Моторист загина, премазан от кола край Банско

Една кола ударила мотора, друга минала през него
Обновена: 28 юли 2014 15:49 | 28 юли 2014 15:45,
52
Моторист загина, премазан от кола край Банско
Снимка: архив Булфото

Мотоциклетист загина в тежка катастрофа край Банско. Според първоначалните данни до трагедията се е стигнало, след като лек автомобил опитал да изпревари мотора и го ударил. Мотористът паднал, а следващият го автомобил минал през него.

Още по темата
Инцидентът е станал на 2 километра след Банско в посока Разлог.

Причините за тежката катастрофа продължават да се изясняват на място. Движението в участъка временно беше затворено.

Това е поредната жертва на пътя през последните дни. В петък четирима младежи загинаха край Карнобат на пътя между селата Аспарухово и Сърнево. В събота двама души станаха жертва на сблъсък на входа на Бургас. В неделя мъж загина на магистрала „Тракия“ край Стара Загора.

Според експерти една от причините за увеличаване на броя на катастрофите и жертвите у нас е липсата на мобилни камери на пътя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: моторжертвакатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трудно е да се прецени кой е виновен без допълнителна информация за катастрофата. Има текстове в закона, според които може да е виновен изпреварващия, но има други текстове в закона, според които виновен може да е изпреварвания.
26
3
 
3
 
! Отговори
До 25 бай иван преди 9 години
В последно време не тези с BMW-тата, а тези с Audi-тата карат кото бесни.
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
факт е че зада се каже кой е виновен когато има тежко ПТП, трябва да се произнесе съда!първо се правят измервания на местопроишествието, правят се технически експертизи, разпитват се свидетели. нали не очавате че ще има пострадал и ще дойде някой си и ще каже кой е виновен.
24
3
 
11
 
! Отговори
бай иван преди 9 години
а на мен ми е писнало от арогантни шофьори с BMW-та. бас ловя, че пак някой с BWM е утрепал човека.
23
1
 
6
 
! Отговори
Факт преди 9 години
Факт е, че от статията не става ясно кой е виновен
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според експерти една от причините за увеличаване на броя на катастрофите и жертвите у нас е липсата на мобилни камери на пътя......razresete videoregistratorite be bo_luci...
21
3
 
19
 
! Отговори
Митя преди 9 години
Не е нужно щом видите думата моторист и да незабавно да започвате с констатации относно агресията им, лудостта им, колко са .. и т.н. Факт е, че на пръв поглед от статията става ясно, че не моториста е виновен, а другото което е ясно, че за пет дни са загинали 8 души, от които само единия е моторист и то човека си е отишъл без вина. Бръмбарите в главата не е задължително и не са срещани само при мотористите.
20
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 18, когато засечеш няколко пъти моторист и се окажеш без огледало, не търси отговор на въпроса "защо" в ЗДВП а търси вина в себе си!
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 17Концентрацията и на двете категории е най-голяма на автомагистрала Тракия, където може да се направи научен експеримент ако на някой му се занимава.Понеже органите на реда са заети с други важни държавни дела /да ядат понички например/както се казва.
18
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГоранА казва ли ЗДВП, че когато те изпреварва двуколесното извънземно, откъдето си поиска, трябва да го прави толкова близко, че да ти изкърти страничното огледало? И има ли ЗДВП мнение по въпроса за ауспусите на моторетките?
17
11
 
11
 
! Отговори
До 15 преди 9 години
Не съм съгласен за процентитешофьорите *** са около 10%,а мотористите *** са около 95%.
16
2
 
5
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Koйто е пътувал до банско, познава участъка- широк прав път с отлична видимост. Камери, фарове- нищо няма да се промени. Да уадри едно земетресение 9та степен, да изрине тая *** редом с "матряла" и да се свършва.
15
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От много години наблюдавам движението по нашите пътища и мога отговорно да заявя:Ако шофьорите "***" са 35% от всичките, то мотористите "***" са минимум 85% от всичките.Както пешеходеца добива агресия, когато седне зад волана, в още по-голяма степен същия този пешеходец побеснява, когато се метне на седалката на мотора.А пък когато се срещнат две *** от тези категории на пътя, логичния резултат е такъв като този от конкретния случай.
14
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Културата на шофиране се изгражда с дисциплина и контрол! КАМЕРИТЕ СА НЕОБХОДИМИ!
13
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам как е в случая, но практически всеки път, когато моторист минава покрай мен, ме "изправя на нокти", как да го опазя. Много е вероятно по време на надминаването, моториста да е кривнал наляво и случката да се е случила.
12
5
 
5
 
! Отговори
Гру преди 9 години
до ШофьорИ какво знае всеки шофьор, когато покрай него има мотористи? Някои шофьори са И мотористи, те какво знаят?
11
2
 
16
 
! Отговори
LED преди 9 години
Не камерите ще оправят нещата по пътищата.По пътя е пълно с " *** и самоубийци " и хора които не знаят защо са там и какво да правят, а някои даже не могат да четат.Трябва да се търси начин за по-строги критерии за допускането им на пътя......жалко че изтрещяваме като цяло ....
10
4
 
20
 
! Отговори
Горан преди 9 години
Неправилно изпреварване! ЗДВП се казва: При изпреварване, или разминаване с двуколесно МПС, водачът е длъжен да остави достатъчно странична дистанция! Тоя трябва да му вземат книжката, да лежи 20 години, и после пак да му вземат книжката, и пак да лежи 20 години!
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви, по дяволите, са тези специалисти, дето смятат, че ако сложат камери и всичко ще се оправи с магическа пръчка? Аман от бизнесмени! Не липсата на камери води до произшествия, а липсата на култура, лошото образование и корупцията в контролиращите органи!
8
1
 
16
 
! Отговори
Шофьор преди 9 години
Трудно е да се прецени по малкото информация в статията кой е виновен, но всеки шофьор добре знае какво става като около него има мотористи.