Окупацията на ВУЗ-ове е в ход. Студентите непреклонни

Пловдив, Велико Търново и Бургас последваха примера на София
Обновена: 30 окт 2013 10:39 | 30 окт 2013 10:38,
68
Окупацията на ВУЗ-ове е в ход. Студентите непреклонни
Снимка: архив, Булфото

Безсрочната окупация на Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски" продължава, съобщи за БТА студентът Борис Рангелов от "Ранобудните студенти".

Тази нощ около 300 студенти пренощуваха в СУ, каза той и добави, че вече над 300 преподаватели са се подписали в подписката в защита на исканията им – оставката на кабинета "Орешарски" и предсрочни избори.

Още по темата
От Софийския университет пък обявиха, че продължават проговорите на ръководството на ВУЗ-а с представители на протестиращите студенти.

Учебни занятия и днес няма само в Ректората, а във всички останали сгради на висшето училище се учи.

В УНСС през тази нощ също са останали 30 студенти в окупираната вчера аудитория 2006 на висшето училище.

15 студенти са прекарали нощта и в окупираната 5-а аудитория на Пловдивския университет.

Очаква се всеки момент да започне събирането на подписи пред сградата на Ректората. Обсъжда се и вариант, в който студенти от града под тепетата да тръгнат за столицата в подкрепа на колегите си.

Вече трети ден продължава окупацията и на 321-ва аудитория във Великотърновския университет.

През нощта в сградата са останали да пренощуват 6 студенти, които твърдят, че имат подкрепата на своите родители, роднини, приятели, колеги, което им дава сили да продължат.

Макар вчера студентите от Бургас да останаха неутрални, днес четирима младежи са окупирали стая 222 в Бургаския свободен университет, съобщи "Фокус".

Протестиращите са двама души от Юридическия факултет и двама от специалност "Журналистика".

Учебният процес във ВУЗ-а обаче протича нормално.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
0
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
Не трябваше да отменят редовната военна служба.Нямаше и през ум да им мине да окупират ВУЗове.
55
1
 
0
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
До АнонименАз предлагам да гласуваме за Обама! Нищо че е ***!
54
1
 
8
 
! Отговори
seira преди 10 години
АЗ ПИТАМ:ЩЕ СЕ НАМЕРИ ЛИ НЯКОЙ, КОЙТО ДА ПРИВИКА ВСИЧКИ "ОТГОВОРНИ ДРУГАРИ" ОТ ВСИЧКИ ПАРТИИ И ЦВЕТОВЕ В СТРАНАТА, ДА ДАДАТ ОБЯСНЕНИЕ "В ПИСМЕН ВИД" ПРЕД НАРОДА И ЗАКОНА: "КАК И ЗАЩО ОГРАБИХА И УНИЩОЖИХА ИКОНОМИКАТА НА СТРАНАТА, И ДОКАРАХА БЪЛГАРИЯ "ДО ДЪНОТО" НА ЕВРОПА?!"
53
8
 
0
 
! Отговори
ivza преди 10 години
До 60-Много си прав.Казаное-простотията ходи по хората, а не в гората.Какво искат тези-имат общежития на символични цени, стипендии и т.н.Не се замислят бабите и дядовците им с колко и как живеят зяради тях.Ами че то сулю и пулю станаха студенти, кой с тройка, кой с малко под тройка и хайде-студент.Ами нали ако се изпълнят исканията им пак същите ще са в парламента.Да бяха изчакали малко.Моля се-Боже, ела и си прибери вересиите.
52
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Правителството скоро ще падне,вече не могат да залъгват хората с 5,10 лв. социални помощи. Вече трябва да мислим за кого ще гласуваме,толкова нови партии,блокове и реформатори се появяват и ще се появяват и всички те ще ни убеждават че са независими,ще повишат доходите на хората,ще има работа за всички,ще се справят с всички проблеми за година,две или до края на мандата.Хора,четете,слушайте,мислете!
51
1
 
10
 
! Отговори
Бог вижда преди 10 години
Че то правителството падна, не се пенете повече да хулите студентите, които протестират, че Господ гледа - и връща - на този свят.
50
25
 
3
 
! Отговори
DEVIL-JIN преди 10 години
На тези *** и безхаберници/студенти/,им омръзна дрогата и алкохола,и си търсят друго забавление,завършени ***,лошото е че заради тези *** страдат съвестните.
49
3
 
16
 
! Отговори
до САВОВ преди 10 години
До САВОВ:Алооо, комуниста-хомосексуалист. Костов и Борисов нищо не ви направиха, защото са от вашите, ама на нас днес ни трябва някой като проф. Александър Цанков и Андрия Ляпчев, дето още се насирате в гащите като им чуете имената, *** червени. Някой, който по законов път да ви унищожи ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО, вонящи червени ***. Като няма кой, студентите поне нека да протестират против вас, комунисти мръсни. Нищо, че не им са съвсем ясни нещата.
48
2
 
24
 
! Отговори
Nicolas_1 преди 10 години
До gВикаш, да си бяхме оставили Пеевски за шеф на ДАНС, а? Да ги оставим да си освобождават Маргините, Вальо Топлото, да ги оставам да продължават нагло да се гаврят. Така ли, подлого?
47
14
 
8
 
! Отговори
Nicolas_1 преди 10 години
До seiraТИЯ "ОКУПАТОРИ", ОСВЕН СЕБЕ СИ, КОЙ ДРУГ ПРЕДСТАВЛЯВАТ?Със сигурност не представляват теб. Нямаш достатъчно мозък за това. Ти си онези, които вечно чакат властта да ги "оправи" като им подхвърли по някой и друг лев, докато в същото време унищожава страната, настоящето и бъдещето ни.
46
4
 
6
 
! Отговори
HA-HA-HA преди 10 години
UMNITE I INTELIGENI STUDENTI, ZA OKUPATORITE E SRAVNENIETO, NE DOPUSNAHA TV7 V UNIVERSITETA!?! ZA6TO DRAGI?TAKA POKAZAHTE, 4E ZAD VAS STQT HORA KOITO VI PODVEGDAT I PLA6TAT. ISTORIQTA NI E POKAZALA, PRIMER KO6LUKOV, KOITO SLED PROTESTITE ZAMINA ZA USA KATO PODARUK ZA DEINOSTTA SI.KOI MU PLATI OBRAZOVANIETO TAM I ZA6TO?FAKTA, 4E IZBIRATELNO DAVAT DA SE OTRAZQVAT PROTESTITE GOVORI MNOGO!!ETO ZA6TO NE VI VQRVAM I PITAM, S KOI PARI U4ITE? S PARITE OT MOITE DANUCI!! NE SUM SUGLASEN DA VI PLA6TAM!
45
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Mili4kite studenti, re6iha da vuvedat red.Az vi pitam kude bqhte kogato B.Borisov be izbran s pomo6ta na mafiqta za gl.sekretar na MVR, kogato napravi taka, 4e izgorata mu Cveti Borislvavova stana milionerka, kogato kato premier smaza celiq uspe6en biznes s edna ideq, koito ne mu pla6ta6e cqlata durjavna ma6ina go snazva6e, kogato praznuva 1 viqt MILQRD, sega ve4e sa 4, kogato Cvetanov izluga za apartamentite i zapo4na masovoto podslu6vane i smazvane na vsi4ko neudobno? Tupanarite ste mili4ki!!
44
8
 
12
 
! Отговори
pamet преди 10 години
До САВОВНе се напъвай червена ***.Ще се пръснеш и ще овониш форума
43
8
 
15
 
! Отговори
Неутрален преди 10 години
До САВОВА *** и техните ***, които вече 2 десетилетия грабят и манипулират народа си, какви са ?
42
22
 
13
 
! Отговори
САВОВ преди 10 години
ГЬОТВЕРЕНИТЕ ОТ ПЛОЩАДИТЕ И ВУЗОВЕТЕ , НА ЛИКВИДАТОРА КОСТОВ И НА БЕЗХАБЕРНИКА БОРИСОВ , ПРОДЪЛЖАВАТ С ЛИКВИДАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ! ВАЖНОТО Е ,ДА НЕ ЗНАЕШ КАКВО ИСКАШ -ДОТАМ СА ГИ НАДЪХАЛИ ТИЯ МАЙКОПРОДАВНИЦИ ОТ СДС И ГЕРБ !
41
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
като имаш 5 лева в джоба какви промени ще направиш????до това води образованието в българия!!!не знаеш че не знаеш!!или си платен и купен!!за какво има избори??дайте със окупации да се решава !!
40
3
 
9
 
! Отговори
DiDi преди 10 години
До Анонимен - 37Какво да му отразят - Протеста беше много шумен, поради включените сирени на двете линейки, но далеч не беше многохиляден. Хората, които се връщаха от работа, се спираха да разберат какво става, и като чуеха и видеха, поклащаха глави и ясно казваха: - А, *** Бареков. След това с бързи крачки бягаха от непоносимият шум на сирените и уредбите.
39
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само арести, бързи присъди и затвор ще накажат хулиганите.
38
16
 
9
 
! Отговори
Тампон Путев преди 10 години
Цъ, в Бургас не ви подкрепяме, ядец
37
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БРАВО!!! Да не се отказват!