство и домашна ракия/собственно производство/ но и помня когато тройната сдаде власта и Орешко даваше обяснение защо не е разплатил магистрала Струма,Хемус, Маказа, Рудозем и др.
38
2
 
9
 
! Отговори
y преди 10 години
il_cho и какво точно са правили в неделя органите? Да не са обследвали нещо... нямам думи... селски изпълнения полети обилно с българска кръв :(
37
10
 
6
 
! Отговори
il_cho преди 10 години
До fiat ulisse 1.8iТи да си чувал, че всяко ново съоръжение трябва първо да се изпробва, за да му се дадат съответно едни такива измислени неща като АКТ 14, 15, 16 с които да се удостовери, че съоръжението е напълно завършено и годно за експлоатация... ама викаш подробности, за какво са ни документи! Как е възможно да ви баламосват по толкова евтин начин и да кълвете така здраво??? Днес герП паднаха още по-ниско използвайки човешката драма за партийни цели!
36
5
 
19
 
! Отговори
fiat ulisse 1.8i преди 10 години
курбан на готовата но не пусната отсечка нека им тежи на тези дето трябваше да режат лентички днес....катастрофата стана точно в началото на тапата.....беше много страшно минах от тамАКО Я БЯХА ПУСНАЛИ ПО РАНО НЯМАШЕ ДА ИМА ЧОВЕШКИ КУРБАН
35
0
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
До Дяволът:Минусчетата ти ги цъкат (и аз включително) защото защитаваш теза на примиреност и изчакване. Като искаш да те управлява умен и начетен човек отиваш и протестираш/бориш се/биеш се за това което искаш. Ако само чакаш да ти се спусне от горе си човек от когото нищо не зависи. И най-малко имаш право да съдиш другите които не са доволни от положението си и търсят начини да си оправят живота. Аз не съм в БГ но с цяло сърце подкрепям усилието на хората да определят собственото си бъдеще.
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АтакистРазбира се, че комунистите! Това си беше подготвено...!
33
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ИванАйде стига с това браво Бойко! 8 километра, построени с чужди пари! 21 век сме, а Лондон има метро от 19 век!
32
9
 
31
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Цялата работа е, защото колкото по-рано се открие, по-голяма част от работата се вижда, че е свършена от ГЕРБ.Затова сега се циганят за дни и часове. Иначе ти мое си разтегаш монтажа на 10 метра мантинела още половин месец, за да се каже, че и ти си строил магистрала. Сега кажете, че Бойко не разбира и че няма интуиция. Отсечката реално е готова, оформянето на документите е въпрос на няколко часа. Проста червена *** сте.
31
7
 
24
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Браво на Бойко
30
11
 
31
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Колкото и да злобеете червените, от истината няма как да си скриете - ВСИЧКИ СВЪРЗВАТ СТРОИТЕЛСТВОТО НА МАГИСТРАЛИТЕ С БОРИСОВ И УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ,ЗАТОВАБОЙКО НЯМА ЗА КАКВО ДА ГО Е ЯД ЧЕ НЕ РЕЖЕ ЛЕНТИ.. НО ОРЕШАРСКИТЕ ***, КЪДЕТО И ДА ПРИСЪСТВАТ,БУДЯТ САМО ОТВРАЩЕНИЕ,ТОВА ВИ Е ПРОБЛЕМА който не ви дава мира КАКТО НА ГУРОТО ВИ С УКРАИНСКА КРЪВ !!
29
4
 
24
 
! Отговори
django преди 10 години
Защо без да има необходимите документи и разрешителни го пускат точно сега, след нещастието??? Отново евтин популизъм, че на всичко отгоре и с водосвет и премахната сцена?!?! *** червени въшки и ***, можеше още в началото на месеца да отворят отсечката, в нормалните държави след началото на отпускарския сезон се прекратява с всякви ремонти!!! И ахмаците се сърдят на Боко ***, ама е прав и вместо да се засрамите гадини долни, вие продължавате с наглостта!!
28
6
 
2
 
! Отговори
Дяволът преди 10 години
До sokrat62И с 2 литра алкохол... ПАК ще имам понятие за родната си пунктуация и словоред. Колко жалко, че пия инцидентно и по малко.
27
2
 
2
 
! Отговори
дамн преди 10 години
Е гати и "Трансевропейския транспортен коридор V", за по-напряко и през София."(изток-запад) Венеция Триест/Копер Любляна Марибор Будапеща Ужгород Лвов Киев. 1600 km дължина."
26
13
 
2
 
! Отговори
Дяволът преди 10 години
До АтакистПисането на коментари не е лошо, ама тая система с рейтинг е кошмар. Погледни примерно последния ми пост - съвсем нормално написан. Е, някой *** е станал с *** нагоре и хоп - минусче.
25
2
 
6
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
до дяволас такава посредственна мисловна дейност, подпомогната с няколко чашки алкохол няма да живееш нормално както искаш и още нещо, ако народа не изказва мнението си на площада значи, че сме загубили демокрацията.Цитат: "те пият и пеят в пиянство щат лесно забрави предишни неволи и днешни беди" а познай от къде е
24
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А НЕ СА ЛИ КОМУНИСТИТЕ НАЙ-ВИНОВНИ ЗА ВСИЧКИ БЕДИ В БЪЛГАРИЯ ? НЕ МОЖЕШ ДА ГО ОБЯСНИШ И НА НАС ВЪЗРАСТНИТЕ,ДЕТО ВИ ЗНАЕМ И КЪТНИТЕ ЗЪБИ И МЕРАЦИТЕ ВИ ОТ ГОДИНИ САМО ВИЙ ДА ЖИВЕЕТЕ А ДРУГИТА ДА *** ! АЛЧНИ НЕНАСИТНИ АКУЛИ. БЪЛГАРИЯ ЗАТЪВА ОТ ГОДИНИ А ВИЕ СТЕ ВСЕ ВЪВ ВЛАСТТА И ВСЕ НЯКОЙ ДРУГ ВИ Е *** В ГАЩИТЕ.
23
28
 
12
 
! Отговори
! преди 10 години
Как да обясниш на пъпчив тийнейджър,на който майка му плаща интернета и за всяко лошо нещо случващо се държавата и в съдбицата му са виновни само "комунистите",че всеки нов проект в инфраструктурата,не може да бъде пуснат в експлоатация,докато не е напълно готов и има разрешение за това. Не може да пуснеш водата на язовир,преди да е готова и проверена язовирната стена например.
22
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Напоихме червеното знаме браво на кабинета Орешарски
21
1
 
10
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Тир с румънска регистрация, по всяка вероятност натоварен с олио, е помел няколко автомобила, които са намалили скоростта заради образуващата се тапа. Това каза за катастрофата в района на гара Яна транспортният министър Данаил Папазов.