Намериха трупа на малкия Мерт, който загина край Винево

Продължава издирването на четвъртата жертва
Обновена: 29 апр 2014 14:04 | 29 апр 2014 11:44,
53
Намериха трупа на малкия Мерт, който загина край Винево
Снимка: Булфото

Тялото на 4-годишния Мерт, който стана жертва на трагедията край с. Винево е намерено. Около 11.30 часа водолази са открили трупа  му на около 150 метра от мястото, където вчера бе намерено тялото на 30-годишната му майка Шерин.

Dnes.bg припомня, че трагедията се случи в четвъртък миналата седмица. Около 22.00 часа Шерин, майка й Ресмие, баща й Мюмюн и малкият Мерт пътували със семейния "Опел" от село Винево за Кърджали. Пътят им минавал през моста край селото. Заради обилните валежи реката придошла и повлякла колата им.

Още по темата
В петък бе намерено тялото на 56-годишната Ресмие. Издирването продължава, тъй като тялото на 56-годишния Мюмюн е все още във водите на близкия язовир край Винево, който се простира на площ от около 150-160 дка.

В операцията днес участват четирима водолази от Пловдив и хасковски пожарникари, които с две лодки обхождат язовира. Кучето на Планинската спасителна служба-Пловдив пък обхожда брега на реката и язовира заедно с десетки доброволци от съседните села.

Мостът, който се сочи за основен виновник за трагедията, е затворен. Причината е, че след проливните дъждове миналата седмица основите му са подкопани.

За лошото състояние на съоръжението се знае още от 2012 година, когато е било установено, че по моста има разрушения. Тогава от хасковската община Минерални бани са кандидатствали за финансиране пред Междуведомствената комисия по бедствия и аварии, но проектът им не е бил одобрен.

След водния ад от миналата седмица, който взе четири жертви, кметството отново ще потърси средства от Междуведомствената комисия. Местните хора се надяват този път проектът да бъде одобрен и опасният мост на бъде ремонтиран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
17
 
21
 
! Отговори
VALIANT преди 10 години
До Анонимен 13Имената са им турски. Жалко за хорицата и детенцето.Ако бяха *** нямаше да ми пука, да ***...
16
6
 
16
 
! Отговори
до Боян преди 10 години
Боянчо, този мост не е зле от вчера, нито от момента на встъпване на Орешарски. Стига с тази жалка партийна пропаганда, хората са ти го написали, че за проблема се знае от 2012-та, обаче нищо не е направено досега.
15
17
 
18
 
! Отговори
Де Гол преди 10 години
Гого , тези от ГЕРБ са най - големите скотове , който гласува за ГЕРБ той ненавижда България.
14
8
 
27
 
! Отговори
Гого преди 10 години
Алоооу ,дивака по долу , точно Бойко не е отпуснал пари за моста , не четеш ли БЕ *** че са кандидатсвали през 2012 година , Бойко съсипа цялата държава , още ли има хора който го подкрепят.
13
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БъндиNE hora a turci
12
2
 
13
 
! Отговори
питайте бе преди 10 години
Що не питате спортната министърка, защо иска да строи в тези селца басейни за по 4-5 деца, а не им направи мостове,а. Или пък питайте тая с цикламеното костюмче, тя е доста оправна в усвояването....
11
9
 
11
 
! Отговори
Бънди преди 10 години
Да, повдига ми се, защото всичко обръщате на политика. Умрели са хора, а вие пак се дърлите на ГЕРБ/БСП.
10
1
 
36
 
! Отговори
. преди 10 години
Искам да припомня , че от фонд Земеделие са отказали ремонта на този мост , а в същото време са отпуснали 5 000 000 лева за направата на "Арена Албатрос" многофункционална спортна зала в малкото градче Свиленград , което е по-известно с митничарите и турските казина , отколкото с какъвто и да е вид спорт , приоритети ! ОСЪДЕТЕ НЯКОЙ ВЕЧЕ !!!
9
0
 
33
 
! Отговори
Бобчо преди 10 години
До do 7Тук става дума за смърт която е можела лесно да бъде предотвратена ако лицата от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии бяха обърнали малко внимание. Не знам как не ти е писнало да им слушаш глупостите и да си затваряш очите. Ако коритата на реките не бяха пълни с *** наводненията щяха да са много по-малко.Няма никакъв контрол.... а вервай ми за това има виновни !
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименnqma znachenie kakvi sa po nardonost!lichno poznavam kolejkata i iskam da kaja che tq beshe mn prekrasen chovek i lekaR!!!!!
7
35
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Със смесени чувства съм. От една страна са загинали така нелепо четири души. От друга страна като им чета имената ...
6
2
 
16
 
! Отговори
ДО 9 преди 10 години
ДО 9Само с тази разлика, че това не е гръм. Държавата се разпада всички бягат, а който остане го очаква това - паднала стена, паднал мост, пребит или по-лошо убит от *** или наркомани......
5
16
 
12
 
! Отговори
do 7 преди 10 години
Бобчо, ако удари гръм и убие някой минувач, пак ли политиците са виновни?! Най-лесно е да обвиняваш
4
1
 
44
 
! Отговори
Бобчо преди 10 години
Цяло семейство загина и разбира се никой не е виновен.Реките не преливат просто така.. Цяла седмица валя и рисковите пътища просто трябваше да бъдат затворени за определено време.Не знам дали си спомняте но когато се скъса язовирната стена след силни валежи и загинаха доста хора пак нямаше виновни... а когато 2 момичета бяха премазани в центъра на София от срутила се сграда целия шум беше за 2 дни и край... Каквото и да става в наща татковина всички са невинни... Ние не сме народ а стадо овце.
3
7
 
21
 
! Отговори
Бънди преди 10 години
Само се погледнете. Как може смъртта на няколко човека по такъв начин да я свързвате с политика. Повдига ми се от вас. Бог да ги прости тия хора.
2
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега обаче, този случай няма да влезе като 4 жертви на ПТП, за да не прецакат стъкмистиката за фаровете. Някак си не върви да пишат после, че има 4 жертви на ПТП, ако водачът е шофирал на къси (дневни).
1
11
 
43
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
Ами то комунизмът строеше мостове - а капитализмът дори няма пари да ги подържа !