Бежанците в Харманли спят на земята в столовата

Фургонният лагер - препълнен, капацитетът - превишен с над 200 души
28 окт 2013 23:00,
82

Снимка: БТА

Фургонният лагер за бежанци в Харманли се пръска по шевовете. Към тази сутрин в бившите казарми в града на Белоногата са били настанени 730 души при капацитет от 450.

Фургоните са препълнени. Новодошлите се настаняват в три помещения - в столовата, бъдещата стая за гледане на телевизия и в помещението, което е трябвало да бъде превърнато в детски кът.

С помощта на сирийска организация 80 души днес са били изведени и настанени на частни адреси. Така днес следобед бежанците в Харманли останаха 650, което е с 200 души над капацитета.

На бежанците са осигурени легла, но те предпочитат да спят на земята. Нямат все още ток.

Голям проблем е и храната. Единственото, което получават настанените в Харманли, са пакетите със суха храна за 5 дни напред, които са крайно недостатъчни. Лагерът е от затворен тип и чужденците не се пускат навън, за да си купят дори хляб. Те умоляват всеки, който може да помогне и да им занесе храна, да го направи.

В палатките, които също са подредени до фургоните в Харманли, все още настанени няма заради ниските температури. Пет от петдесетте палати вече са изравнени със земята. Бежанците взели въжетата и направили люлки на децата си. При необходимост на палатки могат да бъдат настанени 500 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
4
 
34
 
! Отговори
Мунчо преди 10 години
Да се намалят пенсиите и да се увеличат данъците, за да се осигури достоен живот на бежанците, уличните кучета , ромите, и всички Европейски ценности.
43
0
 
34
 
! Отговори
дедо преди 10 години
Стига сте харчили и хранили друговерци Като ги гредам по телевизията са по охранени и по добче облечени от бъргарите Значи за тях има и храна и дрехи а за бедните българи само идеи с глад ЛИНЧ за вас мръсни комунисти разбойници Всички си изпращат *** ние бедняците да ги храним А богатите си живеят и ни сочат като най глупавия народ България стана развъдник на *** от цял свят *** сте вие КОМУНИСТИТЕ!!!!!!!!!!!
42
1
 
38
 
! Отговори
тони преди 10 години
До побърканяците в парламента-Баба ми беше учителка 35 години,взима 180 лв.пенсия,а вие сте седнали да им давате на тези камикадзета по 1100 лв................кухи,кухи ***,дано ви залеят с нафта в парламента и ви запалят
41
1
 
23
 
! Отговори
Momo преди 10 години
"Пет от петдесетте палати вече са изравнени със земята. Бежанците взели въжетата и направили люлки на децата си."Културни особености...
40
1
 
24
 
! Отговори
Трудка преди 10 години
Престанете да харчите за легла ! Колко години още ви трябват да разберете, че тези хора спят на земята /пода/ ! Трябват само дюшеци ! Харчите парите най-безотговорно !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Сякаш са ваши !
39
0
 
35
 
! Отговори
тн преди 10 години
Стига вече с тия бежанци!!Затворете незабавно границата и върнете обратно всички!Не може една държава която е най-бедната в СВЕТА да се грижи за други хора,освен за собствения си народ.А тя не може да се грижи и за него,камо ли за бежанците,а те какво са мислили,че ще намерят тук?Не са ли се усведомили за състоянието на страната където отиват?На какво се надяват?Моля упрявляващите-спрете това безумие и помислете за народа си!!!
38
0
 
21
 
! Отговори
дебел депутат преди 10 години
обложете с данък печелба 10% пенсиите на хората,така ще се намерят пари за имигрантите,минималната заплата трябва да се замрази поне 5 г. на 310лв.Увелечете шоково цената на тока незебавно.
37
2
 
39
 
! Отговори
Стига идиотщини преди 10 години
На нас в семейството не ни стигат парите за храна и се чудем как да свържем двата края. А такива като нас в провинцията , колкото искаш. Разбирате ли господа Софиянци, дето си играете на политика и състрадание към чуждото. Цирей, цирей сте за България. Едно раково заболяване сте вие. Време е да се изреже този тумор. Време е столицата да е извън София.
36
2
 
47
 
! Отговори
ВЪН преди 10 години
Стига с тая дума "бежанци " бе *** , това са нелегално преминали държавната граница лица без документи за самоличност.
35
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На рейсовете и обратно в Турция до един.Само АТАКА и Волен ще спрат това безобразие.Ако има избори масово за Атака или умираме да знаете
34
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗНАЯТ ТЕ КЪДЕ ДА ЛЯГАТ - В СТОЛОВАТА
33
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДА СЕ ВРЪЩАТ ОБРАТНО В ТУРЦИЯ, ТАМ ДА ИМ ДАВАТ ХРАНА И КОМФОРТ.
32
1
 
1
 
! Отговори
до 31 преди 10 години
ми като не може да бие, да го бият бе. то друго не е измислено по света. или биеш, или те бият. или правиш бразди с В 52, или те ти пукат манерката. в българските училища има СИП - свободно избираем предмет. който може го усвоява, който не може - става академик.
31
3
 
14
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Да скочим и докато комунистите се усетят всички диваци да избием, ще е на морето дупка. Ние сме пет милиона, а те са милиарди и ги докарват евреите за да ни унишожат! Единствената възможност да правим нещо за България е да убиваме еувреи!!!
30
1
 
40
 
! Отговори
333 преди 10 години
Нямам думи.....какво нещо е лицемерието........помагаме,на кой,на чуждите ***,а нашите деца тънат в мизерия и забрава.....ЛИЦЕМЕРИ......
29
1
 
46
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
E да не са идвали! Да са останали в Турция, там ще им е по-добре, а пък и Турция е богата държава. И моето дете не се дохранва, въпреки че работя! Държавата не се грижи за българчетата, но за *** и сирийците се е юрнала да прави ремонти и да харчи пари!
28
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
haskovo.net/news/141764/Вандалско:_Бежанците_сринаха_лагера_в_Харманли Соломоне я вземи прочети тука, тогава пак помисли да ли искаш тази напаст да ти останат в България. Затваряйте границата час по- скоро !!!!!
27
0
 
16
 
! Отговори
CS преди 10 години
Активисти за защита на човешките права са скандализирани от видео, на което мъж от Саудитска Арабия пребива жестоко азиатец, осмелил се погледне съпругата му. Кадрите показват как мъж в работнически дрехи и с азиатски произход седи срещу саудитец, облечен в бели роби. Азиатецът е с подуто око и бива постоянно удрян по лицето от другия мъж. По информация на телевизия Ал Арабия, саудитецът е обвинил другия в това, че се е осмелил да погледне и заговори жена му.youtube/watch?v=WAvEYr3_tpY
26
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Статистиката казва "изчезват само българските села, турските и *** не". Ето къде трябва да ги заселят бежанците и да им се даде и по 100 декара земя на човек. Друг начин няма,
25
48
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сирийците са работливи и ще съживят селата, да не са мързеливи катили като нас, дето само ни дай да се врем в София. Работливи и скомни, не търтеи, крадци и лъжци като нас. България ще оцелее само ако се дебългаризира, защото от нас и кал за кирпичи не става. И стига сте плашили гаргите с глупости за терористи и взривове.