Бежанците в Харманли спят на земята в столовата

Фургонният лагер - препълнен, капацитетът - превишен с над 200 души
28 окт 2013 23:00,
82

Снимка: БТА

Фургонният лагер за бежанци в Харманли се пръска по шевовете. Към тази сутрин в бившите казарми в града на Белоногата са били настанени 730 души при капацитет от 450.

Фургоните са препълнени. Новодошлите се настаняват в три помещения - в столовата, бъдещата стая за гледане на телевизия и в помещението, което е трябвало да бъде превърнато в детски кът.

С помощта на сирийска организация 80 души днес са били изведени и настанени на частни адреси. Така днес следобед бежанците в Харманли останаха 650, което е с 200 души над капацитета.

На бежанците са осигурени легла, но те предпочитат да спят на земята. Нямат все още ток.

Голям проблем е и храната. Единственото, което получават настанените в Харманли, са пакетите със суха храна за 5 дни напред, които са крайно недостатъчни. Лагерът е от затворен тип и чужденците не се пускат навън, за да си купят дори хляб. Те умоляват всеки, който може да помогне и да им занесе храна, да го направи.

В палатките, които също са подредени до фургоните в Харманли, все още настанени няма заради ниските температури. Пет от петдесетте палати вече са изравнени със земята. Бежанците взели въжетата и направили люлки на децата си. При необходимост на палатки могат да бъдат настанени 500 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
20
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Не ви ли писна да си траете мутрите да тровят децата с наркотици , чалготеките и медиите да бълват простотия , да ни облъчват с какви ли не помии от медиите , да ни манипулират , да ни продават на чужденци , да ни обиждат , да ни мачкат и подценяват , политиците да се държат нагло и лицемерно , кога бе скотове ще ви писне и ще започнете да се държите като БЪЛГАРИ , като достойни наследници на българите!? Оставихме се да ни чалгализират шайка ченгета наистина се убеждавам, че за нищо не става тоя
23
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аве ЛЕМПУР...кви села ще съживиш с тея атентатори е..1во че никои няма да ти стои у село дори и такава *** като тях..а ще ходи да краде и проси по градовете като ***, а по-умните от тях ще плъзнат по европа и после пак ние ще сме виновни че сме ги пуснали натам..2ро каот стоят в тея села какво ще правят..зема ли ще обработват..коя зема..да им дадем и земя тогава.. и *** и къщите на бабите си които са се настанили вече *** там..я се скрии лице маняшко и помисли пак!
22
16
 
4
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
До там ли стигнахме бе българи , да се радваме на умрели деца , да псуваме и плюеме брутално , да гоним !? Кой е истинския ни враг бягащите от войните хора или тупаните , които унищожиха България и я превърнаха в бардак , обслужващ всякакви интереси !? Не ви ли е срам да се държите като *** , ние трябва да направим *** хора , а всъщност ние самите се циганизираме и обездушаваме...
21
13
 
2
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Да не забравяме и ***, който типично за оскотялото си общество веднага се нахвърля на възможно най-славите и между другото най-малко виновните за положението , тия от лагерите с чехлите в тоя студ , с голите и боси деца , спящи по земята като кучета , какво ни прави толкова сигурни , че утре ние няма да сме на тяхно място само преди 60 тук в Европа е имало унищожителна война, защо не излезем да поставим въпроса пред истинския отговорник правителството,най-лесно е да плюем от вкъщи няма надежда
20
0
 
18
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Проблема е в крадливия "политически елит" и лицемерния ЕС , казват че отделяли (по-скоро заделят) по 1100 лв на бежанеж , тоест от нашия джоб , а и ние и те тънем в мизерия и защо пускат всякакви хора , нека дойде определен брой , съобразно с капацитета на лагерите и на държавата и не да влизат нелегално , а да влезнат през границата като бежанци , на Турция кой и кога ще и повдгине въпроса , останалите европейски държави колко бежанци ще вземат , абсолютен ХАОС няма държава !
19
32
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Толкова села в тази мъртва държава могат да бъдат съживени с тези бежанци. Ако бяхме нормална държава, досега да са ги заселили и гражданство да са им дали. Ние българите сме пътници, участта на динозаврите ни зове, то е ясно. Дано тази земя си намери нормални стопани.
18
2
 
38
 
! Отговори
ds преди 10 години
Не ми дреме за тея ***! Аз моите деца ли да гледам или да ми пука тея *** как живеят? И вчера един реве по телевизора, че по му било добре пи Башар да го връщали. Ми *** мезонет ли да ти дадем ? Да съм та карал да идваш ? Айде стига сте на занимавали с тая сирийска *** имаме си по важни неща в наща мила татковина, на която робуваме дружно!
17
3
 
13
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Гадна *** държава ... навсякъде мизерия.
16
1
 
43
 
! Отговори
ТОТИ преди 10 години
Абе важното е, че са развалили палатките и са направили с въжетата децата си да люлеят, ***...Днеска гледам ги реват, че по 65 лева само джобни им давали. А на баба ми за едни пършиви 50 лева за коледни добавки цяла година цялата държава работим.Бежанци в собствената си държава, това сме ние.Нещо съчувствието ми към всякаква мюсюлманска вълна се изпари безвъзвратно.Шейховете да си ги прибират и да си ги гледат, или в Косово ги пратете при братятя сърби.
15
0
 
25
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 10 години
МИГРАНТИТЕ ЗАСЕГА НЕ СА МНОГО...КОЙ ЩЕ Е ВИНОВЕН КОГАТО НАИСТИНА КАТО СКАКАЛЦИ НАВОДНЯТ ***...СТРАНАТА Е СЛАБА И НЕАДЕКВАТНА...ПОЗОР.....
14
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да се хващат за забрадките и марш в Турция.
13
0
 
31
 
! Отговори
вмирисан турчин преди 10 години
Какво правят тука тия жени-нинджи и ислямисти ли? Търсят българско жителство с което след това да избягат в западна Европа.
12
1
 
33
 
! Отговори
До 13 преди 10 години
Ха ха ха който ги гони серииците ги гони в съседни страни на тяхната тоест турция. България не граничи със сирия следователно по законите на страната те не са Бежанци и следователно не би трябва да им помагаме а да им показваме къде е изхода. Не може те ясно да си признавт по ТВ-то че са ПЛАТИЛИ пари да дойдат в БГ и ние да им даваме гражданство ей така и издръжка и жилища и още куп неща който българския данъкоплатец никога няма да получи дарум от държавата за която е работил цял живот.
11
1
 
0
 
! Отговори
CS преди 10 години
Двама руснаци създават халифат в СирияДвама руски граждани създадоха халифат в сирийското село Машхад Рухин, съобщи АП. Братята мюсюлмани Абу Халиф и Абу Банат от Астрахан, Източна Русия, са въвели строгите закони на шериата в селото. Части от Сирийската свободна армия са обградили селото и изходните пунктове са блокирани както за влизане, така и за излизане.Двамата руснаци са привърженици на крайното течение в исляма уахабизъм и са противници на режима на сирийския президент Башар Асад. Братята са учили в университет в Египет. Двамата са били част от организация в Александрия, в коя
10
31
 
2
 
! Отговори
ИИИ преди 10 години
До АнонименАМА ОТИВАШ НАЛИ И ВЗЕМАШ РАБОТАТА НА АНГЛИЧАНИНА,КАКВА Е РАЗЛИКАТА ДАЛИ ТИ СИ ТАМ И ДАЛИ СИРИЕЦА ЩЕ Е ТУК,АКО МУ ДАДАТ ДА РАБОТИ ЩЕ РАБОТИ ЧОВЕКА,КАТО ГО ДЪРЖАТ В ТОЯ ФУРГОН КАТО ПРЕСТЪПНИК КАКВО ДА ПРАВИ .Нито ток има нито вода,имат малки деца,да умрат ли искаш.Ако някои гони теб и теб те поставят в такива условия как ще се чувстваш. И вземи малко прочети кои са Сирийци и колко години история имат и дали не са като нас Персиици,а не Араби.
9
1
 
41
 
! Отговори
A преди 10 години
От ква война бягат тия бе ???Ако бягаха от война щяха да си стоят в Турция и да са доволни на 1 хляб на ден и палатка.Тия са платили по 5000 долара на каналджиите да ги вкарат в ЕС тия са нелегални емигранти.Да не говорим че нямат ниакаква отговорност и уважение към помоща която им се предоставя.А само искат да паразитират и смятат че всички са им длъжни, и още не са дошли и взеха да цвъкът чаветата.
8
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига с тия бежанци, не стига че дори не са бежанци ами и ни ги натрапвате всеки ден какво било станало с тях. Това дето става много ми прилича на предложението на ЕС от преди няколко месеца да се направи държава на *** и това да е БГ а българските граждани да се изнесат от страната си така все едно не е нищо. БЪлгария е една от най старите страни на балканите и в ЕС. А европейския съюз с лека ръка иска да я подари на ***, само и само да не се мотаят из развитите европейски страни.
7
1
 
26
 
! Отговори
ииии преди 10 години
Гласувайте както си искате,като сте толкова Българи защо не излезете да протестирате за продажбата на земята. Не е ли същото,като я купи някои Арабин и утре каже това е моя земя ще заселя на нея Араби,тогава вас ще гонят. Ама искате си земята и ако ви дадат 1000 евро веднага ще я продадете,нещастници.
6
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе като ида в Англия,Германия и Испания да не ме настаняват в фургон.Или в комплекс с басейн да си *** там и пашалувам.Аман от продажници.
5
46
 
5
 
! Отговори
ииии преди 10 години
Стига с тази злоба,това са хора. Малки деца има . Нищо не сте видели вие. Нито гладни сте стояли нито жадни. Пък да не говорим че не сте виждали какво е война и какво е ужаса и . Всичко може да се нареди,като има добра организация след като свърши войната можем да ги върнем.Вие защо бягате в Англия,Германия и Испания,какво да кажат там местните