Йовчев доволен от комуникацията при влаковия инцидент

За случая е уведомен главния прокурор, допълни Светлозар Лазаров
12 юли 2014 20:35, Красимир Ангелов
51

Снимка: Impact Press Group

Създадена е много добра организация по спасителните дейности и транспортирането на пътниците от дерайлиралия влак, обяви вътрешният министър Цветлин Йовчев, който посети мястото на влаковата катастрофа край старозагорското село Калояновец.

Още по темата

Осигурен е обходен маршрут, така че да не се пречи на нормалното функциониране на транспортната инфраструктура, добави той, цитиран от пресцентъра на МВР. Министър Йовчев отбеляза също, че има много добра координация с областната управа и местната власт. Същото мнение изрази по-рано и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

"Този път службите действаха при много добра координация и взаимодействие", заключи той.

Главният секретар на МВР съобщи още, че е уведомил главния прокурор с оглед определени детайли по разследването. Той уточни, че разследването на инцидента вече е поето от следователи към Национална следствена служба.

На мястото на катастрофата пристигнаха също директорът на Главна дирекция „Охранителна полиция“ Тодор Гребенаров и директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ Николай Николов, които се включиха в координиране на съвместните действия.

Както Dnes.bg съобщи, машинист загина, а 15 души бяха ранени след тежка влакова катастрофа на входните стрелки на гара Калояновец, община Стара Загора. Установено е, че са дерайлирали локомотивът и първите 4 вагона на влака, като единствено последният е останал на релсите.

Във влака от София за Варна са пътували около 160 пътници.

Общо 7 души са прегледани в Университетската болница "Проф.д-р Стоян Киркович" в Стара Загора, съобщиха от лечебното заведение. Повечето от тях ще останат за наблюдение, но няма опасност за живота им. Най-тежко пострадал е помощник-машинистът, който е с фрактури на прешлени.

Сред пострадалите и настанени в старозагорската болница няма деца, въпреки че в последния вагон е имало деца, които са отивали на лагер.

Към момента няма нужда от кръв за пострадалите, посочиха от болницата и уточниха, че всички пострадали, включително помощник-машинистът, са на над 43 години.

В ефира на "Дарик радио“ транспортният министър Данаил Папазов обяви, че висока скорост, с която бързият влак София – Варна е навлязъл в стрелките на гара Калояновец, е една от вероятните причини за тежката влакова катастрофа.

"Информацията, която имам, е, че локомотивът се е завъртял и се е ударил някъде в третия вагон, което също навежда на мисълта, че става въпрос за превишена скорост. Все още не можем да кажем нищо. Има компетентни органи, които ще разследват", добави транспортният министър

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
6
 
! Отговори
демократ преди 9 години
"Йовчев доволен от комуникацията при влаковия инцидент"-Да в тая държава поне мобилните телефони работят.
16
0
 
26
 
! Отговори
ПОЗОРНО и ДОЛНО! преди 9 години
Още не изстинал трупа на машиниста и вече тия другари болни-болшевики го Осъдиха!Без право на защита типично за обучени терористи-главорези от стогодишната им майка кърмилница бкп_бсп!
15
0
 
28
 
! Отговори
Гневен българин преди 9 години
Един загинал човек,други 15-ина ранени и всички останали уплашени до смърт,буквално,щети за стотици хиляди,които държавата и без друго няма възможност да покрие,а този *** Йовчев е доволен?
14
1
 
30
 
! Отговори
ПОЛИТИЦИ БГта преди 9 години
ВСИЧКИ СА ДОВОЛНИ САМО ДЕТО КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА Я НЯМА ДА СЕ СНИМА ДО ТРУПА НА МАШИНИСТА.НАХИЛЕНА.МИНИСТРИТЕ ДОВОЛНИ,РОМИТЕ ДОВОЛНИ,МИ ДАЙТЕ БАНКЕТ БЕ,ТО ВЛАКА СЕ ОБЪРНА ТЕ БИЛИ ДОВОЛНИ ОТ КОМУНИКАЦИЯТА,ОХ ДА ВЗЕМА ЕДИ АВТОМАТ ,ЧЕ И АЗ ДА ОСТАНА ДОВОЛЕН,ОРГАНИЗАЦИЯ КАТО ИРА Е СПАСЕНИЕТО
13
0
 
6
 
! Отговори
бай Киро преди 9 години
Е как няма да се обърне бе, като на джантите на тоя вагон няма гуми ?!?
12
0
 
22
 
! Отговори
мале винаги ли преди 9 години
ЕДИН *** КАТО ТОЯ ОФЧЕВ СЛЕД СМЪРТ НА БЪЛГАРИ ДЕТО МУ ПЛАЩАТ ЗАПЛАТАТ НА ТОЯ *** ЩЕ КАЗВА ЧЕ Е ДОВОЛЕН ОТ КАКВО СИ ДОВОЛЕН БЕ *** В УНИФОРМА ....ДОВОЛЕН СИ ЧЕ ТЕ НАЗНАЧИ НАШ ЧОВЕК ЛИ БЕ *** ЩОТО ЗА НИЩО НЕСТАВАШ КАТО ВСИЧКИ ЧЕРВЕНОГЪЗИ ПАРТИИНИ КРАДЦИ КАКЪВТО СИ И ТИ ОФЧЕВ САМО ДА ТЕ ПУСНАТ НА ХОРАТА БЕЗ ОХРАНА ОТ ВЛАКА И БЛИЗКИТЕ ИМ ЩЕ ТЕ ЕВЪТ У ДУПЕТО ЧЕРВЕНО
11
0
 
11
 
! Отговори
Георгиев преди 9 години
За всичко е виновно времето и попътния вятър бил насрещен.
10
0
 
17
 
! Отговори
Да знаете преди 9 години
Виновни от живите НЕМА да има.
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко е наред кораба потъва нормално.
8
0
 
22
 
! Отговори
чети бе овчев преди 9 години
Един от многото заменими;Хора всичко е в следствие на огромните далавери случващи се в БДЖ Не са ни виновни роми и други просто това което се случва доведе до смърта на едно момче което познаваме и знаем че не би допуснало грешка. Къде е бил помощника системите за сигурност и други превишена скорост е най- безумното което може да се каже поне свян пред праха на момчето да има.
7
1
 
21
 
! Отговори
бай Киро преди 9 години
Брех да му се невиди, сега като умрял Машиниста, остава да обвиним семия влак, че не се е движил точно по релсите или пък релсите, че не са паснали на този влак нещо, ама Министър на транспорта виновен - НИКОГА !!! А горките пътници, ами да са си вървели пеша министъра не ги е качил на сила ввъв влака за Варна нали ?!?
6
0
 
14
 
! Отговори
Въпросче преди 9 години
До утре ще остане ли нещо от влака?Или каручка по каручка....
5
0
 
23
 
! Отговори
Бай ви Оня преди 9 години
Е как няма да доволни,случая е разплетен виновника за катастрофата е мъртъв и комуникацията е ок.Какво повече може да искате от един гьовернюр и гламав секретар.Само Бог ще ги осъди справедливо тия контактьори-комуникатори нещастни,ние трябва да мълчим че току виж са гласували закон да не се говори срещу милицията пардон полицията и неините решения...
4
1
 
24
 
! Отговори
офчев преди 9 години
Колко трябва да си ***,за да си доволен при този случай?!
3
6
 
20
 
! Отговори
САЛИТО преди 9 години
ПРОДАВАМ РЕЛСИ, евтино ги давам за железо .Търсете САЛИТО, тел 0897 65 43 77 . гр. Стара Загора .Цена по-договаряне . СПЕШНО .
2
2
 
6
 
! Отговори
bahmaamu преди 9 години
Bah va v smeshnicite ,izdokaral se s polo shirt,vurha na oleklo za darjaven slujitel ot vissha kategoria.sushto kato tikvun I!*** darjava sus *** mantalitet!!
1
6
 
8
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Този път как така Хамас нямат съпричастност към тази катастрофа ?