В събота започва ловът на дребен дивеч

Тогава се открива и сезонът и за групов лов на глигани
7
В събота започва ловът на дребен дивеч
Снимка: Булфото, архив

Първата събота на октомври започва лова на местен дребен дивеч и групов лов на дива свиня. Тази година датата е 5 октомври, събота, съобщават от Изпълнителната агенция по горите /ИАГ/. Сроковете за ловуване на дивеч са разписани в Закона за лова и опазване на дивеча. Във връзка с това Изпълнителната агенция по горите напомня за задължителните разпоредби, които трябва да спазва всеки ловец по отношение на безопасността при провеждане на излети с цел предотвратяването на инциденти.

Забранена е употребата на алкохол преди и по време на лов. Глобата в този случай е от 200 до 2000 лв. Ако същото нарушение се направи отново в срок от една година от влязло в сила наказателно постановление, санкцията става от 3000 до 5000 лева.

Всички ловци, участващи в групов лов на дива свиня и местен дребен дивеч, трябва да са екипирани с шапка, жилетка или облекло с ярък сигнален цвят. При липса на светлоотразителни елементи те подлежат на санкция в размер от 100 до 500 лева.

При използване на гладкостенно оръжие по време на групов лов на дива свиня се забранява използването на сачми с диаметър над 6 мм. Разрешена е употребата само на боеприпаси тип "куршум".

Тази мярка се налага с цел ограничаване на инцидентите при провеждането на ловните излети.

Преди началото на лова се провежда задължителен инструктаж,проверява се наличието на ловен билет, членска карта и разрешително за носене на ловно оръжие на всеки член от дружинката и се попълва съответното разрешително.

Проверките на служители на Изпълнителна агенция по горите съвместно с представители на Министерство на вътрешните работи продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: ловглигандребен дивеч
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименОт както съм вегетарианец - не съм боледувал и от настинка. Месото е вредно.
5
2
 
2
 
! Отговори
The king преди 10 години
В събота започва ловът на грозен дивеч.Място: Централата на ГЕРБ
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЩО ЗА ИДИОТЩИНА? "Започва лова на ДРЕБЕН местен дивеч." Дали пък българския местен ЕДЪР дивеч да са слонове, носорози ,хипопотами?
3
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До какво безумие е стигнал човека в развитието си. Просто убива за удоволствие,а когато умират близките му,деца..го приема за трагедия.
2
3
 
3
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
Пуцайте сега, че ако дойдат китайците и врабчета няма да останат!
1
3
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Мерките за...безопасност трябва стриктно да се...спазват.Никакъв алкохол по време на лов,и да не се носи...заредена пушка,която да се насочва на ляво и...дясно.Какво ви е виновен...дивечът,че ще го...гърмите.Сложете на кол десетина...тикви и гърмете по...тях.Който уцели поне...една.ще черпи останалите;хайде на...слука.